Det vankas tårtbak

I går hittade ett såååå läckert tårtrecept på nätet som jag bara måste prova!!! Så i dag har jag handlat ingredienser och i morgon ska här bakas så snart vi klivit upp!! Kan avslöja att det är körsbär inblandat.. 😉

 Och appropå tårta så klickade jag hem 2 st vackra Kosta Boda tårtfat till fyndpris på Campadre.

tartfat

Hade långtråkigt på sjukhuset så Micke och jag klickade hem huuur mycket som helst därifrån 🙂 Bla lyckades jag knipa ett par efterlängtade Hunter-stövlar som jag spanat på länge men tyckt var för dyra.. men halva priset var ju helt ok 😀 Har span på en massa kul köksgrejer som snart kommer på kampanj oxå!

Nästa vecka är det ett litet gulligt yrväder som fyller 4 så då ska här bakas tårtor till flera kalas. Har ni några supergoda tårtrecept så tar jag gääääääärna emot dem!!!

 1. Jag måste bara tacka för det fantastiska receptet på Jack Daniel´s glazen! Helt magiskt! Vid första försöket läste maken fel och hällde i 2,4 DL (!) whiskey, istället för 1 msk, så det blev en väldigt rinnig sörja bara… Barnen rynkade på näsan av spritoset, maken var förkrossad för slöseriet av whiskeyn och själv var jag mest deppig för att vi inte hade någon mer silverlök hemma och inte kunde testa igen! Men ny lök inhandlades och rätt mängd whiskey hamnade i glazen och sen hmm:ade vi oss igenom måltiden med slutna ögon… Fantastiskt! Tack och vad skönt att din son börjar bli bättre. Kram

  1. Klart du ska kika in och fynda!!! 🙂 och tårtfat kan man inte få för många av. Fint med en massa olika att kombinera med på kak/tårtbuffe! Fin tårta du hade gjort, älskar Lemoncurd!
   Kram

 2. Blir det kanske en very cherry chocolate cake? 🙂 dom verkar goda i allafall! Hoppas Sebastian mår bra nu, lilla skruttisen 🙂

 3. Hej Victoria! Tack för en jättebra blogg! Tycker du har
  så bra tips på nya maträtter, speciellt LCHF och även goda bakverk 🙂 Blir alltid så sugen
  på att testa mycket av det du gör! Ett tips på en god tårta, som dessutom
  är enkel att göra är Leilas mazarintårta!
  Lycka till med tårtorna!

  1. Tack vad kul att höra att du gillar den 🙂 ♥ Mazariner har jag ju fått smak på på äldre dar så jag ska kolla upp tårtan 😉 tack för tips! kram

 4. Vill dela med mig av två stycken tårtrecept 🙂

  Det ena är ”svea-Maggans daimdröm” som kommer från en restaurang där jag jobbat…

  Det är en oboytårta med daim och seg nötbotten, den är verkligen ljuvlig!

  Nötbotten
  150 gram sötmandel och hasselnötter
  3 st ägg
  3 dl socker
  1 tsk bakpulver

  Baka tårtbotten i en rund form med löstagbar kant, grädde den i ca 20-30 min på 175 grader och låt den kallna (går att förbereda i förväg)

  Daimglass:
  3 dl grädde vispas fluffig (inte för hårt, hellre lite för lös då…)
  Oboy (här får man smaka sig fram hur mycket smak man vill ha)
  2 + 1 dubbeldaim

  Krossa daimen och blanda den och oboyen i grädde, häll blandningen på tårtbotten och frys hela alltet. Ta fram den en stund innan servering och dekorera med färska bär (gärna jordgubbar) och krossad daim.

  ___________________________________________

  Den andra tårtan är mitt eget påhitt med kladdkakebotten och lemoncurdglass.

  Den finns här:

  http://idasmat.blogg.se/2009/may/min-tartvision-har-blivit-verklighet.html

  Hälsningar Ida 🙂

 5. Hej Victoria! Va härligt att lillgubben verkar må bättre 🙂 Verkligen inget kul när ens barn mår dåligt… Själv var jag uppe i fjällvärlden för några veckor sedan och båda barnen hade över 40 graders feber i över fem dagar med feberkramp och yrade och vi kunde inte få ner febern – då kände man sig ganska liten på jorden kan jag lova. Skönt då att tänka på lite annat – som tårtor t ex 🙂 Jag har ett superenkelt recept på en tårta som alla bara älskar. Jag gör nästan ingen annan tårta nuförtiden. Det är en citron/marängtårta:

  marängbottnar (så många man vill, jag köper färdiga)
  Lemon Curd
  vispgrädde (efter tycke och smak, en del gillar mycket grädde, andra vill inte ha för mycket)
  frysta hallon eller blåbär (eller båda)
  färska bär till dekoration

  Bre Lemon Curd över alla tårtbottnar utom den översta. Vispa grädde o blanda en del med tinade hallon (eller vilka bär man vill) och socker efter smak och lägg ovanpå tårtbottnarna (inte den översta). Lägg vispgrädde härligt fluffigt över alltsammans o häll på massor av färska bär. Jag brukar ta hallon o blåbär.

  Eftersom det är en marängtårta smälter den så jag brukar försöka göra den alldeles innan gästerna kommer för jag gillar när det är lite knaper i den. Ursäkta bristen på mått i tårtan, men det är så jag bakar tårtor – lite på känn sådär 🙂 Hoppas lillsmulan får en fin födelsedag! Stor kram

 6. Hej! Vad skönt att Sebbelutt mår bra nu igen. Jag har världens godaste tårtrecept som går hem hos ALLA som provar den.. Ricecrisptårta heter den och består av vanlig marrängbotten fast med 2-3 dl ricecrisp i. På marrängen ska man sen ha smörkräm gjort på ägggulor, strösocker, vaniljsocker och smör. Bananer (eller valfria bär) och grädde, sen klart! Hade inga mått i skallen nu, men hör av dig om du vill ha måtten! Tårtan är försvinnande god! Och godare blir den dagen efter 🙂 Prova prova prova!!

 7. Hej Vickan! Nästa helg fyller världens bästa svärfar 60 år. Jag tänkte överraska han med att baka en Swarshwald tårta (vet inte hur det stavas). Han tjatar alltid om detta ; ). Har du testa det nån gång? Hittade ett recept från Per Moberg, hoppas att det blir bra. Ha en skön dag, själv blir det handling och städning, regnet vräker ner så man vill inte vara ute. Kramis

  1. Har aldrig testat att baka en egen men det är ju sååå gott, och Morberg brukar vara ett säkert kort! Lycka till och hoppas det blir lyckat :)kram!

 8. Oj, här har det varit lite dramatiskt märker jag. Vad skönt att ni mår bra igen.
  I förrgår gjorde jag smörgåstårta för första gången i mitt liv! Det blev ditt recept på mindre smörgåstårta med ägg och räkor som topping. Kul att prova och nu har vi mat i flera dagar!! ;o)
  Campadre, vad är det för något egentligen? Måste man bli medlem på en gång? Kan man inte komma in på sidan och titta lite utan att bli medlem först?
  Kram Victoria

  1. Det är en sida där medlemmarna kan köpa kampanjprodukter från kända märken till låga priser (ofta halva priset mot butik!) Kampanjerna pågår ett begränsat antal dagar och det finns ett begränsat antal produkter så det gäller att vara på hugget! Kostar inget att bli medlem, lätt som en plätt!!
   Kram

 9. Letade också efter det där tårtfatet men hittade inte det på campadre 🙁 Tårtan som du bakade ser jättegod ut! Får testa att baka den en passade dag 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..