Örebrofesten & slottskrogen

Några örebroare som besökt Örebrofesten som pågick förra veckan? Vad tyckte ni? Vi var tyvärr inte ett dugg imponerade. Promenerade rakt igenom och gick därifrån ganska snabbt..

Påväg upp på stan, vi hade iallafall tur med vädret ;-) (Tunika Odd Molly (traderafynd!) underklänning Cream, solisar Prestige (Åhléns) och handväska Mulberry.

Påväg upp på stan, vi hade iallafall tur med vädret ;-) (Tunika Odd Molly (traderafynd!) underklänning Cream, solisar Prestige (Åhléns) och handväska Mulberry.

Dessförinnan var vi och åt på Slottskrogen med goda vänner, men inte heller där var vi särskilt imponerade – tvärt om. Trist när man lyxar till och går ut och äter. Valde grillbricka med oxfiléspett och massa olika tillbehör men när maten kom in var köttet ISKALLT! Rakt igenom. Kan omöjligt varit nygrillat eller ens uppvärmt.. Och för 250 kr tycker man väl man kan begära liiite mer.

Grilltallrik - här för 3 personer.

Grilltallrik - här för 3 personer.

sl41

Satt och tuggade på det där kylskåppskalla köttet ett tag men sedan sa Linda till och de fixade fram nya – varma – spett, så uppenbarligen måste de glömt värma våra.. Vid det här laget var man ju dock redan mätt på kallt kött och halva sällskapet (som beställt annat) hade redan ätit upp. Trist!

Mysig miljö dock. Alltid nåt ;)

Mysig miljö dock. Alltid nåt ;)

Är det någon som har några bra restaurangtips i Örebro??? Och kanske nån specifik rätt som är god?? Alla prisklasser! Personliga favoriter so far är EFESOS (särskilt deras gorgonzolapäckad oxfilé med tryffelsås, extra bea och pommes), Slottskällaren (deras hjälmargös eller pepparbiff – båda gudomliga!!) och AMANO (bara varit en gång men den tre-rätters vi åt var underbar!) Och sen är jag ju en sucker för McDonalds även om det är godare en romantiskt och mysigt att gå dit på en kvällssupé 😉

 1. Åh, Indigo tycker jag är jättebra, men de har nog ”bara” tapas, om du tycker om det? Wongs är också jättegott och vällagat! Var ligger Amano, och vad har de för mat? Kram på dig, och tack för att du förgyller min måndag!

  1. Hej och tack 🙂 Amanos hemsida hittar du här: http://www.a-mano.se/ lite lyxigare och otroligt vällagade goda rätter!!! På indigo har vi varit en gång, goda tapas och ännu godare mojitos!!! wongs har vi nästan förätit oss på men det är gott!!
   kram

 2. Hej hej.
  Jag var inte heller imponerad av Örebrofesten…
  Jag älskar Jensens på stortorget. Första gången vi var där var det dålig service, men bra mat. Efter det skrevs det tydligen en insändare i NA om att det var dålig service där och när vi varit där efter så har det varit mycket bättre och trevligare. Är ju bra att ta med barn dit också.
  Indigo gillar jag också =)
  Efesos och Hellas är väl ungefär lika men jag gillar dem!
  Ha det så bra!! KRAM

  1. Vi har tyvärr fått sååå dålig service (alltså skrattretande dålig!) och dålig mat varenda gång vi varit på Jensens, oavsett stad, så nu har vi gett upp. Trist för de har ju mysig uteservering på stortorget och bra meny och pyssel för barn..
   kram!

   1. Vad lustigt jag har upplevt ungefär samma kassa service på Jensens både i Sthlm och i Malmö, några år sedan nu förstås! Det tog en evighet att få uppmärksamhet från personalen (trots att de tittade på oss och vi vinkade på dom) Dåligt! Man skulle egentligen rest sig och gått eftersom de inte ville ha betalt.

 3. McDonalds Västhaga vill jag göra allt annat än rekommendera! Sämsta donken EVER, haha! De lyckas tammejfasen aldrig med nåt, haha.

 4. Var lite inne på att åka upp på Örebrofesten i lördags men eftersom det kändes lite småkyligt så struntade vi i det. Vi kunde inte ens sitta utomhus hemma utan satte oss inomhus (bara några ynka meter hemifrån dig 🙂 (har dock fortfarande inte sett skymten av dig så jag kunnat hälsa…inte direkt så jag ringer på dörren för att säga hej =)
  Min väninna och hennes sambo hade oxå testat grillbrickan och var så besvikna.
  Mina favoriter i Örebro är Amano, Al forno, Wongs och tapasbrickan på The Lounge.

