Hummersoppa och….. grillat ändå:)

Det stod hummersoppa på menyn i gårkväll! Men åskvädret kom aldrig så på något sätt lyckades vi bjuda in oss på middag hos grannarna som grillade :)  Hummersoppan fick följa med över som förrätt.

ll2

hum

Detta recept räcker till 4 port (eller 6 lite mindre förrättsportioner):

1 stor eller 2 små humrar
smör att steka i
1 stor hackad vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 tsk torkad salvia
3 msk vetemjöl
8 dl vatten
1 1/2 fiskbuljongtärning
1 dl vitt vin
2 dl crème fraiche
cayennepeppar
1-2 msk konjak
salt
färsk salvia

Rensa humrarna och lägg köttet åt sidan. Hacka och fräs skalen i smör i en gryta. Rör ner vitlök, tomatpuré, salvia och mjöl. Späd med buljong och vin och låt skalen koka ca 20 min. Sila soppan och rör ner crème fraichen (spar lite till serveringen). Smaksätt soppan med cayennepeppar, konjak och salt. Red ev. av med mer redning till önskad konsistens. Hacka salvian och rör ner. Lägg i hummerköttet skuret i bitar och servera med en klick creme fraiche.

Vi åt smörstekta rostbrödssnibbar till, gott gott! Festlig och god soppa som faktiskt är ganska billig mat! Så här i matlagning funkar det ju utmärkt med fryst hummer och det kan man ofta hitta billigt, runt en 50-lapp. 🙂

Nu blir det frukost och mys med liten Sebbe! ♥

frukost

ps) det var DRUVJUICE i glaset 😉

 1. Vilken härligt soppa du gjort! Ja, jag väntade också på åskan, osm inte kom (som tur var). Hoppas den inte kommer idag heller för jag är grillsugen! Ha en bra dag!

 2. Vi fick njuta av en fin dag hela dagen igår men i natt har åskan hållt iallafall mig vaken. Det mullrade och hade sig så det kändes som fönster rutorna skallrade. Är inget fan av åska heller så fyyy…
  Hummer har jag aldrig provat men nu börjar jag bli nyfiken!

 3. Hej Victoria!

  Första gången jag besöker din fina sajt. Hittade den genom att jag sökte på ”godaste saffransbullar” o kom till din sida ”godaste saffransbullarna ever”. Dom ska jag testbaka inom någon vecka nu till jul. 🙂

  En kommentar… inte om dina förhoppningsvis supergoda saffransbullar, utan om ditt hummersopparecept. Eftersom jag även sett att du är bra på det här med foto – varför inte lägga ut en UTFÖRLIG BESKRIVNING på hur man ”skalar eller rensar” en hummer. Det finns hundratals recept på nätet där hummer ingår men det är desto svårare att hitta bilder (ev video) som UTFÖRLIGT beskriver hur man skalar o rensar en hummer. Dvs vad som ÄR ätbart o vad som INTE är ätbart. För att rensa en torsk behöver man inte nämnvärt mycket kunskap men för att rensa o skala o rensa en hummer o avgöra vad som smakar gott behöva man kunna det från början.

  God Jul!

  Kram,
  Håkan

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..