Sooooooup

Kvällens middag blev soppa och nu sitter vi här med varsin chokladmousse :) Den här soppan är riktigt god. Sist hade vi i räkor (kika HÄR) men i dag blev det bacon-strössel. Gott vilket som!

so1

Champinjonsoppa med gorgonzola:

4 port
ca 400 g färska champinjoner, skär i kvartar
1 stor gul lök, hackad
smör att steka i
1 1/2 msk mjöl
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 svampbuljongtärning
1/2-1 dl vitt vin
4 dl grädde
1 stor morot
100 g mild gorgonzola
250 g färsk broccoli
salt
ca 500 g räkor med skal alt 1 pkt knaperstekt bacon

Fräs champinjoner och lök i smör tills all vätska kokat bort. Häll över i en kastrull. Strö över mjölet och rör om ordentligt. Tillsätt vatten,vin, buljongtärningar och grädde. Skiva moroten och lägg i. Låt småkoka tills bitarna mjuknat. Ta kastrullen av plattan och mixa slät med mixerstav.

Skär broccolin i små buketter och stek i stekpanna. Skala räkorna. Ställ tillbaka soppan på plattan och lägg i osten. Låt soppan småputtra så osten smälter, men koka ej! Smaka av med salt. Tillsätt Broccolin. Häll upp soppan i skålar och lägg i en näve skalade räkor eller knaperstekt bacon. Servera genast!

so2

Gott gott gott!!!

  1. Oj oj oj, verkar jättegott, måste testa!

    Men du en fråga, tänkte försöka äta lite mer LC men äter din lilla tjej bara grönsaker och så till eller kompletterar ni med pasta/ris etc. till henne? Funderar på hur det skulle funka här hemma där alla älskar pasta…

    1. Jag kör LCHF och min man och våra barn älskar ochså pasta och ris, så jag kokar det till ldom men brukar fräsa upp lite wokgrönsaker till mig eller så gör jag en enklare sallad att äta till huvudrätten istället för ris/pasta.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..