Ljuuuvliga biskvier

Olivias favoritfikabröd är biskvier. En av mina med. Sååå gott!! Är en sucker för smörkräm 🙂 Den här gulliga biskvin hittade jag i kondiset utanför Coop Extra. Fylld med underbar jordgubbssmörkräm!! Undra hur man kan få till en sån själv?? Finns jordgubbsextrakt? Kan man använda saft? Nån som vet?

bi1

Hur söt??! :)

bi2

Smakade ljuuuuvligt!!

Ska göra en omgång vanliga biskvier nu. Fick mersmak på att fylla upp fikaförrådet 🙂 Brukar använda detta recept och de blir såååå goda!

ca 12 st.

bottnar:
275 g mandelmassa
1 äggvita

fyllning:
50 g mörk choklad (tex marabou)
125 g rumstempererat smör
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

topping:
150 g mörk choklad

Sätt ugnen på 175C. Riv mandelmassan på rivgärn och blanda ner äggvitan. Rör ordentligt till en smidig smet. Spritsa ut eller forma 12 st runda bottnar på bakplåtspapper. In i ugnen 12-15 min till de fått lite färg. Låt svalna och lägg dem sedan upp o ned på galler och låt kallna.

Smält chokladen till fyllningen över vattenbad och låt den sedan svalna lite. Vipsa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula fluffigt. Rör ner chokladen i krämen.

Bred smörkrämen toppigt på biskvibottnarna (på den platta sidan!). Låt dem sedan kallna i kylskåp ca 30 min.

Smält chokladen till toppingen i vattenbad. Doppa biskvierna i chokladen och låt dem sedan stelna i kylskåp.

(går som sagt bra att frysa!)

Om jag lyckas exprimentera i hop nån god jordgubbsfyllning så återkommer jag med recept på det.

Har ni tips på några andra goda kakor man kan baka och fylla på lagret med???

 1. Hej Victoria!
  Du bakar den ena delikatessen efter den andra.
  Du borde satsa på att bli konditor, du är ju helt fantastisk på att göra riktiga bakverk.
  Både mazariner och biskvier är mina favoriter, så det vattnas riktigt i munnen.
  Önskar dig en fortsatt bra dag.
  Kram

 2. Förutom att det är gott, så är de glutenfria. Ett av de ”bakverk” som oftast finns var man än fikar och som är naturligt fritt från gluten. Fast jag är nog mer för den klassiska biskvier med chokladkrämen, det ser supergott ut på bilderna!!
  Kram

 3. Jag tror absolut att du kan smaksätta smörkrämen med saft, har till o med för mig att jag läst det någon stans. Semifredoreceptet ligger föresten uppe på min blogg nu. Kram

 4. Åååå så gott! Älskar också biskvier o brukar göra egna ibland men gör med mjölkchokad då jag inte är så förtjust i mörk choklad. Har bara testat men att mala mandel och inte med mandelmassa men det får det bli nästa gång. Då måste jag också tipsa om ett recept jag hittade på en blogg och som jag gjorde till mammafikat och som fick så mycket beröm!

  http://allcookedup.wordpress.com/2010/04/25/chokladbiskvitarta/

  Tack för all inspriaration!

 5. Jag älskar också biskvier men mina och sambons absoluta favoriter är en sort som vi kallar ”Maria kakor”. De är som en segare variant på macarons eller som två biskvibottnar med smörkräm emellan! De ska ätas lätt tinade från frysen, såååååå goda!!! Lätta att göra också! Säg till om någon vill ha recept. 🙂 kram

 6. Så gott det ser ut!
  Jag håller också på att läsa den boken, så bra! Så förfärlig! Kommer på mig själv med att börja gråta på ställen som egentligen inte är så sentimentala.. Kan vara när hon beskriver sina barns reaktioner eller annat, jag börjar väl tänka mig in i hur illa jag mått om min dotter blivit behandlad likadant..
  Marian Keyes böcker gillar jag när jag vill ha ngt lättsmält, snabbläst och mysigt.. 🙂

