– 1,1 kg

Godmorgon bloggisar!! Och ni som hakat på att skaka av er några oönskade kilon inför sommaren, upp till bevis!! Första veckans rapport tack :)

Här visade vågen – 1,1 kg i morse!

smor

2 och 1/5 smörpaket väck :)

Är jättenöjd med det! 3,9 kg kvar för mig. Dessa kommer nog bli betydligt svårare, det blir ju svårare ju mindre det är att bli av med. Men det är bara att köra på! Det har gått BRA att äta LC-kost denna vecka. Första dagarna var jag otroligt godissugen och lite orkeslös, men sen försvann godissuget och jag åt inte ens min efterlängtade glass i går. Var helt enkelt inte sugen på nåt så sött! Sååå skönt att vara av med suget. Har ändå ätit lite bröd, fika och läsk under helgen men mådde genast därefter. Måndag och nya tag, i dag blir det bara LC-kost!

Nååååå, hur har det gått för er kära bloggisar?! 😀

 1. – 1,5 kg 🙂 är jätteglad då jag provat förrut ockh då gickuppi vikt istället. Men nu har jag varit ute gått med powerwalkar med barnvagnen varje dag och det gjorde resultat 🙂 Men jag håller med om sötsuget. Att man kan komma på så många saker som innehåller socker… men som du säger det blev bättre och bättre så denna vecka hoppas jag på inget sötsug.

  1. GRATTIS till det fina minuset!! Jag måste bättra mig med promenader jag med, det gör ju stor skillnad!
   kram och fortsätt så här nu 🙂

 2. God morgon! Vad duktig du har varit, jag har faktiskt också lyckats gå ner, 1,4 kg, så jag är nöjd :). (Jag var tvungen att väga mig tre gånger för jag trodde att det var fel på vågen)
  Jag har ”fuskat” lite under helgen när vi var på kalas men det blev bara liite fika sedan var det bra. Nu ska jag försöka bli ännu bättre denna veckan så att jag går ner nästan lika mycket till tills nästa måndag.
  Ha en riktigt bra dag!
  Kram Jessica

 3. Jag kör på GI och det har också gått jättebra! Men precis som du så har jag fuskat lite i helgen. I fredags gjorde jag din LCHF chokladmousse, mums! Men i lördags fick jag för mig att baka en tårta!? Haha. så det blev en bit tårta både lördag och söndag.. plus ett paket nudlar i går.. Aja, jag orkar inte vara superstrikt, då går det bara åt skogen. Men nu i veckan är det GI som gäller!! Har dock inte vägt mig, vågar inte 😉 – 5 kg är mitt mål!

  1. Hehe jag är likadan, kan inte rivstarta för hårt och vara superstrikt, då tröttnar jag bara. Men med tiden så försvinner ju allt sug efter sötsaker med LC-kost, så snart VILL man inte ens ”fuska”.
   Kram och lycka till!!

 4. – 4kg på tre veckor, så det är jag skit nöjd med. Äter mycket efter Ola Lauritzsons bok, ”6 kilo på 6 veckor”. Har du inte den så köp den, kanon bra ; )

  En ny vecka med nya tag, lycka till!

  Kram kram

 5. Jag har gått ner 1 kg sen förra måndagen.
  Kör dock inte någon LCHF, alldeles för sockerberoende för det hehe. Har bara minskat ner på onyttigheterna och ätit bättre och mindre samt motionerat. Mitt mål är att gå ner från 62 kg till 57kg. Alltså 4 kilo kvar då jag nu väger 61 kg. Mitt mål är att ha gått ner till 58,5 kilo 1 juli och till 57 kilo 1 augusti!

  Nu blir det mer träning, och bara sötsaker på helgen, dvs fre lör söndag :)NU KÖR VI! BEACH 2011, here we come!

