Hamburgare och IKEA

Hej hej. Vilket aprilväder vi har :) Ösregn/solsken/hagel om vart annat. Perfekt väder för IKEA. Och ingen blev gladare över det än Olivia som älskar att vara i lekrummet medan vi handlar. Smidigt! Hittade lite smått och gott till lekstugan som ska skruvas i hop nu.

En svart flätad korg med nya fleecefiltar till altanen. Filtarna kostar 10 kr styck, vilket fynd!!!

En svart flätad korg med nya fleecefiltar till altanen. Filtarna kostar 10 kr styck, vilket fynd!!!

Slank ner en korv (utan bröd) på IKEA och nu när vi kom hem blev det hemlagade hamburgare (utan bröd). I kväll blir det något med lax tror jag. Några tips?? (gärna lchf-vänligt då såklart)

ham

Nä nu ska här skruvas, hörs senare!

 1. Jag brukar blanda creme-fraiche, chilisås och fetaost, släng det över laxen och sen in i ugnen, supergott och jätte-enkelt! Vet inte om det är så LCHF vänligt men jag tror det iaf..

 2. Här kommer ett urgott, urlätt recept på lax. Perfekt som enkel bjudmat och går att förbereda…:D
  1 laxfilé per person
  Salt och peppar
  Ca 4 pers 8drygt)
  Blanda en kartong med kräftmjukost och matlagningsgrädde till en lagom tjock smet
  Klipp ner ganska rejält med dill
  Smeta på laxen
  Lägg 1-2 burkar kräftstjärtar över laxen och smeten
  Rejält med smakrik ost över
  In i ugen på 200 grader i ca 25 minuter

  Serveras gärna med färskpotatis och en sommarsallad.
  Lovar du kommer inte bli besviken…:D
  Har inte exakta mått eftersom jag brukar höfta lite..
  Lycka till!
  kram Malinapralina

 3. Ett tips som inte alls har med mat att göra:
  Kör alla filtarna i tvättmaskinen med tvättmedel och sköljmedel en gång innan du ställer ut dem på altanen för användning. Då blir du av med det mesta av den statiska elektriciteten.
  (från en som skyr statisk elektricitet som pesten.)
  Kram

 4. Smart (och skönt) att ha massa filtar att tillgå på altanen, det hör liksom till charmen med den svenska sommaren att man kurar ihop sig i en IKEA-filt framåt kvällen 😀

  Den här laxrätten är väldigt enkel och perfekt LCHF om man skippar den pressade potatisen till, undrar dock i mitt stilla sinne om jag blivit inspirerad till denna rätt här inne 😉

  http://jagsaracaroline.blogg.se/2010/september/en-vecka-kvar.html#comment

  KRAM

 5. Världens enklaste (och godaste) recept på laxburgare.

  1 st laxfilé per person.

  Blanda olivolja, fligsalt, pressad vitlök, svartpeppar i ett glas. Lägg laxfilerna på en plåt på bakplåtspapper, pensla filerna med röran. In i ugnen på ca 175 grader i 15 min.
  Ta två stora salladsblad o lägg som bröd runt filerna, lägg gärna i gurka o rödlök också o några klickar cream fraiche ”paprika, chilli”. Blir en supergod eftersmak 🙂

  Jag brukar dock äta min laxburgare på fullkornshamburgarebröd som jag rostar i brödrosten o som jag sen brer cream fraichen på, YAMMI! 🙂

 6. Jag brukar köpa Findus blandning ”Bladspenat, paprika & sockerärtor – med smakrik ost och solrosfrön” och steka på tillsammans med lite lax. Om man vill kan man även blanda i grädde för en lite krämigare variant! Jag brukar även blanda i lite extra saker beroende på humör!

  På baksidan av förpackningen finns även ett trevligt recept på olivfylld lax med nöthack, som jag inte provat själv men fått höra är väldigt gott!

  Olivfylld lax med nöthack:
  Blanda 3 msk philadelphiaost, rivet skal från ½ citron, ½ msk kapris, 10 urkänade hackade oliver och ½ msk persilja. Gör ett snitt i laxfiléerna och fyll med ostblandningen. Lägg laxen i en ugnsfast form. Smaksätt med salt och peppar, ringla över lite olivolja samt pressa över lite citron. Baka i ugn på 225 C i ungefär 8-10 minuter. När fisken är klar strö över riven parmesan, tärnad gurka och grovkrossade hasselnötskärnor. Servera med grönsaksblandningen.

  (Grönsaksblandningen ligger även på 5 gram kolhydrater per 100 gram så fungerar nog ur LCHF synpunkt.)

 7. Kära Victoria, du tänker väl på ditt kolestrolvärde när du gör denna dieten? Anledningen till att jag frågar är att jag idag på jobbet fick veta att 3 st kollegor fick lägga av med dieten då de var hos läkaren och fick medicin för att få ner värdet igen. Deras värden va skyhöga! + att vi hade en professor i hälsa som föreläste för oss som sa att man ska absolut inte hålla på med den här dieten för länge. Inte riktigt skapt för kvinnor. Bara så du tänker på det.. men om du gjort det förut så kanske du vet att det funkar för dig? Annars helgillar jag din blogg verkligen och läser den varje dag! Så det va inte elakt menat eller så..

  1. Jag följer som sagt inte lchf strikt utan försöker främst skära ner på kolhydraterna i min kost. Följer man lchf riktigt strikt sp ska man ösa på fett i mängder och utesluta alla kolhydrater, det kanske inte är så nyttigt i längden.. Men jag kör en lite light-version och tänker unna mig fika etc på helgerna. Men tack för omtanken 🙂
   kram

   1. Hej Victoria!

    Tack vare dig har jag börjat köra lite LCHF och jag kör heller inte panikhårt utan unnar mig lite fika på helgerna, men jag har helt o hållet skurit ner på pasta/ris/potatis/bröd. Och tack vare detta har mitt sötsug minimerats, kan t.o.m sitta med folk som fikar kakor etc och inte ens bli sugen;-)

    Så…. jag är på 🙂
    KRAM

   2. Nazima, visst är det SKÖNT att bli av med suget!!! I dag är jag galet sugen på ALLT sött bara för jag är så mkt kolhydrater igår. Nu blir det några dagar med ”avgiftning”.
    Kram!

 8. Men jag var på IKEA igår, såg inte filtarna, behöver också till min altan, betyder detta att jag måste åka dit igen 😉

  Kram kram

 9. Ah men vilket tips! 🙂 Här behövs det också filtar till uteplatsen. Lite roligt att de faktiskt kostar 10 kr, kunde lite väl varit gratis när man ändå bara tar en tia haha 😉
  Jag gjorde Rimbobullarna idag! kom äntligen till skott! Goda men jag smakar igen när jag fått mitt smaksinne tillbaka.
  stor kram till er.

 10. Filtarna är snygga men man får vad man betalar för. Dock helt ok att använda utomhus en säsong tycker jag, som köpt ett gäng nya för denna sommar! Kan tipsa om de matchande småkuddarna i samma färg för 7 eller 9 spänn. Perfekt storlek att stötta upp bebisars ryggar när de sitter i en matstol.

 11. För er som undrar över kolesterol och LCHF – ingen fara, fortsätt äta naturligt fett. Den professor som säger sig veta att det är farligt för kvinnor att äta naturlig mat, han/hon skulle jag vilja läsa mer om. Transfetter är däremot bevisat farliga för hjärtat, alltså kemiskt framställda fetter av dåliga oljor.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..