Galet goda cambozolabiffar

Hej hej!! Är på så bra humör i dag. Kan bero på att jag äntligen hittade en fin jeanskjol som passade mig! Lite shopping piggar alltid upp, tycker ni inte?! :-) (att jag provade hela stans bikiniutbud utan att hitta en enda som passade har jag visst förträngt)

Jeanskjol från Lexington! Hittade dessutom en Odd Molly chrysalis minigown i färgen lite indigo till 50 % rea!! Yeay!!

Jeanskjol från Lexington! Hittade dessutom en Odd Molly chrysalis minigown i färgen lite indigo till 50 % rea!! Yeay!!

 Sen lyckades jag göra så galet goda biffar till lunch så då blev jag ännu gladare 🙂 Bäst jag genast skriver ner hur jag gjorde så jag inte glömmer. Urgoda blev de, så testa det här!!

500 g nötfärs
1 dl vispgrädde
1 liten gul lök
1 ägg
4 msk ströbröd (skippa det om ni vill göra det ännu mer lchf-vänligt)
1 tsk socker
1 tsk salt
svartpeppar
ca 150 g Cambozolaost

sås:
sky
3 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
25 g smör
1 köttbuljongtärning
(redning)

Häll grädde, ströbröd, ägg och kryddor i en bunke och låt svälla en stund. hacka löken grovt och lägg i. Kör med mixerstav så det blir finfördelat (så slipper man stora lökbitar i biffarna). Ha i färsen och blanda ordentligt. Forma 8 st biffar. Skär bort kanterna på osten och dela den i 8 bitar. Lägg en bit på varje biff och tryck in den i mitten och forma biffen runtom.

lex2

lex3

Stek biffarna i smör ca 3-4 min/sida. Lägg dem sedan i en ugnsform och stek färdigt i ugnen, 175 C, ca 10-15 min.

lex4

Vispa ur stekpannan med grädde och häll i det i en kastrull. Tillsätt creme fraiche och buljongtärning. Låt puttra en stund och tillsätt smöret. Red av såsen med lite redning om så önskas.

Servera med valfria tillbehör.

lex5

Hör ni till dem som provsmakar färsen innan ni steker köttbullar/biffar? Vissa smakar ju på den råa (!) smeten för att testa kryddningen, och vissa provsteker en liten klutt!!? Jag gör inget av det utan chansar 🙂 Hur gör ni??

 1. Åh vad gott det där såg ut! Ska jag genast testa, eller imorgon får det bli! Näe rå köttfärs :S Urk! Jag chansar som du och hoppas på det bästa 🙂

 2. Hua…vem äter den rå?! Pi katten! =)
  Nä jag chansar!
  Jag undrar om ni använder vagnen som ni fick i present av Hannah?
  Om du är intresserad av fler jeans kjolar, så har dom fina på Esprit! Kram

  1. Oh jaa den är helt suverän! Använder den både ute, inne och som säng på natten (!!) Det enda som duger tycker Sebastian 🙂 Spjälsängen står oanvänd..
   Kram Victoria

   1. Hej igen!
    Är det så att Joolz vagnen är till för extra långa personer, tyckte jag läste det någonstans…Funkar den inte om man är 160 cm?

 3. Hej!

  Åh så sugen jag blev att baka Rimbo bullar, hjälp vad jag ska baka när jag kommer hem, å andra sidan har de ju inte fått nått hembakat där hemma på siata tiden.

  Snygg kjol! älskar jeanskjolar lever i dem. Försöker shoppa här i sthmlm, men det finns föör mycket, du kanske sitter på nått bra tips???

  Kram kram

  1. Jag älskar Åhelns City, där finns ALLT!! Kan gå där en hel dag 🙂 sen beror det ju på vad man är ute efter och vilken prisklass..
   Var inne på ditt jobb i dag och provade bikinis 🙂 huuuu, blev inget köpt!! 😉
   kram!!!

   1. Ja, jag var där förra veckan, ja där finns verklgen allt.

    Så jag måste nog dit igen, för då blev jag helt villrådig oc köpte inget, hittade Berry details, vilken underbar butik kunde ha köpt hur mycket som helst till A där.