  1. Om du är så sockerberoende så borde du verkligen testa LCHF, efter ett tag försvinner sockersuget nämligen helt och man är fri från det!!! men stort grattis till det fina minuset på vågen!!!
   kram

 6. Känns väldigt bra att ha gått ner 2 smörpaket föresten! 🙂 Fortsätt gärna att illustrera viktnedgången på samma vis …

  1. Visst är det motiverande att se det i bild relaterat till något 🙂 500 g låterju inte så mkt, men när man tänker på att det faktiskt är ett helt smörpaket man minskat från kroppen då känns det genast mer 🙂

 7. Har du verkligen gått ner i vikt Viktoria med all mat du lagat o tagit bilder på? JAg måste äta minimum och inget fett för att gå ner. LCHF gillar jag inte alls. Prövade det med inget för mig med all bacon och feta ostar mm. Lite ibland är mysigt med ett glas portvin som de brukar bli hos mina föräldrar ; )

  1. Äter jag minimalt med fett och reglerade portioner, typ Viktväkatran, så går jag INTE ner i vikt- äter jag LCHF så kan jag i princip äta hur mkt jag vill och går ändå ner i vikt. det är det som är så fantastiskt med LCHF!! Nästan för bra för att vara sant :-)Jag älskar nämligen bacon och feta ostar etc så för mig är det rena drömdieten!

 8. Känner mig lite borta… Vad är de du äter och inte äter?? skulle vilja tappa min sista mammakilon jag med! Kram

  1. Jag äter lågkolhydrats-kost, dvs skär ner på kolhydraterna eller försöker utesluta dem. I stället äter jag mycket protein och fett, som LCHF (low carb high fat). Till en måltid tar jag tex bort ris/pasta/potatis och lägger till en sallad i stället. Svårare än så är det inte 🙂 (googla LCHF för mer info kring ”dieten”)

 9. Önskar så att jag kunde haka på trenden med LCHF men det krånglar till sig här hemma då. Försöker byta bort potatis, pasta, ris osv om möjligheten finns…

  Lycka till, kanske man ändå skulle försöka hm får ta och fundera på det. 🙂

  Happy Måndag 🙂

  1. Vad är det som krånglar till det? Har du man och barn som behöver kolhydrater så är det ju enkelt att äta samma mat men koka pasta/ris/potatis till dem och LC-tillbehör till dig. Alla kan äta samma huvudmat, det är det som är så smidigt!!
   kram

   1. Har bestämt mig för att göra ett försök. Skulle gladeligen väga 5kg mindre… Here we go, tack för att du inspirerar med härliga recep och annat smått och gott 🙂

 10. Jag har börjat äta lite nyttigare och träna mer så jag har gått ner 1kilo på en vecka. Jag har ett löpband som jag börjat jogga på 30-60 minuter varannan dag. Men jag blev förvånad att jag hade gått ner alls 🙂 Lycka till för er alla med vikten!!
  Kram

 11. -1 kg sen förra veckan. Håller inte LCHF strikt, men det är skönt att vågen pekar ner. Har även märkt att mina favoritbyxor börjar bli förstora ; )
  Jag har 2 kg kvar som jag önskar att de försvann på 3 veckor innan vi åker på överaskningssemester med barnen.
  Kram och tack för en härlig blogg!

 12. Jag har åkt på en väldigt svår halsfluss, så jag har inte ätit något sen i lördags morse, halsen är så svullen att jag inte får ned nått, har inte orkat ställa mig på vågen, får hänga på nästa vecka

  kram

 13. -6kg. Men Göteborgsvarvet i lördags var segt…Så därför skall jag äta lite kolhydrater denna vecka då jag har Sthlm marathon på lördag att se fram emot!

   1. Tack, det kan behövas! Har slagit min sambo på dom två senaste marathonen, så det hade varit kul en tredje gång ;o)
    kram

 14. – 3,5 kg på två veckor! Men jag tyckte att jag blev väldigt uppsvälld de första veckorna med LCHF, blev du också det?! Får jag fråga.. äter du finncrisp (jag har läst att man tydligen får äta det) och mjölk/yoghurt (har läst att man gärna ska undvika det)? Grattis till dina – 1,1 kg!