 5. Drängen!! Har du varit där? Där har jag ätit hjälmargös, kött, vegetariskt och aldrig någonsin blivit besviken!
  Amano, ja du… vilken höjdarrestaurang! 🙂 Och kan du tänka dig att jag bjudit kocken där på middag hemma, men det var en svettig uppgift kan jag säga! Vi körde fondue (för säkerhets skull). 🙂

  1. Jag har ätit där för typ 15 år sedan!! Men sen stängde de tror jag och hade låååångt uppehåll. Men då är de igång igen nu alltså??! Kul! Och kul med kocken på middag 😉
   kram!

 6. Idag la jag vantarna på den sista hood-klänningen från H&M. Den såg ju så himla mysig ut, så jag var tvungen att prova. 🙂 Superskön!! Tack för tipset! Tråkigt med dålig service och kall mat, när man ska äta ute.. Har också råkat ut för det alldeles för många gånger. 🙁
  Kram Mia

 7. Har du smakat på den goooda kebaben ute på Edessa i Mellringe ännu?? 😉 Såå god kebabrulle har dem :-p Annars är ju kinamuren god, men där har du säkert varit? 😉 Kram!

  1. Lite svårt med kinamat eftersom micke är farligt allergisk mot jordnötter/bönor/ärtor (baljväxter) och många såna kök använder både jordnötsolja och jordnötter i maten eller har i lokalen. Och mellringe har vi inte testat än, lovar att göra det vid tillfälle!
   kram

 8. Hej! Åker till London snart och är ute efter en ny snygg väska. Vilken Mulberry väska har du och är du nöjd med den? Appropå inlägget häromdagen, tack snälla för en fin och bra blogg, och för att du delar med dig av er vardag! Kram

  1. Menar du denna svarta? Den är inte från årets kollektion men ganska basic så det finns säkert någon liknande. I övrigt så är jag helt hooked på mulberryväskor, har samlat i flera år 🙂 Bra priser i London och framförallt i butiken på Heathrow om ni reser därifrån?!
   Kram!

 9. Amano eller Wongs är klara favoriter hos oss. Wongs lax med cointreausås är underbar! Dessutom ett roligt alternativ om man vill köpa hem mat men ändå ha lite restaurang lyx känsla!

  Tck för en bra blogg!

 10. Kan bara hålla med om att Efesos är fantastisk! Tack vare din blogg kom vi på att man kunde ta hem mat därifrån=) Deras oxfilé på spett med alla såser är mumma! Tack för en kanonblogg, går in flera ggr om dagen för att se om det kommit nytt inlägg! Plus att jag oxå har ett stooort sug efter den där klänningen! =)

 11. Vi blev inte heller nöjda på Slottskrogen sist vi var där! Tråkigt för miljön är ju fantastiskt! Har ni provat Brasseriet (http://www.brasserierendez-vous.se/)och Taste (http://www.tasteorebro.se/)? Om inte kan det vara värt ett besök, tror det skulle passa er bra!

  Någon dag när du får tid och lust håller jag tummarna för att ditt vitmålningsprojekt av matbordet dyker upp som du nämnt någon gång tidigare att det ska komma. Jag är själv sugen på att vitmåla vårt ekbord, men tveksam till om det blir något bra och hållbart resultat. Och om jag förstod dig rätt tidigare har du precis gjort den förvandlingen?

  Sist men inte minst! Du har en underbar blogg som man ständigt vill gå in och kika på! Jag och många med mig upskattar dig och den mycket! Så om det råkar dyka upp någon negativ person med tråkig inställning så se till att det passerar förbi direkt!! Kram Marie

 12. Jag rekommenderar La pampa på Järntorget eller på väster.. Argentinsk restaurang..väljer du köttet Black Rock så steker du den själv..sååå gott! Bra LCHF vänligt om man ska äta mycket kött. Man väljer hur mycket kött man vill allt från 180-400gram.. chimichurri så gott till!

 13. Förresten! Det är så kul när du ger tips! Örebro är våran närmsta stad och dit vi oftast åker när vi ska handla/gå ut & äta. Toppen! Tittar in här flera gånger om dagen! Kram.

 14. Vill verkligen rekomendera dej till Lilla Örebro.De har väldigt goda luncher och även bra mat på kvällen. Även Ågatan och Amano. Tack för en super bra blogg!!Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..