Gofika & smakisar

Vilken trevlig surprise i brevlådan, en stooor kartong med kakor! Passar perfekt till alla badutflykter just nu. Olivia hoppade jämfota av ren glädje 🙂

go1

go2

Och Sebbe dregglade som en galning när Olivia smaskade i sig lite kakor framför honom.

Lille Sebbelutten smaskar på allt och alla han kommer åt nu förtiden och kikar med stooora ögon när man äter något så det är nog dags för smakisar snart. Har helt glömt hur man gör 🙂 Börjar man med gröt? Eller potatis? Eller vad? Har ni några bra tips så kom gärna med dem!!

Nybadad liten gosegris ♥

Nybadad liten gosegris ♥

 1. Vi började med majspure då lilltjejen totalt ratade potatis! majs och blåbärspure var det som gällde för damen. Provade att göra egen mat till henne, men den dög inte så blev burkmat.

  1. Minns att jag gjorde alla möjliga varianter av hemmakok till Olivia men hon ratade ALLT! Det enda som dög var banangröt och Hipps burk med kalkon/majs/potatis. Den åt hon huuur länge som helst. Har dock på känn att den här herrn är åt det matgladare hållet 😉
   kram

 2. När min minsting var liten (snart 7 år sen) så började man med potatis, sen går man vidare till dom ”milda” sorterna, har jag för mig iallafall ; )

  Hoppas ni har en skön dag, själv jobbar jag denna veckan men är sen ledig två till, hoppas bara att värmen stannar kvar.

  Kram kram

 3. Åh, mysigt med smakisar! 🙂 Med mina två kottar så har jag börjat med ljusa grönsaker först och sedan gått vidare efter färg. Det var ett råd jag fick för att vänja deras små magar och det har funkat jättebra. Här är en liten lista på förslag i ordning:

  1) Potatis och palsternacka (palsternackan gör att det blir lite sötare och godare, många småttingar tycker att bara potatis är mysko). Tokenkelt att koka och mosa själv – eller så finns det på burk men den är inte lika rolig som hemmagjord.

  2) Gå vidare till majs – även det är lite sött.

  3) Avokado – bara att skrapa med en sked och ge. Mina barn har älskat denna grönsak och gör det fortfarande – mjuk, mild och nyttig.

  4) Gröna ärtor – köp bra frysta, koka mosiga och mixa.

  5) Morotspuré – hemgjord eller på burk.

  Efter ett tag kan du varva med smakisar av mild gröt utan allt förmycket gluten eller komjölk (om han har känslig mage är det viktigt att inte trycka i dem av dessa livsmedel utan ta det försiktigt). Lägg gärna till lite lösande fruktpuré (katrinplommon, päron eller kivi är lösande – blåbär och äpple är stoppande).

  Och sen fortsätter du bara att testa och lägga till diverse saker 🙂

  Good luck!

  1. Välling vägrade Olivia dricka som liten men en gröt som hette banangröt (fr 4 mån) gillade hon minns jag. Måste kolla upp hur den är för små magar.
   kram

   1. Gå in på Sempers och nestlés m fl hemsidor – de har jättebra produktöversikter där man kan läsa på i lugn och ro om t ex gröt.

 4. Tjing tjong! Jag har börjat med risgröt, började med det för det kan man tydligen öka på med lite fortare då det är glutenfritt. Sen har jag lite katronplommonpuré på det. Nu äter min tjej ganska så mycket gröt, så jag fortsätter ge henne det varje dag, men kör lite andra smakisar med. Men gröt var alltså det första jag började med. Sen gav jag morot, sen potatis, och sen majs. Ska snart pröva med en fruktpuré tänkte jag, längtar!! Så kul när man ser att de gillar det!! 🙂

 5. OJOJOJ!!!! Vem hade inte dreglat och hoppat högt om man hittat ett sådant paket i brevlådan!? YAMMI!!!

 6. Men smakisar redan..? Har du inte lite bråttom nu? Fyra månader är ju rekommendationen för smakisar. Låt honom vara bebis ett tag till! För inte är han väl fyra månader redan..?
  (Började med köpt majspuré åt min lilla och hon hade aldrig ens antydan till magproblem!)
  Kram

  Ps. Det här är skrivet i all välmening.

  1. Tack men han är 4 1/2 månad redan 🙂 (tiden går så fort!!) och visar ett enormt intresse så jag tänkte börja om någa veckor/nån månad.
   kram

   1. Men jösses! Det känns ju som att det var alldeles nyss man läste att han hade kommit! Men dåså. Då är det ju bara att köra på!
    Rekommenderar i alla fall majspuré till en början! =)
    Ha en bra dag!

 7. Åå vilken mysig låda, själv får jag bara räkningar i lådan … =( .
  Vi började ge potatis- och morots-puré till vår lilla fröken, fast jag var faktiskt inte så noga med att ge en sort i taget, blandade lite hej vilt och det har fungerat bra.. =)

 8. Jag har läst din blogg i evigheter, men aldrig kommenterat… Men nu!
  Din blogg är underbar!
  Och så vill jag ge dig ett tips. Visst gillat du plåtburkar, tycker mig ha sett det innan…
  Iallafall, om man köper fyra paket av göteborgskex så får man en plåtburk som ser precis ut som kartongen du fick kakorna i.
  Jag såg det i våran butik idag och blev överlycklig, ÄLSKAR plåtburkar!
  Kram på dig och hela din familj, tack för att du delar med dig av dina dagar till oss.

 9. Fast vet du vad jag kom nu?
  Hej igen förresten…
  Du behöver ju inte köpa kakor, bara hämta en kupong i din butik och klipp ut streckkoderna från de kakor du fick.
  🙂
  Kram igen

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..