Mama-lyx

Gårdagens mama-lyx:

Färsk krabba, tända ljus, ett litet glas bubbel och en oläst Mama. Det är mama-lyx det!

Färsk krabba, tända ljus, ett litet glas bubbel och en oläst Mama. Det är mama-lyx det!

mo

Chokladmousse med vispgrädde och färska jordgubbar. Muuums!

Och dessutom sov båda kidsen som stockar hela kvällen så maten intogs i lugn och ro. Precis vad den här trötta mamman behövde för att ladda batterierna lite!

Recept på lchf-chokladmoussen är det många som efterfrågat. Det kommer här:

4 port:
100 g mörk choklad
2 äggulor
1/2 dl starkt kaffe (kan uteslutas)
2 1/2 dl vispgrädde

till servering:
vispad grädde
bär

Smält chokladen i micron eller vattenbad. Låt svalna något. Vispa ner äggulorna, en i taget. Rör ordentligt så det blandar sig till en slät smet. Tillsätt kaffe (om så önskas) och blanda väl. Vispa grädden, men inte för hårt!!! Rör ner lite av den lättvispade grädden i chokladmsten och blanda ordentligt. Tillsätt resterande grädde och rör om tills allt är ordentligt blandat (vispa inte för hårt, då blir det grynigt). Häll upp i 4 portionsglas och låt stå kallt i kylen tills det stelnat.

(Tips: I bland blir det grynigt när man rör ner äggen i chokladen tycker jag. De senaste gångerna har jag gjort tvärtom. Dvs lagt äggulorna i en skål och sedan rört ner lite choklad i taget och vispat, då har det gått mkt bättre!)

LOADING..