  1. Vilket fint minus, grattis!!! Jag upplever inte att jag blir uppsvälld, tvärtom!!!! Äter finn crisp i bland men undviker inte mjölkprodukter!! Äter ju inte så strikt lchf..
   Kram

 15. För mig har det gått väldigt bra, -1,5 kg denna vecka. Dock fungerar min kropp så knasigt att jag ”måste” svulla (ja, i stort sett) 1-2 dagar/vecka och äta strikt dom andra. Äter jag bara nyttigt alla dagar stannar viktnedgången upp. Men äh, jag klagar inte. Jag har ätit kakor till frukost, så mycket bullar att magen stog åt alla håll och kanter och pasta. Men men, idag känns det underbart att vara tillbaks i små och nyttiga portioner!

 16. Men här blev det inget vidare minus på vågen ;(
  Upp 4 hg på en vecka, och det skyller jag extremt mycket på att jag knappt kunnat träna nått i veckan, och en helg borta med bla. ett 80 års kalas.
  Men förhoppningen är ju nu ett stort minus på vågen nästa måndag morgon 🙂

  1. Hahahaha, jag fick gnugga mig i ögonen lite först, men nog är det väl mina godingar där på bilden, bredvid det konstiga namnet 😉
   Heja dig Magda! Nästa vecka blir det ett bättre resultat!
   Kram

 17. Jag har inte ställt mig på vågen, men däremot mätt mig och jag har minskat hela 10 cm i midjan. Det känns verkligen också då jag kommer i mina byxor igen samt att vissa blivit för stora. Jag tror inte speciellt mycket på att väga mig då min kropp bygger mycket muskler då jag promenerar och cyklar varje dag, samt att jag jobbar som undersköterska och jag går väldigt mycket på jobbet. 10 000 steg är inget när man jobbar där jag är=) Grattis till din viktnedgång!

 18. Jag har gått upp 1 kg!!! Suck…måste nog ha något strikt schema med matförslag och nån som talar om exakt vad jag får och inte får äta…Tips på nån sajt eller liknande där det finns meny förslag etc? Behöver verkligen hjälp…;) Grattis till alla er som varit så duktiga också! Får mig att vilja försöka mer..

  1. Hej, tycker verkligen du skall köpa ”6 kilo på 6 veckor” en kanon bok om man vill ha mer exakt förslag på maten, funkar kanon för mig. Kände lite som du innan, men efter -4 kg på tre veckor så är det verkligen värt ett försöka. Har inte varit hungrig en enda gång + att sötsuget har försvunnit.

   1. Jag tycker oxå du ska köpa någon kokbok. Många lchfkokböcker (om det är det du tänker köra) har menyförslag i.
    Lycka till nu, pepp pepp pepp!!!

 19. Tjoho! -1,0 kg på en vecka, bara fem kvar : ) Kul att du visar med bilder, man får en helt annan uppfattning när man inser att man tappat två smörpaket!

  Pepp, pepp!

 20. Va duktig du är! Önskar jag hade din motivation:( Jag är sockerberoende så det skriker om det o skulle verkligen behöva testa detta. Har du nån bra sida som man kan få lite tips på recept? Lycka till även i fortsättningen och jag kommer följa dig o hoppas min motivation ökar i takt med din inspiration:) Kram kram

  1. LCHF är verkligen en bra idé om du vill bli av med sockersuget!! Det finns en hel del recepttips under kategorin ”lchf” här. Googla lchf så kommer fler renodlade lchf-receptsidor upp, finns massor!
   lycka till! kram

 21. -0,7 kg (efter att jag spårat ur lite för mycket under slutet – såg bättre ut innan helgen) 😉

  Kör LCHF men eftersom jag ammar tror jag att jag måste äta lite mer kolhydrater för att orka och är lite rädd att mjölken sinar om man går ner för mycket/för snabbt. Inget du märker av?

  1. Bra jobbat!! och spåra ur lite få rman 🙂 det blev ju ändå minus!!
   Ang lchf och amning så vet jag inte vad riktlinjerna är, kolla med din BM! Jag äter aldrig strikt lchf utan får i mig en hel del kolhydrater (fast betydligt minde än när jag inte äter lc-kost).Kram

 22. -1,5 kilo på strikt lchf, känns så bra! Jag vågade inte fuska under 1-årskalaset vi var på i helgen, men jag festade på vaniljoopsies med vispad grädde och några jordgubbar till det och blev mer än nöjd 🙂 Måste hålla mig till dieten för att inte falla för mycket för frestelserna, och snart är suget efter sött borta. Idag är det lite jobbigt att stå emot efter en sömnlös natt (dotterns kindtänder) men jag ska fixa det, det måste peka neråt nästa vecka också. Fortsätt kämpa, alla är så duktiga!

