Lunch under äppelträdet

Vi måste nog plantera ett äppelträd på tomten. Det är ju så myyysigt att sitta under. Eller rent av 2 st så man kan ha en skön hängmatta mellan dem?

ap6

Det är så trist att plantera en liten pinne nu bara och väääänta 20 år :) Men planterar man dem inte nu så tar det ju ännu längre tid så det är bara att göra slag i saken. Tips på några fina äppelträdsorter med goda äpplen?? (Kanske inte tar så mkt som 20 år innan det blir ett ståtligt träd, nån som vet??)

I dag intogs lunchen under min mormors äppelträd! Pizza för de flesta men kebabsallad till mig ;-)

ap4 ap5
Sneglade liiiite avis på Mickes pizza ;-)

Sneglade liiiite avis på Mickes pizza ;-)

ap1

En trött liten familj här hemma i kväll. Olivia somnade på ett kick (inte vanligt!) och Sebbe sussar gott brevid mig i soffan. Micke och jag sitter med ögonlocken på trekvart och slökikar lite på Big Brotherfinalen (fråga mig inte varför, har inte följt det alls!), äter tilltugg och skissar upp planer för sommaren. Allra mest längtar vi till utlandsresan (Mallis) i slutet av aug men innan dess ska vi hinna med mycket kul. Sommaren har ju bara börjat!!!

Läskande drycker i värmen och goda tilltugg hör semesterplaneringen till!

Läskande drycker i värmen och goda tilltugg hör semesterplaneringen till!

0

0 reaktioner på “Lunch under äppelträdet”

 • maxmamma skriver:

  Ser väldigt mysigt ut där ni sitter å äter er lunch :) jag undrar oxå var du köpt den super fina koftan?!

 • matarkivet skriver:

  Vilken mysig lunch! Och vilken fin kofta du har på dig, vart har du köpt den? Kram

 • PaulineP skriver:

  Smaskiga snittarna såg ut. Vad är det i?

 • sofie85 skriver:

  Hej! vad mysigt det ser ut1 Vi har ett ”familjeträd” tycker det är toppen! Tog inte så jätte lång tid för det att vixa till sig heller. Kul när äpplena blir klara lite olika tider och så =) Hoppas ni får en fin nationaldag! Varma Kramar!

 • Maja skriver:

  Vet du… vi kanske syns? Vi ska också åka till Sunwing Resort Cala bona!! Får jag fråga dig, ska man köra på all inclusive eller inte? Hur är utbudet på restauranger däromkring?

  • Victoria skriver:

   Vad kul!! Det finns några inlägg i arkivet här medrecension av maten på hotellet och därikring :) Vi tar inklusive (inte ALL inclusive) denna gång. Vill man gå till någon annan restaurang en lunch eller middag här och där så säger man bara till i receptionen kvällen innan så får man pengar tillbaka för den maten man hoppar över. Finns massa restauranger i närheten, en mysig hamn full med olika restauranger direkt runt hörnet och går man lite längre in mot stan så finns allt från Burger King till restauranger av alla sorter.
   Hoppas ni får en kanonresa! är ni där i slutet av aug så ses vi säkert :)

 • FruLaurin skriver:

  Vi har ett familjeträd med fyra sorter som vi fick i bröllopspresent och visst är det en kul idé men jag föredrar nog ändå traditionella träd med en sort och då ska det vara ”Maglemer”.

 • SaraL skriver:

  Hej Victoria! Ett tips på äppelträd är SigneTillisch – vet i sjutton hur man stavar det! Det är gott, gul/rött och sött. Ett träd du INTE ska köpa är Åkerö då de tar lång tid, annars är den sorten en av de godaste. Katja är också en bra sort, den ger djupröda äpplen.

  Ett annat hett tips är att sätta ett sk.”Familjeträd”, det är ett träd med flera äppelsorter på. Riktigt häftigt tycker jag och då får man ju flera olika sorter så man kan baka med några och äta andra precis som de är.

  Hoppas du hittar något som passar bra!

  Hälsningar
  Sara

 • Carla skriver:

  Hej!

  Visst är det mysigt att planera sommaren som bara börjat, vi åker till turkiet i slutet av augusti, så innan dess tar vi sverige runt och besöker vänner och släkt:-)

  Vi får hoppas på en bra sommar i år.

  Kram kram

 • lotte skriver:

  Vad mysigt ni ser ut att haft det idag :-) Söta Olivia :-)

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen