Blå frukost

Blev ju inte så mkt med det där dåliga vädret.. Stekhett i dag med så Olivia och jag har svalkat oss på Marieberg Galleria. Men först började dagen med långfrukost i tv-soffan.

fr1

Lyxade till med american pancakes, det är ju bara sååååå gott!!! Håller ni inte med?! Självklart med blåbär, vispad grädde och sirap till.

fr4

2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 msk socker
2 ½ dl mjölk
2 msk smält smör + smör till stekning
1 ägg

Blanda ihop de torra ingredienserna. Vispa samman mjölk och smält smör och blanda med torrvarorna. Vispa tillsist ner ägget. Stek pannkakorna i rikligt med smör i en stekpanna. När det bubblar på ovansidan av pannkakan är det dags att vända.

Dukade med nya somriga servetter köpta på Klippet (mataffär). Är galen i servetter och har flera skåp fyllda!! :)

Dukade med nya somriga servetter köpta på Klippet (mataffär). Är galen i servetter och har flera skåp fyllda!! :)

  1. Fast vetuva, Victoria? För att amerikanska pannkakor ska bli som de är i just USA så ska de stekas utan stekfett! Torr teflonpanna och bara smör i smeten.
    MEN då har de en tendens att bli lite.. läder-aktiga. Det är dock svårt att bränna dem i kanten då.

  2. I LOVE them!!! 😀 Helst med färska blåbär till och lönnsirap, mums! Jag har också värsta nojan på servetter… Det roliga är att min mamma alltid har haft det, vilket vi har mobbat henne lite för 😉 Så har jag blivit precis likadan 😀

  3. Åååh, dom pannkakorna ser fantastiska ut! Ska provas i morgon till söndagsfrukost. Sedan blir det några timmars jobb innan semestern inleds på måndag!

  4. pannkakor är alllllltid goda med blåbär o vipsgrädde på. Förstår bara inte hur du håller dig i trim med alla kolhydarter du äter när jag kolla på din blogg som jag mycket ofta gör ; ) du får gärna berätta din hemlighet …kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..