 7. Hej!
  Det finns flera nätbutiker som säljer aromer av alla de smaker. Jag har handlat bla från bskafferi.se och tartdecor.se.
  Det var länge sedan jag bakade biskvier, nu blir jag sugen när jag ser dina. Det är ju så gott. Alltid lika kul att läsa din blogg och bli inspirerad av allt gott du lagar.
  Ha en fin dag!
  Kram från Ulla på Tjörn

 8. Hej Victoria!
  Idag åt jag äggröra för 1:a ggn på en sisådär 15 år. Thanks to you! Din film frestade mig!

  Jordgubbsessens + andra smaker finns att köpa på strosseloannat (Strössel o annat). Jag brukar smaksätta dem med detta + lite saft och färgsätta m Wiltons geléfärg. Tycker många smakessenser, speciellt jordgubb, smakar oäkta. Därav blandningen. Brukar doppa mina jordgubbsbiskvier i vit choklad 🙂

  Tack för en toppenblogg. Vad använder du för kamera? Har du macroobjektiv till?

  Kram Sara

 9. Hemmagjorda maraboukakor (eller vilken choklad man nu vill ha)! Jag gjorde en stor sats förra veckan, och den förvarar jag i en rulle i frysen. Perfekt att bara ta fram, skära några skivor och slänga in i ugnen när man ska få besök. Då kan man bjuda på makalöst goda nybakade kakor varje gång!

 10. Hejsan, jag måste säga att efter att ha kollat in din blogg länge så förvånas jag av den energi du har. Och den smittar av sig verkligen. Jag har provat nästan alla de recept jag sett sedan jag började kolla, och alla har varit till belåtenhet. Vad som står på agendan i morgon är Biskvierna.

 11. Guuud så gott! Blev sugen på att båda äta och baka dem! Mmm.. Tack för en inspirerande blogg! Är så dålig på att kommentera men du ska veta att nästan hela familjen läser bloggen och provar dina recept! ;-D
  Kraam Camilla

 12. Hejsan! Vad du är duktig att baka. Hittade detta recept på en blogg på en god jordgubbssmörkräm: 200 g rumsvarmt smör
  2 dl florsocker
  3 msk koncentrerad jordgubbssaft

  Kör allt till en jämn smet. Smaka av och stänk i liten citron/lime-juice om det är för sött.
  Vill man lyxa till det kan man låta några jordgubbar mosas sönder när smörkrämen nästan är klar, då blir det små bitar av jordgubbar.
  Ha en skön sommar!
  Kram Birgitta

 13. Hej Victoria! Visst finns det florsocker i jordgubbssmak? Det fanns ju ett tag med citron o choklad och jordgubb har jag bestämt för mig.
  Det skulle jag testa i så fall!
  Kramar Annsofie

  1. Hej hej!
   Du har helt rätt 🙂 I mitt skafferi står det florsocker med jordgubbssmak för sådana ändamål. Men det var toksvårt att hitta. Jag fick åka runt på många affärer och gav nästan upp tills jag en dag gick på det på City Gross.
   Och när jag ändå håller på och tipsar! Vill ni göra macarons men slippa mala mandeln (jag gjorde det i början och höll på att gå under av irritation), det finns mandelmjöl på LIDL!!!!!! LYCKA 🙂 Helt plötsligt tar det bara 2h att baka macarons 😀 KRAM

 14. Hej! Ser jättegott ut. Äter du av allt det goda eller kan du hålla dig? Idag har jag ”fuskat” med en supergod choklatårta. Annars försöker jag äta GI/lågkolhydratkost. Jag vill som sagt gå ner några kilo men det går trögt… Dock känns det som om jag minskat lite i midjan och låren men det märks inte på vågen. Kram kram

 15. Biskvier är en favorit för mig med 🙂

  Prova att vända ner lite färska hallon i smörkrämen nästa gång så får du hallonsmörkrämsfyllda biskvier, det är jättemumsigt!