 23. Jippie! -1kg! Det trodde Jag inte efter den här helgen!! 🙂 men jag har gått promenader som en galning i veckan så det blev ett minus trotts allt! 🙂

 24. -1,2 kg för mig! Sååå roligt när det syns på vågen och mycket roligare när man peppas med goda recept från dig!! 🙂

 25. åh, lite avis är jag allt – jag håller just nu på o går upp i vikt, i oktober ska vi äntligen bli en liten familj! självklart njuter jag av graviditeten, men det är en annorlunda känsla att bli större o större. efter jul – då ska jag ta tag i kroppen igen, som kommer igen till nästa sommar! 🙂

 26. jag drog tyvärr inte igång förra veckan.. det var lite som stod i vägen! men nu är jag också på 🙂
  pepp pepp!!

 27. -1,6 blev det för mig denna vecka! Så skönt att vågen visar mindre än förra veckan. Jag har nu 5 kg kvar att gå ner och jag är helt medveten om att det inte kommer att bli lätt. Det är nu det börjar…..Heja, heja alla där ute!!!!

 28. -1,2 kg pa en vecka! Och da har jag varit strikt med kosten och ingen traning. Idag va jag pa gymmet forsta gangen sen forlossningen, lilleman blir 7 v denna vecka. 1 timma pa lopbandet det kandes skont, nu blir det hardtraning och fortsatt kontrollerad kost sa ska nog spegeln borja le mot mig igen : )
  jag ar super taggad!

  Bra kampat allihopa!!! Stor kram

 29. Start idag, väger 73,1hoppas att det blir mindre nästa vecka:) Tipsa gärna om vad du äter till frukost. Bra jobbat med -1,1!!

  1. lycka till!!! Klart det blir mindre nästa vecka, pepp pepp!! Jag äter oftast ägg & bacon och en stor latte. Finns lite tips under kategorin lchf i menyn.
   kram

 30. Jag ligger en vecka efter, fem kilo för mycket visade vågen imorse. NU KÖR VI! Grattis till minus på vågen, bra jobbat!

 31. Åh jag blev så inspirerad och hängde på sen i onsdags. Har provat det mesta som inte min kropp ”svarar” på men detta verkar ju funka 🙂 -1,2 på 5 dagar. Känns jättebra på kroppen. Har några envisa graviditetskilon kvar(fick också mitt andra barn i februari). Skulle också vilja höra om du tänker något speciellt när det kommer till amning i kombination med LCHF? Ska googla det för säkerhets skull 🙂 Tack så jättemycket för din inspirerande blogg Victoria!! Lycka till med kilona 🙂 Kram

 32. Vad kul att du hittat en form som fungerar för dig! Lycka till nu!! (ang amning och lchf är det nog bäst du frågar din bm eller googlar)
  kram!

 33. -4kg på 2,5vecka. Kul att göra detta ”tillsammans” med flera andra oavsett vilken metod man väljer. Grattis till din minskning! /Anna-Karin

 34. Såg att du skrev i en kommentar att du INTE går ner i vikt om du äter typ viktväkarna, vad nyfiken jag blev nu! Kan du berätta lite mer?
  Om du äter mindre mat alltså så går du inte ner i vikt?
  Funderar nämligen på om de e de som e mitt problem och som gör att jag inte tappar ett endaste kilo fastän jag äter jättestrikt.
  Hur äter du nu ungefär? Skulle du inte kunna skriva nåt inlägg med hur en exempeldag för dig ser ut?

