En matdag i bilder

Ni är många som vill testa LCHF (eller LC-kost) och vill ha tips på hur en matdag för mig ser ut. Så i dag tänkte jag försöka komma i håg att fota allt jag äter och lägga upp här. Uppdaterar inlägget fortlöpande under dagen när jag kommer åt.

Frukost:

En typisk frukosttallrik för mig. Äggröra (1 ägg + 1 msk vispgrädde) bacon, en skiva skinka, en klick philadelphia, en skiva brieost, några körsbärstomater och en gul kiwi. En stor latte och ett glas vatten till det. Det här står jag mig på väldigt länge!!! Har jag bråttom blir det bara ägg och bacon. Och har jag riiiiiiktigt bråttom blir det bara en latte.

En typisk frukosttallrik för mig. Äggröra (1 ägg + 1 msk vispgrädde) 1/2 pkt bacon, en skiva skinka, en klick philadelphia, en skiva brieost, några körsbärstomater och en gul kiwi. En stor latte och ett glas vatten till det. Det här står jag mig på väldigt länge!!! Har jag bråttom blir det bara latte, ägg och bacon. Och har jag riiiiiiktigt bråttom blir det bara en latte.

(Den här frukosten står jag mig på så länge så jag knappt orkar lunch! Blir det en sen frukost så hoppar jag ofta över lunchen och går direkt på mellis )

 Lunch:

Tacosallad på rester. Isbergssallad, gurka, körsbärstomater, oliver, varm tacoköttfärs, smörstekta champinjoner, en näve god riven ost och en klick guacamole.

Tacosallad på rester. Isbergssallad, gurka, körsbärstomater, oliver, varm tacoköttfärs, smörstekta champinjoner, en näve god riven ost och en klick guacamole.

(Till lunch blir det ofta rester från gårdagen eller en sallad av något slag med fet dressing till. Lunch får gärna gå snabbt att svänga i hop!)

Mellis:

Smarrig smoothie

Smarrig smoothie

Dagens mellis blev en smoothie. (gott och bra även som frukost!)

1 port:
1/2 dl mjölk
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl krämig turkisk yoghurt (10%)
en gnutta vaniljsocker (kan uteslutas)
en näve frysta bär (hallon, blåbär, björnbär)

Mixa med mixerstav och häll upp i ett glas. Servera genast.  

Middag:

Trotsade stormen och grillade fläskfilé till middag. Till detta blev det ugnsbakade tomater, rotfrukter (morot, palsternacka, rödlök) och kall basilikasås. Mums!!

Trotsade stormen och grillade fläskfilé till middag. Till detta blev det ugnsbakade tomater, rotfrukter (morot, palsternacka, rödlök) och kall basilikasås. Mums!!

(ang rotfrukter så kan man äta det i måttliga mängder, särskilt om man som jag inte är benhård med kolhydraterna)

Till Desperate Housewives i kväll blir det självklart nåt kvälls gott… återkommer 🙂

Kvällsgott:

Chokladmousse med vispad grädde och hallon. Slurp!

Chokladmousse med vispad grädde och hallon. Slurp!

Det blir nog allt som hamnar i min mage i dag 🙂 Tycker ni det här var till hjälp så kan jag självklart lägga upp fler matdagar om ni vill framöver. Tack och godnatt!

 1. Här är latte med ett måste. Å shit va sugen jag blev på Brieost, det är så gott. Det ska jag sticka och köpa innan barnen ska hämtas på dagis 🙂
  Ha en bra dag. Spännande att se dina matbilder för dagen 😉
  Kram

 2. Åh tack!!!! Gud vad jag uppskattar att du gör matdag i bilder!!! Jag var så nere i går att jag hade gått upp i vikt, men efter att jag läste allas kommentarer och vad duktiga alla varit så tänkte att nu j**l*r..Gick bra i går, men vet som sagt inte vad man äter med LCHF..Kan man göra äggröran på mjölk om man gillar det bättre?
  Får man äta frukt eller är det begränsat hur mycket frukt och vilka?
  KRAM och TACK!!!

  1. Heja dig, det här grejar du!! 🙂
   man KAN göra på mjölk i stället, men försök använda så feta produkter som möjligt när det går. Det mättar längre och ger bättre viktminskining (faktiskt! även om man tror tvärtom). Frukt ska man egentligen inte äta, det triggar lätt sockerbegäret. satsa i stället på bär som har mkt lägre kolhydratsinnehåll, tex hallon & blåbär är ok.
   Kram och lycka till!!! *pepp pepp*

 3. Jag vet att man inte ska äta så mycket frukt när man äte GI eller LCHF men jag brukar äta grapefrukt. det tycker inte jag triggar sockersuget. däremot en banan eller dylikt – då vill jag bara ha mer.

 4. tack för tipsen! åt precis en omelett med skinka och lite tomat bredvid, gott! Dock är det enklare att fixa lunchen bra när jag är hemma ( VAB ) än när jag är på jobbet tycker jag….Kul att se vad middagen blir! Kram

 5. Hej Victoria,

  Tänkte bara säga att jag provade att göra den svampsoppan som du la upp tidigare (med champinjoner och bacon eller räkor till) och den var superdupergod 🙂

  Kram

 6. Haha, jag gick just o tänkte på att det vore toppen att få en uppfattning av en matdag à la lchf – tack! Ska helt klart testa din frulle!

 7. Åh tack så jättemycket!!! Har precis ätit äggröra och skinka till lunch! Popcorn (hemmapoppade, ej i micron) brukar vara min räddning på kvällarna när jag brukar få svårt att klara mig utan något att småäta på..får man äta det enligt LCHF?
  Ska också försöka skära ner på min dagliga dos av 70% choklad…Förstör det också helt om man inte klarar sig utan en ruta per dag..eller finns det andra bra småsnacks enligt LCHF..? TACK igen!! Du anar inte vad det hjälper att göra det här tillsammans!

  1. lite mörk choklad går bra 🙂 (eller gör en chokladmousse på mörk choklad!) men popcorn är ajabaja!! (likaså majs, det är mkt kolhydrater) ta istället lite nötter eller goda ostar eller oliver som snacks.

   1. Ooops..ska försöka hitta nån ny kvällsfavorit..är ingen ostälskare, ska kolla upp chokladmoussen! Såg receptet du hade tidigare..hur vet man så det inte blir för mycket..eller så kanske jag kör på lite bär och nånting?? Såg din smoothie..den kanske man ta på kvällen (det är kvällarna som är tuffast för mig..) Tack igen!

 8. Tack tack tack för att du lägger upp dina måltider! Blir så mycket lättare att motiveras. Pratade precis med min bästa vän och hon har gått ner 7 kilo på 6 veckor! Så nu j*kla!!!

 9. hej, jag har bara en fråga. Vi ska boka Mallorca & sunwinghotellet ni varit på, vilken byggnad rekommenderar du om man åker med två barn? spelar det någon roll? Det finns lägenheter som passar i både i Mimosa & Bouganvilla.

  Förresten, tillhör dem som gärna läser massvis med bloggar för att få inspiration, men aldrig kommenterar, men nu kunde jag inte låta bli:-) Din blogg är verkligen rolig att läsa, varierande recept/inlägg & jag kollar in här varje dag!

  1. Mimosa!!!! Det var klockrent! Finns happy baby lgh kvar så rekomenderar jag dem, det är de som är i markplan (på bilden bakom mig) och de har en stor terass med egen utgång till gärsmatta/poolområdet. Smidigt att springa in och ut under dagen 🙂
   Tack för kommentaren, alltid kul med lite feedback 🙂 kil att du gillar den. KRAM!

 10. Tack för tipsen! Happy baby har vi bara bra erfarenhet av sen tidigare & det är det vi siktat in oss på då vår minsta är 1 då!

 11. Hej du,

  Smaskigt allt ser ut!!! Önskar jag oxå kunde köra LC… men min mage är så känslig för stekt och fet mat 🙁

  Kram snyggo 🙂

 12. Det ser gott ut! Hur gör du din äggröra? Den ser så krämig ut, min blir liksom torr? Kanske har den för länge i stekpannan….

  1. Jag smälter en klick smör i stekpannan. Vispar i hopp ägg + vispgrädde (en msk grädde/ägg) och saltar. Häller det i stekpannan (ganska hög värme) och rör sedan medan det stelnar. Det går snabbt! och tricket är att ta av pannan från värmen innan det stelnat helt, det gör det i eftervärmen! och blir då perfekt krämigt 🙂

 13. Du måste lägga upp fler såna här dagar! Jätteintressant och inspirerande!
  Jag har tips på äggröra.. Jag gör min i micron: Vispa ihop ägg och en skvätt grädde och lite smör och micra på högsta effekt i ca. 1 minut, ta ut och rör runt med en gaffel och sätt in i micron igen, kör på korta pass på ca. 20 sekunder och ta ut och rör emellan. Snabbt och smidigt 🙂

 14. Vi har kört LCHF några månader och det passar mig verkligen perfekt. Friskare, mår bättre, piggar och ha gått från storlek 38-40 till 34-36. Vi har dock valt att helt utesluta frukt. Vill bara tipsa dig om kvällens ”fika”. Vi tog en burk Mascarpone som vi blandade med tre rutor smält mörka choklad (minst 70% kakao. Tinade lite hallon och sedan är det bara att NJUTA.
  Tack för en bra blogg (är inne och kollar varje dag)

  1. GRATTIS till den fina minskningen och att ni hittat en form som passar! Så härligt att äta gott OCH må bra! Jag äter nästan aldrig frukt heller när jag kör LCHF, men i bland känner jag att jag behöver en vitaminkick till frukosten 😀 Tack för desserttipset, måste prova!
   kram

 15. Det vore underbart med fler matdags-inlägg i samma stil, perfekt info o inspiration för en newbie som mig. Har jag förstått att det är ok att äta bär i måttlig mängd men försöka hålla ner fruktintaget så mycket som möjligt?

 16. Hej!
  Duktiga ni alla är som kämpar, själv är jag gravid och endast sugen på frukt och grönsaker. Knasigt hur det kan vara. Jo, jag undrade om Joolzen för ett tag sedan, vill inte tjata men är så nyfiken på för och nackdelar med den. Hade varit toppen nu när vi snart ska beställa vagn.

  Kram

 17. jag har visst gått ned -4 kilo, men det var ju ofriviligt, igår fick jag iallafall i mig två glas blåbärssoppa, ¨så det är nog mest vätska jag förlorat. Så din mat dag i bilder igår var så bra, har suttit i flera dagar nu och läskar mig själv med dina fina bilder och recept.

  Tack för att förgyller mina dagar

  Kram kram

 18. LCHF är bra och enkelt att följa. Det finns tillfällen att njuta mycket samtidigt som man går ner i vikt. Tilläggas bör i den smarriga matdagen är att alla rotfrukter är bannlysta. Sparsam ska man ochså vara med bär och choklad. Detta gäller om målet är gå ner i vikt förståss! Och då menar jag inte 3-4 kg utan mycket mer! 🙂

  1. Ja precis, jag följer ju inte lchf strikt och har inte så många kg att gå ner. Vill man göra det helt strikt ska man ju helst räkna kolhydrater och skippa allt som innehåller onödigt mkt som rotfrukter etc. Men för mig går det bra 🙂
   kram

 19. Åh tack så jättemycket för alla tipsen!!!! Har funkat jättebra för mig nu i två dagar och har framför allt fått upp motivationen! Jag tar gärna fler såna här mattipsdagar! Ha det bra!

 20. Hej! Du har en jättefin sida och jag läser den ofta men är dålig på att kommentera. Jag började med Lchf för 9 dagar sedan,är helt såld på detta sätt att äta. Är ständigt mätt, inget sockersug och kilorna trillar av, detta passar verkligen mig att undvika sockret, kolhydrater. Känner mig så motiverad och kan verkligen rekommendera er som testat o testat massa dieter, pulver o allt vad det är som inte funkar. Jag flaggar i topp för Lchf och kör på utan att behöva kämpa med hunger.

  kram

 21. Hej Victoria, jag håller på att dra ner lite på kolhydrater mest för att jag ska kunna fika gott istället:-D. Så imorse jämförde jag Polarbröd Vetekaka med Vasa Sport och vad förvånad jag blev! Knäckebrödet hade högre kolhydrater, det som känns lite mera nyttigare än det mjuka brödet.
  Är allt bröd ”Big no no”?

  Här är vi lediga idag så vi ska baka Leilas Morotskaka. Så lunchen idag får bli sallad tror jag:-)

  Ha en bra dag!

  Kramis

 22. Vad kul att få en inblick i din matdag. Förresten, vilken fin blogg du har! Jag har precis hittat hit och ser fram emot att komma tillbaks snart. 🙂

 23. Vilken fantastisk matdag, fler sånna tack :D! Jag är riktigt nyfiken på din dessert som såg för bra ut för att vara sann! Hur formade du chokladmoussen till en fin skopa? Är det ditt vanliga recept på chokladmousse du använt dig av här?
  Kram

 24. du är så inspirerande i dina inlägg!! jag brukar börja med lite lc kost varje måndag, brukar funka 3 dagar sen börjar jag helgäta;-)

  jätte gärna fler sånna här inlägg.

  jag har bara 3 kg jag vill gå ner, och nu ska jag fixa detta även över helgen. tipsa gärna om fler efterätter, eller ersättare för sötsaker, så svårt för mej då jag är sockerberoende och bara hatar att vara de.

  ha en trevlig dag!

 25. ÄNTLIGEN har jag kunnat logga in här och kan kommentera !! Vill börja med att tacka för alla goa recept OCH för att du la upp matbilder på din LCHF dag!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..