 16. biskvier är en av mina favoritkakor! jag brukar smaksätta smörkrämen med smält choklad och kaffe, blir så otroligt gott!
  jordgubbsbiskvier hade de på ett fik där jag bor, och de var smaksatta med essens.

 17. Ser ljuvliga ut. Såg att du efterlyser lite boktips. Här kommer mitt tips!

  Sophie Kinsella ”Mitt nya jag”.

  Tänk om du vaknade en morgon och hela ditt liv var perfekt…

  En snygg man, ett fantastiskt hus, ett chefsjobb, en snygg och vältränad kropp och dyra designerkläder. Hur kunde hon få allt detta utan att komma ihåg vad som hände?

  När Lexi vaknar upp en morgon befinner hon sig på sjukhus efter en bilolycka. Hon tror att året är 2004 och att hon är 25 år gammal med sneda tänder och ett katastrofalt kärleksliv. Men, egentligen är det år 2007 och hon är 28 år. Hennes tänder är raka, hon är chef på avdelningen hon tidigare arbetade på – och hon är gift. Med en snygg miljonär. Vad har hon gjort för att få alla sina drömmar uppfyllda? Hon tror inte att det är sant, särskilt inte när hon får se sitt vackra hem. Men när hon lär sig mer om sitt nya, perfekta, liv upptäcker hon mindre smickrande saker om sig själv. Som att alla hennes tidigare vänner hatar henne och att en rival vill åt hennes jobb. Och sen dyker det upp en ovårdad men sexig man och avslöjar en chockerande hemlighet … Vad har hon råkat ut för? Kommer hon någonsin att komma ihåg vad hon gjort? Och vad kommer att hända om hon verkligen gör det?

  http://smaskelismaskens.blogspot.com/

  1. Hej linda1!

   De är verligen helt grymma! 😀

   Mariakakor:

   2 hg skållad och mald sötmandel
   3 hg florsocker
   4 äggvitor
   1 knivsudd salt

   Äggvitorna vispas hårt och de övriga ingred. vänds ner i smeten. Klicka ut 1 tsk smet på bakplåtspapper och grädda dem i mitten av ugnen, 175 g, ca 10 min. (ska inte direkt få någon färg)

   Fyllning:

   150 g smör (mjukt)
   2 äggulor
   1 1/2 tsk vaniljsocker
   1 dl florsocker

   Fyllningen breds på kakornas undersida när de kallnat. Läggs ihop. Ät dem när de är halvtinade från frysen. MUMS!!! 😀

 18. Hej Victoria 🙂
  Du har ju glömt de absolut viktigaste en biskvi innehåller nämligen konjak. Det är supergott med en chokladsmörkräm som är smaksatt med 4 msk konjak. Blev så sugen nu på att göra biskvier. Kanske satsar på lite bak i helgen 🙂 Storkram

 19. Ååååå biskvier är utantvekan den godaste kakan. eller ska vi kalla den för Bakelse =) Biskvi och budepest är i topp …=)

 20. Har bakat och smakat. Farligt goda… Jag hade en liten sladd hemlagad jordgubbssylt ca 2 msk som jag la i smörkrämen. Tyvärr räckte inte detta för att jordgubbssmaken skulle komma ordentligt fram men när chokladen också åkte i blev det bättre.

  1. Glömde skriva att jag hade ingen mandelmassa hemma. Men ofärgad marsipan fanns. Så jag tog det och det blev bra.

 21. Biskvier är så sjukt gott! Jobbar extra på Hemköp och idag fick vi hem päronbiskvier som vi beställt! De var helt underbara och smakade som päronsplit! Mmmm.. Har inget recept dock, men kanske kan ordna fram vid intresse! Tack återigen för en blogg som inspirerar mig varje dag! Stor kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..