    Så synd att du ínte hitta nått, har inte hellr hittad nån bikini än, just nu vill jag ha våtdräkt i sommar 😉

 4. Nej rå färs går helt bort. Är det blandfärs är det ju tillochmed ”farligt”. Nej, första gången jag lagat nåt steker jag ett prov, andra gånger går jag på erfarenhet. Jag skulle aldrig vilja äta råbiff, blä! Jag har bestämt mig för att det är äckligt även fast jag aldrig testat. Kul att du hittat en bra kjol. Jag har själv letat efter ett par bra jeanshorts i ett par år och hittade tillslut ett par förra året, på Lindex. Där är jag inte inne ofta 😀

 5. ATT jag gör! Den råa köttfärsen är ju godare än själva biffarna 😀
  Råbiff är ju bland det godaste som finns! Ta mod till er gott folk å smaka! (Råbiff och färssmet) Inte om det är gris inblandat dock, avråder jag från…

 6. Ost i biffen låter gudomligt gott. Ja lite shopping är alltid bra. Testade ditt parmesanlax recept och det blev mkt gott. Tack för your inspiration! 🙂

 7. Jag brukar också lita på att det blir gott…..gå på erfarenhet som någon skrev 😉 men min man smakar mer än gärna…… Imorgon ska jag testa att baka kladdkakemuffins (då smakar jag gärna på smeten) som sedan ska säljas på en av sönernas fotbollsmatch, hoppas på succé 🙂 dom ser supergoda ut. Ha en skön torsdag….snart är det helg igen, härligt och det verkar som om värmen ska komma tillbaka…ljuvligt 🙂 Kram

 8. Hej, tips på var du kan hitta en bra bikini är på Kappahl, köpte nästan hela deras utbud förra året. De har en överdel som man kan knyta i nacken och så har den bågar är inte bara små trekanter som plattar till allt man har samt att man kan välja bikintrosstorlek själv. BH:n finns i alla vanliga kupor. Såg för någon dag sedan att de hade samma typ av bikini i nya färger. Hoppas du kan hitta någon som passar. Kul att bli tipsad om Rimbobullar blir nog ett bak av dem i helgen!

 9. Gott med ostfyllda biffar! Jag har provstekt nån gång, men har inte tålamodet till att vänta och brukar därför chansa. Man har ju stekt en hel del biffar så det brukar i stort sätt alltid bli bra 🙂
  Kul med lite shopping!

 10. Jätte fin jeanskjol – jag blir också så himla glad när jag hittar fina saker:-)
  Cambozola biffarna ser riktigt goda ut.
  Jag har lagat dina rosé pepparbiffar och dom blev jätte goda.
  Själv skulle jag aldrig smaka på rå köttfärs kör alltid på känn och det brukar ju gå bra.
  STOR KRAM från Helene

 11. Vickan, du är helt amazing!! Hur sjutton hinner du baka, laga fantastisk mat, ta hand om kids, och allt annat som hör hemmet till??? SUPERWOMAN!!! 🙂 Jag tackar naturligtvis och tar emot alla fantastiska recept, men är helt fascinerad av hur du hinner och orkar!! I synnerhet med en liten skrutt som kanske avbryter nattsömnen med jämna mellanrum….. 🙂 DU ÄR BÄST!!!

  Önskar dig en toppendag!

  Många kramar
  Maja

 12. Hej!
  Jag måste bara säga att du och din familj är så fin! Du ser alltid så pigg, ljuv och fräsch ut, din stiliga och trevliga man och era bedårande barn! Nästan så att man blir lite avis ;)! Det är en fröjd att läsa din blogg och dina fantastiska recept har verkligen inspirerat mig i köket =)!
  I helgen ska jag till dina trakter, hoppas ni bjuder på fint väder!
  Kram

 13. Chansar ALLTID!! 😀 Och det brukar alltid bli bra ändå. Nu blev jag sugen på att baka Rimbobullar, det ska jag göra i helgen! För nu har jag folieformar som är inköpta för kladdkakemuffinsen som jag också ska göra 🙂 Jag bakade Leilas underbara banankaka sist jag bakade.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..