Uppochnerkaka och nytt i garderoben

Utlovade receptet på Uppochnerkakan kommer här. Det var som sagt lätt som en plätt och bakas med färdig sockerkaksmix (enligt detta recept från hemmetsjournal.se)

Smakar finfifnt med uppochnerkaka på picknickfilt!

Smakar finfifnt med uppochnerkaka på picknickfilt!

1 paket sockerkaka
2 msk smör eller margarin
2 msk brunt farinsocker
1 burk ananasskivor à 220 g
ca 10 röda cocktailbär
Ugn: 175°

Vispa samman smeten enligt förpackningens anvisningar men byt ut ca 3/4 dl av vattnet mot ananasspad. Smält matfettet i en rund form med raka kanter, ca 23 cm i diameter. Strö över farinsocker och lägg de avrunna ananasskivorna ovanpå. Lägg ett cocktailbär mitt i varje ananas och strö resten runtom. Häll smeten över och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter eller tills kakan har fin färg och är genomgräddad. Låt kakan vila några minuter innan den stjälps upp och får kallna.

God men väldigt söt så en klick vispad grädde gör sig nog fint till. Men det tycker jag ju att det gör till alla kakor 😉

anan

I dag hade vi tänkt starta dagen med en lång god brunchbuffé på stan, men det var lättare sagt än gjort. Alla ställen med brunch vi känner till hade redan tagit sommaruppehåll (???!!!). Är det omöjligt att hitta en brunch i Örebro under sommaren? Känner ni till nån så tipsa gärna!! Istället blev det lunch på Lilla Örebro och en sväng in på H&M och Lindex. Där hittar jag alltid nånting 🙂 Billigt och bra!

Nytt till mamman. Ljusblå tunika/blus (Lindex), vit blus (H&M), mjukis-haremsbyxor (H&M, 99 kr fynd!), isrosa bikini (Lindex)

Nytt till mamman. Ljusblå tunika/blus (Lindex), vit blus (H&M), mjukis-haremsbyxor (H&M, 99 kr fynd!), isrosa bikini (Lindex)

Och en ny sommargarderob i strl 62 till Seb. Inte riktigt där än, men han växer ju så fort så!

Och en ny sommargarderob i strl 62 till Seb. Inte riktigt där än, men han växer ju så fort så!

Kul att höra om era favoritfärger (i tävlingen, se nedan). Min är rosa!! Allra helst åt det is-rosa hållet. Extra fint nu om sommaren mot solbrännan.

Isrosa halsduk/scarf, rosa armband (SNÖ) och älskade Pandora-armbanden.

Dagens rosa. Isrosa halsduk/scarf, rosa armband (SNÖ) och älskade Pandora-armbanden.

I kväll vankas det Eurovision final här hemma. Vad tror ni om våra (Eric Saades) chanser? På spisen just nu kokar revbenspjäll som sen ska grillas. Aldrig testat förut så jag hoppas det blir bra. Ska svänga i hop nån dessert oxå, sen är vi redo. Heja Sverige!!!

 1. Även här vankas det Eurovison final och grillade revben 🙂
  Superfina armband. Min favvo färg är nog… oj så svårt det vart om jag inte ska vara trist och säga svart :/
  Önskar er en riktigt trevlig fortsättning på kvällen.

 2. Vi har precis ätit ryggbiff och god sallad, snart blir det kladdkakemuffins med jordgubbar och grädde till efterrätt…mums 🙂 Självklart hejar vi också på Saade ikväll, håller även på Finland….mysig låt tycker jag. Det där med favortifärg är jättesvårt för det beror så mycket på vad tycket jag….älskar brunt men absolut inte på så mycket egentligen…..ska bli modigare att använda mer färg….Heja Erik!!

 3. Du måste bara testa att göra Cheesecakepannacotta nån gång, helt underbart gott, min favvo.

  Receptet kommer här:

  1 1/2 gelantinblad
  1 vaniljstång
  3 dl vispgrädde
  1/2 dl socker
  200g Philadelphia ost

  Lägg bladen i blöt.

  Dela vaniljstången, ta ut fröna och lägg i en kastrull tillsammans med grädden och sockret. Lägg även i stången. Koka upp under omrörning. Ta väck vaniljstången och tillsätt det utkramade gelantinbladen under rörning. Tillsätt Philadelphiaosten och vispa slät.
  Häll i serveringsglas och ställ i kylen, helst under natten.

  Jag brukar servera hallon eller hallonsoppa till.

  Du måste test och skriv gärna vad du tycker, lovar att du inte kommer bli besviken.

  Kram kram

 4. Åh jag blev alldeles förälskad i både den vita blusen från H&M och det rosa SNÖ-armbandet (älskar snö!!). De lär ju dessutom vara huuur fina som helst tillsammans! Superfräscht till en härlig sommarbränna 🙂

  KRAM

 5. ÅÅåhh, vilken fin jeanskjol!! Är det en OM? Passar toppen till blusen/skjortan!! Men allt klär ju en skönhet! 🙂

  Kram

 6. Hej! Måste bara börja med att säga att din blogg är helt underbar:) Många av dina recept har jag gjort och det har alltid varit uppskattat! Måste bara få fråga dig om det är en kjol som du har till den blåa tunikan & var den kommer ifrån isåfall…jättesnyggt. Ha det bäst/ Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..