Middag på 8 minuter!

Jag älskar vår fritös!! Nästan lika mycket som lattemaskinen 😉 Favoriten just nu är att fritera fisk. Brukar köpa Findus lättpanerade (inte så mycket kolhydrater) och till den äter vi sallad och remouladsås. Testade att göra på Hellmans chili-majjo i dag och det blev såååååå gott!!! Ny favvo! Lite lagom sting sådär.

r1

r2

Till 4 port använder jag ungefär 2 dl majonnäs + 1 1/2 dl finhackad pickles. Rör i hop och låt stå under tiden fisken friteras. Jag friterade dessa i 8 minuter på 170 C, blev perfekt. Under den tiden hinner man även hacka i hop en god sallad och tadaaaa så har man middagen färdig på 8 minuter! 😀

r3

Tips på något annat gott man kan slänga ner i fritösen?!

 1. Vi har en fritös som vi inte har använt på flera år nu. Mest för att jag tycker att det är så meckigt och trist att göra ren den. Har ni kvar oljan i fritösen mellen gångerna eller silar ni den och ställer in i kylen?
  När vi använde fritösen så gjorde vi langos lite då och då. Såååå gott! Men vitlöksolja, creme fraiche, riven ost och stenbitsrom på. Mums!!

 2. Ser så gott ut!
  Jag har kollat på dina recept i över ett år utan att vara medlem men igår gjorde jag slag i saken. Jag måste säga att din blogg är helt otrolig. Själv är jag jätte intresserad av matlagning och inredning så detta är perfekt.
  Tack för bra recept och lycka till i fortsättningen.

 3. Det är ju såååå gott att fritera fetaost, det måste du testa.
  Jag älskar din blogg och blir alltid inspirerad av det du lagar och alla fina bilder du lägger upp.
  Själv håller jag på med en Burek (osäker på om det stavas så) Ojojoj, så gott det är 🙂
  Ha en fin kväll!
  /Sofia

 4. Jag hittade en minifritös i köksskåpet när jag rensade i fredags, kom inte ihåg att jag hade den. Jag älskar dem där fisken, men den är nog för stor för att fritera hel, ska testa att dela den. Jag tänkte att de dör chickenbits som du gör med permesanost borde bli goda att fritera (man kan kanske skippa/minska på ströbrödet), kycklingbitarna är favvos här hemma

 5. Friterade räkor är underbart gott! Det är också gott att fritera ananas om du inte har provat det 🙂

 6. Tack för en härlig blogg! Har följt dej länge o just nu är jag extra glad att följa härliga bloggar då jag otåligt väntar på bebis om typ två veckor… Ska leta lite inspiration bland dina recept idag till middan 🙂 limpan me köttfärs i har blivit en favorit även hos oss…

 7. Hej!
  Har nyligen hittat hit. Underbar blogg med mycket goda recept och inspiration. Jag äter GI sedan ett tag tillbaka i hopp om att må bättre och tappa några kilo. Jag har alltid varit smal men för några år sedan började några kilo smyga sig på. Har fött två söner och är snart 40 år. Jag är 1.70 lång och väger nu ca 59 kg. Jag vill gärna gå ner till 55 kg. Häromkvällen gjorde jag din chokladmousse med färska hallon och jordgubbar, mums!!!

 8. Låter kanongott. Pickles – är det picklesgurka du använder eller är det blandning av morötter, blomkål mm? Blir så inspirerad av denna blogg – jag älskar verkligen att laga mat och stå i köket….Igår var vi och plockade jordgubbar och sedan kokade vi saft på en del av det. Sonen tyckte det var jättespännande 🙂 ”mamma, nu behöver vi ju inte köpa saft heller i affären, snart behöver vi inte handla alls…” Kul att de uppskattar det man gör.
  Glömde väga mig igår men gjorde det idag istället och här var det -0,2 sedan förra gången.
  Ha en bra dag. Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..