Jalla jalla

Inne lite snabbt och förbereder kvällens grill, lägger kött i marinad etc. Så jag passsar på att säga hej :)

I går hade jag laddat upp med detta:

iskall apelsinsaft med is och hallon, sluurp. Och en hel drös filmer!

iskall apelsinsaft med is och hallon, sluurp. Och en hel drös filmer!

Men det är ju tur man får ha filmern aen vecka, det blev ingen sedd.. Fastnade framför Martin Stenmarcks nya program i stället och grät en skvätt här och där över min krabba :)

Inte riktigt säsong för krabba än, men denna var helt ok faktiskt!

Inte riktigt säsong för krabba än, men denna var helt ok faktiskt!

fil3

Ostbricka istället för godispåse framför tvn. :)

I morse premiärsatt jag i nya soffgruppen och intog frukost-latten. Ahhh så skönt! Vi ska köpa till ett par delar och bygga ut den lite till. och sen är jag bra sugen på häng-gung-fotöljen som finns men den får jag nog fortsätta drömma om ;-)

fil4

Nu ska jag hiva in vitlökar i ugnen som sen ska bli Jack Daniel´s glaze. Dubbel sats! Försvinnande god så att säga :-) Och sen ska jag slänga mig i en solstol en stund. Hej!

fil6 0

0 reaktioner på “Jalla jalla”

 • kojkoj skriver:

  Måste fråga vad har man glacen till. ÄR det som sås? KRAM

  • Victoria skriver:

   Ja typ som en sås. Man äter inga mängder men har en klick till kött, lax eller kyckling. Som tillbehör eller häll det över köttet.

 • vikand skriver:

  Åhh, det låter som en härlig dag! Jag ser nu ännu mera fram emot föräldraledigheten i sensommar/höst!
  Jag är kanske inte så superbra i köket bland kastruller och grytlock, men jag är inte rädd för att testa nya grejer och nu är jag lite nyfiken på det här med krabba… Du skulle inte vilja göra ett inlägg dedikerat till ”krabban”?! ;o) Jag tänkte lite om när det är säsong, hur du gör med den, hur du delar den, tillbehör osv. Som du hör så är jag helt nybörjare när det gäller krabba. Jag har ätit det tidigare i olika former, men aldrig gjort det själv.
  Hoppas ni får en riktigt härlig vecka!!
  Stor kram
  Victoria

  • Victoria skriver:

   Jag har aldrig kokat krabba själv, jag köper färdig i butik! Och köper jag över disk så ber jag dem både dela den och knäcka klorna så det bara är att äta :-) Äter den antingen naturell med en sås på gräddfil+hovmästarsås(hälften av varje) eller gratinerad (recept finns i arkivet).

   Kram

 • Solitarie skriver:

  Dezzi: Om du inte har några vettiga frågor att ställa kan du lika gärna vara tyst. Vill du skapa debatt kan du gå någon annanstans.

  Ostbricka ÄR godis! Mums! =))

  • Dezzi skriver:

   Skapa debatt??? Vad fick du det ifrån??
   Jag ställde bara en simpel fråga som Victoria tydligen inte vill svara på!!! Är du hennes advokat ???
   Ha en trevlig dag!

 • Victoriasprovkok.se skriver:

  Riktigt fin soffa, har också funderingar på en sån men måste man hålla på och bära in dynorna hela tiden?? Eller är det några dynor som tål vatten??
  Ha det toppenbra!!
  // Victoria http://www.victoriasprovkök.se

  • Victoria skriver:

   Vi bär in dynorna ;-) lite jobbigt tyvärr men värt det!! Soffgruppen däremot kan stå ute även över vintern så på så vis är det praktiskt ;
   :-)
   kram

 • Lindis77 skriver:

  Hej Victoria! Måste bara börja med att tacka för en kanonblogg som jag följt i ca 1 år nu. Detta är sålunda mitt första inlägg, blev medlem alldeles nyss precis som ”EbbaBirgitta” längst upp =) Du har inspirerat mig massor med dina goda recept som oftast inte känns alltför komplicerade & det är en anledning till att jag fastnade för din blogg. Samtidigt som du varvar med lite inredning, mode och familjeliv. Och så bor du i min barndomsstad =)

  Tänkte oxå passa på att fråga om Jack Daniel´s glazen som låter spännande. Går det att göra den, som du skrev, i ”dubbla satser” och förvara den i typ en glasflaska?

  Kram

 • Dezzi skriver:

  Varför undviker du min fråga???
  Kan man dricka vin när man ammar????

  • Bumbis skriver:

   Självklart KAN man dricka om man ammar men man bör inte. Vad är det som får dig att tro att alla som fått barn ammar, kanske kan man inte eller så vill man inte. Släpp detta nu!!!!!

  • Villa Humlebo skriver:

   Antagligen ammar hon inte. Och det är väl högst privat och inget man delar med sig till kreti och pleti!
   Det angår ju inte dig.
   Och för din info. Jag ammade två av mina fyra barn, så slipper du fråga det!

 • Bakverk skriver:

  Det är ju helt grymt att ha en soffgrupp ute, jag vill jag vill, ja me ;-)

 • Villa Humlebo skriver:

  En liten fråga, var har ni köpt soffan? Vi letar efter en ljus, men hittar bara svart..

  Kram

 • EbbaBirgitta skriver:

  Hej Victoria! Har aldrig kommenterat förut men gick faktiskt med i Bloggfamiljen bara för att jag börjat läsa din blogg och ÄLSKAR den.. Min sambo är dig tacksam, för nu har jag börjat tycka det är kul å baka å laga mat tack vare din blogg.. ;) Jag är 28 år, så det var väl på tiden ;) Du skriver så bra och har en så söt familj! P.S. just nu sitter sambon å smaskar i sig rimbobullarna som jag bakade igår..
  KRAM

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen