Bullvivan

Gaaaah så gott det är med sötsaker 😉 Vi tog en långpromenix med kidsen och spanade på trädgårdar och hus (letar inspiration till trädgården!!) och hamnade tillslut utanför lilla söta bageriet Bullvivian i Almby.

gull1

Och där kunde vi ju inte låta bli att köpa med oss lite godsaker 😉 Letade upp en lekpark i närheten och bullade upp vårt fika.

gull2

Blåbärsbulle med vaniljkräm, chokladdoppad chokladboll i form av en råtta, en söt liten groda och en rosa jordgubbsbeskvi.

Blåbärsbulle med vaniljkräm, chokladdoppad chokladboll i form av en råtta, en söt liten groda och en rosa jordgubbsbiskvi.

Nu vet jag inte om det är för att vi inte ätit sötsaker och socker på länge men det här var det gooooooodaste jag smakat på länge. Det var så galet gott!!! Jag åt inga mängder, provsmakade mest (spårade inte ur helt ;-)) men smaken på både jordgubbssmörkrämen och chokladråttan var helt sagolikt goda!

gull4

Har inte dåligt samvete alls, det var så gott så det var värt det och dessutom gick vi i timmar 🙂

 1. Nu har jag äntligen registrerat mig här, man klarar ju sig inte av att läsa här utan att kommentera till slut 😀 ! Den blåbärsbullen såg riktigt god ut har varit på jakt efter sånna ett bra tag men inte hittat, så tror nog jag testar att göra egna snart :)!
  Ska försöka haka mig på lchf utmaningen så kul och spännande med så många som deltar! En fråga när man fikar ”söta saker” som ovan när man äter lchf äter du det utöver målen+mellanmålen eller byter du ut lchf mellanmålet mot fikabröd och äter middag sen?
  Stora kramar!
  Jessica

  1. Man ska ju inte äta sötsaker samtidigt, det förstör hela poängen med att kroppen ska förbränna fettet den har i stället för kolhydraterna man äter 😉 men i bland fuskar jag lite, det är bara att ta i med nya tag sen!

 2. Ahh guud sa gott det dar sag ut!!!! Har haft ett starkt sotsug sen igar, da jag tog fram en mini muffins till kaffet for att sedan stirra pa den i 2 timmar och sedan lata sonen ata upp den. Blev istallet lite keso med rivet apple och kanel som for ovrigt ar ett riktigt bra mellis! Jag forsokte forra fredagen att ata chokladmoussen m. vispgradde men den kanndes for fet for mig att ata gradde med gradde va ingen hit. Det lyxigaste just nu ar naturell yogurth med lite frukt toppad med mandelflarn och riven kokos. Har du nagra andra tips till en som annars ALSKAR bakelser? : )

 3. Det ser jättesmarrigt ut ju, jag som är svag för choklad diggade råttan 😉

  Hihi, då är vi två om att fuska idag, för här blev det pyttelite idealmakaroner och korv till middag och sedan var det sommarfest på Alidas förskola och då ”unnade” jag mig lite fika i form av 1 st chokladmuffins, men, men nya tag imorgon!!! 🙂
  Kram och tack för en underbart inspirerande blogg 🙂

 4. hihi, du är ju för söt! Har det redan gått 100 dagar? Shit, vad tiden går fort… *fniss*

  Gott ser det ut i alla fall. Mums!
  Kram från Lotta

 5. Den där lilla chokladråttan skulle jag vilja testa. Det ser ju gott ut allt nu får jag hitta på nått roligt till kvällen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..