  Kram Josefina

  1. Nä viktväktarna fungerar inte alls för mig. Är konstant hungrig eller sugen på något och överäter säkert de man får äta ”gratis”. Och sen ställer min kropp in sig på svält och suger åt sig minsta lilla jag äter. Gick enbart upp i vikt av detta och var aldrig nöjd. Besvärligt att räkna etc oxå, det var inget för mig. Visst kan jag lägga upp en mat-dag! återkommer med det i ett inlägg.
   kram

 35. Heja heja, vad duktig du är!
  Och alla andra också såklart. 🙂
  För mig blev det inte så fina siffror, bara 0,6 kg. Meen bättre än inget iaf!
  Kram Helena

 36. Underbara Victoria, du måste gått ner några hekto till efter att ha svarat på alla kommentarer. :)Hur skall jag göra, tycker inte om ost, äter inte cremefraiche, gräddfil mm. Har svårt för fil o yogurt. Lär ju bli enformigt 🙁 Några tips till mig??

  1. Äter du grädde? Skagenröra? majonnäs? Det finns så mkt god mat man kan göra utan kolhydrater även om man inte gillar ost etc 🙂 Kolla in nån kokbok (eller köp) med lchf-recept och låt dig inspireras. finns en bok som heter LCHF för kvinnor, den är inte så ”stabbig” mat i.
   Hppas på minst minus 100 gram till nu, haha 🙂
   Kram

   1. Grädde ja, allt m majonäs i nej. Och det inte för att det är ”stabbigt” utan att jag enbart inte kan äta det. Om man lägger ihop allas viktnedgång här så blir det -36kg på samtliga medverkande. Bra jobbat. Skall kolla över o se vad jag kan få ihop i recept. Hakar förhoppningsvis på. Lycka till alla ni som redan håller på….Kram o tack för en underbar blogg (ps, glöm inte kokboken vi väntar på 🙂 )

 37. Oj,oj,oj vilken effekt det blev av ditt initiativ! Jag hade börjat med LCHF några dagar innan du körde igång, har tappat 0,6. Hoppas på bättre resultat till nästa vecka. Var ute efter att komma undan sötsuget och det har jag redan gjort! Härligt.. Kram

 38. Vad duktiga ni är allihopa! Jag har så dålig karaktär. Var supertaggad att hänga på er och sen när veckan började så blev det allt annat än nyttigt! Har dock börjat dra ner på kolhydraterna. Tycker dock att det är så svårt att veta vad jag kan äta till frukost och till kvällsmat. Lagad mat äter jag bara till lunch. Vad har ni för tips på bra frukost förutom ägg? Tycker jag äter ägg och bacon varenda dag och börjar bli rejält trött på det!

  Har ni tips på en bra kokbok med enkla recept? Otast tycker jag att recepten är så invecklade med en massa specialingredienser. Är värdelös på att laga mat och vill därför kunna laga det som är så enkelt som möjligt.

  1. Bara att ta nya tag nu!! 🙂 Det finns många LCHF-kokböcker på markanden med enkla goda recept i! Gå och bläddra i några och köp en som faller dig i smaken. Alltid lättare att ha recept att följa i början innan man kommit in i det nya tänket.
   Lycka till!!
   kram

  2. Tips på frukost, förutom ägg och bacon (som jag också tröttnat på) är att ta skagenröra med lite grönsaker och ett kokt ägg. Det finns även en yoghurt från Arla – ”yoggi mini” som det är godkänt antal kolhydrater i (man ska ju äta produkter som det är 5, eller mindre, gram kolhydrater / 100 gram). Den finns i smakerna passion/persika/vanilj och blåbär! Då kan du variera med smak också 😉 Lycka till! Och lycka till till alla andra som kämpar där ute! 😀 Kram

 39. Hej Victoria!

  Jag har kört LCHF i drygt 2 månader & har tappat 10 kg. Helt underbar känsla! Jag har en del att ta av 🙂 Känns inte som man gör några uppoffringar med all den goa mat man äter men så tränar jag iof ganska mkt men det mår man ju bara ännu bättre av 😉

  Tittar in här dagligen för lite tips & ideer, du har så mkt gottigt för dig =)

  Kram!

 40. Ett tips är att köpa edamamebönor! Supergott som snacks och det är bara nyttigt. De finns frysta i disken på ICA. Det är ICAs egna märke som heter Selection.
  Bönorna kokas lätt och saltas med havssalt. Mums!

 41. Ursäkta att jag är sen! Mitt resultat blev -1,4kg och jag är såååå stolt! …och glad att jag antog din utmaning!
  Så roligt att köra tillsammans. 🙂
  Kram Mia

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..