Möhippa och rå mat

I torsdags var jag på möhippa för fina Linda. En mysig kväll med spa, middag och goda drinkar. De gifter sig i Italien nästa vecka ♥

På Badrummet Spa (Clarion Hotel)

På Badrummet Spa (Clarion Hotel)

3-rätters middag på Lilla Örebro.

3-rätters middag på Lilla Örebro.

m2

m3
 

Åt Carpaccio (stavas det så?) för första gången i mitt liv. Är inte så förtjust i råa saker och även om det var ganska gott så blev det inte nån ny favorit direkt.. Gillar ni det??

Ska försöka få tag i ett gäng jordgubbar i dag och koka egen saft (!!). Aldrig gjort förut så jag tar gärna emot tips för bästa resultat!! Och kanske en omgång marmelad eller sylt. Känner mig riktigt huslig i dag 🙂 Får se om det håller i sig!Hörs lite senare!!

 1. Kolla på danisco´s hemsida(gamla sockerbolaget) de har mycket bra recept finns även etiketter man kan skriva ut. Om du ska göra sylt och inte vill ha den marmelad aktig så byt ut hälften av syltsockret i receptet mot vanligt socker det blir bättre tycker jag. Tänk på att om du kokar tex 8 liter jordgubbar till saft så får du bara ut drygt 4 liter färdig saft. Och till sist var jättenoga med diskning och sterilisering av burkar och flaskor. Det tjänar du på. Jag plockar Ca 30 liter jordgubbar varje år och gör saft och sylt på. Jättebra presenter på vintern. Lycka Till// carina

 2. Vad gott med hemmagjord jordgubbssaft. Jag har aldrig gjort det själv så jag har inget bra recept men jag ser fram emot att få se ditt resultat.

 3. Vad mysigt ni ser ut att ha haft det!! Gott med hemmagjord saft! Själv hittade jag röda vinbär i frysen och kokade saft med vaniljsocker härom dagen. Supergott!
  Har du nåt bra tips på nåt gott med torsk? Har flera paket i frysen och har ledsnat på min gamla tråkiga gratäng! 🙁
  Imorgon är det vägning igen! Kul att köra detta ett helt gäng! 🙂 Du har så mycket goda tips på bra mat!
  Kram, Carina

 4. Mmm hemmakoktjordgubbssaft är så gott! Fick ett galet infall för två somrar sen och kokade saft på alla bär jag kunde hitta! Jag använde mig av receptet i ”Rutiga kokboken”, funkar hur bra som helst!
  Carpaccio är en stor favorit hos oss! Köttet bara smälter i munnen! Jag gjorde en kalvcarpaccio på min audition i sveriges mästerkock och den var väldigt uppskattad! Prova den! http://aubeurresalee.wordpress.com/2011/01/15/mina-auditionratter/
  🙂

 5. Jag brukar göra egen jordgubbsylt & det är verkligen suuuperenkelt! Jag gör det på frysta jordgubbar & använder inget socker i, men det kan man ju göra som man vill.
  Koka bara upp jordgubbarna tillsammans med lite vatten & häll i en påse Melatin för varje kilo jordgubbar(jag använder den gröna påsen, finns ju röd & gul oxå) & låt det sedan svalna innan du häller upp det på burkar med lock.
  Superlätt!!
  Melatinet innehåller ju fruktsocker men de e ju bättre än å ha i massa vanligt socker tycker jag!
  Lycka till =)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..