Chilicheese och jalapeno poppers

Dagens tips. Såna här brukar ni alltid vara på jakt efter (liksom jag..) Dessa hittade jag nu på Coop Forum, Marieberg, Örebro.

chili

Chili-cheese nuggetsen var godast, de andra var lite stora för min smak.. Men helt ok de med. Ner i fritösen några minuter sen har man det perfekta drinktilltugget!

 1. Ni måste ha en himla tur med er Coop för jag har varit inne på en massa liknande butiker inkl Coop Forum i närheten av där jag bor och ingen har något sånt där roligt (för jag antar att de ligger i frysdisken??) Letade som en galning efter mossarellasticksen du tipsade om för ett tag sedan men utan napp 🙁 och då bor jag ändå i Sthlm. Tråkutbud!!! Men får nöja mig med McDonalds snackslåda tills de kommer på bättre tankar…
  Hoppas lilltjejen blir snabbt frisk.
  Ps, vill du veta mer om mig så kika gärna in på bloggen.
  Ha en mysig kväll!

  1. Trist :-/ Har hittat på Coop på sveavägen i Sthlm i bland men det är inte alltid det fanns där heller. Fråga om din butik inte kan ta in dem? i bland gör de gärna det!!
   kram

 2. De är omöjliga att få tag på, inget coop jag vart på har dessa 🙁 Örebro då tydligen och en kompis har även hittat dessa i Sälen. Båda ligger lite väl långt härifrån. Men härom kvällen hittade jag till min lycka ett recept på liknande gobitar, helt värt att testa. Väldigt välsmakande! :)Ingredienser:
  3 dl mjukost
  6 dl riven hårdost
  0,5-1 dl finhackad chili, grön eller/och röd
  (1 msk sambal oelek)

  Pofiber och ägg till panering
  Rapsolja till bl a fritering

  Gör så här
  Alla ingredienser blandas först i en bunke. Små bollar, ungefär lika stora som mindre köttbullar formas och läggs på en (raps)oljad tallrik. De får stå i frysen i ca en timme, varefter de tas ut och formas runda. De läggs i en burk med lock och ställs tillbaka i frysen över natten.

  Nästa dag doppas bollarna i lätt uppvispat ägg och ställs på en tallrik. Lite pofiber läggs i en plastpåse, den blåses upp och bollarna läggs i. Påsen hålls för och skakas så att bollarna blir täckta med pofibret. De får stå i frysen i en timme, och sen upprepas samma sak som ovan.

  Efter någon timme tas de ut och är färdiga att friteras. Oljan värms till 170 grader, och bollarna friteras i ca 3-4 minuter, tills de får en ljusgul färg. Om osten börjar flyta ut bör bollarna tas upp direkt, då är de absolut färdiga.

  Receptet är kopierat från lchfrecept.com

 3. Grattis alla Örebroare! 🙂
  Såg att CityGross öppnar hos Er också o där finns det suveränt goda Chilicheese, Mozzarellasticks och lökringar i storpack! 😀
  Jag har frossat heeela semestern o går nu på mindre rolig diet för att kompensera sommarens lyxliv 😉

  Kram på Er
  //L

 4. Hej fina Victoria!
  Jag bor oxå i örebro och såg att ni har haft kräftskiva, härligt! På fredag fyller min sambo år och hans absoluta favorit är kräftor så på fredagen tänkte jag ordna en härlig lugn kräftskiva för bara han och mig innan festligheterna börjar. Vet du vart det går att köpa kräftor? Jag har för mig att parkhallen brukar ha? Ta hand om er! Mvh Madde

 5. Dem är supersmarriga! Kan tipsa om att här jag bor (Jönköping) har dem dykt upp mer och mer på sistone då jag varit på jakt efter alla möjliga friterade snacks.
  Chili cheesen finns på ICA MAXI här. Jalapeno poppers, Chili cheese, Mozzarella sticks samt lökringar i storpack ca 1 kg för 89 kr finns på Citygross och även Coop forum här. Friterade räkor och bläckfiskringar har börjat dyka upp hos MAXI här har jag nyligen märkt, dock väldigt dyra ;).
  Så för dem som bor i mina trakter och är ute efter dessa är det där man hittar dem :)!

 6. Glömde skriva innan jag har sett dem på Maxi i Norrköping 🙂 om det är någon i den trakten som letar efter dom.

 7. Har också sett de stora påsarna på ICA Maxi Linköping.

  Men hur var det igen med mozarellasticksen, är de också chilikryddade eller bara milda i smaken? Har hittat småförpackningar i papp ungefär som på bilden, men det var dyrt, ca 60:- för kanske 10 små bitar…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..