Godmorgon!

Godmorgon kära ni! Njuter av en vas med underbara snittblommor framför mig som doftar fantastiskt. I bland kan jag tycka liljor doftar för starkt, men så här i sommartider när man ofta har både fönster och dörrar öppna här och där blir det alldeles lagom!

blom1

Brukar passa på att köpa lite liljor på Ica Maxi eller Coop Forum inför helgen. En sån här bukett kostar runt en 50-lapp och håller sig riktigt bra. Lyx för en billig peng tycker jag!!

Fick tipset att man ska klippa bort de där frögrejerna (ja vad de nu heter 😉 ) för då står de sig mycket längre och man slipper fula gul-oranga fröhögar och missfärgningar på bordet. Hade inte hunnit göra detta när bilden togs men det ska jag genast fixa. Och sen kicka i gång dagen här!

Måste hinna med en sväng till stan. Köpte två söta klänningar på H&M i går för billig peng (149 kr st). En helsvart och en beige med svarta prickar. Men klantiga jag råkade ta fel storlek på den prickiga!!! Gaaaah så onödigt. Håll tummarna att den finns kvar i rätt storlek nu!

Söt men för stor. Detta är strl 38. Den svarta satt mycket bättre och var i 36. Så går det när man impuls-shoppar ;-)

Söt men för stor. Detta är strl 38. Den svarta satt mycket bättre och var i 36. Så går det när man impuls-shoppar ;-)

Klurar på vad man ska kunna hitta på med ett paket köttfärs i dag. Har ni några tips?!

Ha en fin dag!!  ♥

 1. Hej Victoria! Jag har följt din blogg enda sen du flyttade in hos bloggfamiljen men inte kommenterat förrän nu. Måste erkänna (!) att du är en stor inspirationskälla hos mig, framförallt när det gäller mat och bak men även till inredning och klädköp. Stort stort TACK! Har också två små där hemma, en tjej på 3 och en kille på 9 månader så därför är det också lite extra kul att följa dig och din otroligt fina familj!

  Haha! Igår stod jag också inför frågan ”Vad gör jag med ett paket köttfärs” som behövdes tillagas. Det blev sannerligen lite av varje 🙂 En lasagne, en plåt små köttbullar och några stora biffar med fetaost & soltorkad tomat i – och såklart var en hel del recept tagna från dig 🙂

  Jag gör ofta din mat, bakar efter din recept – ibland följer jag de slaviskt ibland komponerar jag på egen hand. Men en stor favorit och ständigt återkommande är dina kladdkakemuffins!! Jag vet inte hur många som frågat efter receptet och varje gång berättar jag stolt om Dig!

  Kramar från lisa

 2. Själv ska jag göra en thailändsk sallad med nudlar (nudlar går att ta bort) med vitlök, ingefära, lime, chili, färsk koriander, spenat sallad, paprika snacks, sockerärtor, steka köttfärs i vitlök o sen blanda alltihopa!

  Älskar din blogg! 🙂
  Kram

 3. Jag är verkligen SÅ dålig på att kommentera här, men jag vet varför! Det är bökigt att logga in och jag kan inte lösenordet i huvudet..

  Jag har också ett paket blandfärs som jag ska omvandla till middag idag, tror jag ska försöka mig på någon sorts tortilla/tacotårta. Det ser så gott ut!

   1. Jo, jag har gjort det nu, det är bara det att jag använder flera datorer och även mobilen.. sen plötsligt är man utloggad igen! Men det är ju inget stort problem, jag är bara lat. 🙂 Ha en fin dag!

 4. köttfärspaketet hemma hos oss blir idag biffar och köttbullar. i biffarna blandas det ner lite spiskummin för att få en lite medelhavssmak. till detta blir det pasta till barnen och till mig och maken blir det sallad bestående av delade körsbärstomater, oliver, och mosarellaost blandade med grön pesto.
  hoppas nu att klänningen finns kvar och lycka till med middagen. lägg gärna ut vad det blev av ditt köttfärspaket så får man lite ytterligare tips :).
  ha en bra dag – kram.

 5. Jag vill bara kika in och säga hur mycket jag uppskattar din blogg! Vi är många som följer dig i tysthet (lite krångligt att man måste logga in för att kommentera..) och som är helt enade om att din blogg är överlägset bäst!! Jag är här inne och läser varje dag och hoppas att få fortsätta med det 🙂 Ha en fin dag!

  1. Hej och tack 🙂 kul att höra!! (man kan som jag skrev ovan välja ”kom i håg mig” när man loggar in så är man automatiskt inloggad när man går in på sidan… inte så krångligt 😉 )
   kram

   1. För mig funkar det tyvärr inte… Måste logga in varje gång vilket tyvärr göra att du får färre kommentarer från mig än jag hade velat.

 6. Åh, vilken fin klänning. Precis en sån skulle jag vilja ha. Var till H&M och letade efter något nytt till min resa till Spanien (åker i morgon), men hittade inget…
  Du hittar säkert på något riktigt gott med köttfärsen!

 7. Hej! En rolig grej jag ofta gör med köttfärs som uppskattas av hela familjen är en rätt som liknar tacos fast lite nyttigare..

  Köttfärs som steks, sen blandar men ner tomatsås och curry efter smak och tycke.

  Koka ris

  Sen fyller man små skålar med olika tillbehör. Mango, banan, jordnötter el cashewnötter, cocosflingor och sallad (jag äter ju lchf så därav salladen och så inget ris)

  Mycket uppskattat, vackert och jättegott!

 8. Här firar vi lillkillen som fyller 7 år idag, 20 personer på middag ikväll så det är lite att fixa. Skall lägga ihop tårtan nu som skall bli en SuperMario tårta.

  Jag köper alltid blommor till helger, liljor är en favorit, oftast vita då dom luktar minst. Jag brukar med klippa bort det gula för dom luktar mindre då har jag hört. Ha en skön dag det skall vi ha med en massa mys ; )

 9. Jag och min man brukar göra färsbiffar fyllda med kapris, fetaost, timjan, gul lök och dijonsenap. Man steker dom och sedan häller över soja och grädde och låter biffarna småkoka i det någon minut. Serveras med kall pastasallad. Det är jätte gott, var med i ICA-buffe för ca två år sedan.
  Tack för bloggen, jätte kul att läsa =)

 10. Köttfärsomelett ala lchf!!! Supergod och jätteenkel och barnen älskar den! Servera med en god sallad till och ett glas rött:)

  Jättefina klänningar, ska in en runda till stan i morgon hoppas de har dem på H&M här oxå.kram

 11. godaste är att dela några aubergine på längden, gröp ur dem med sked. Ta några paprikor och ta bort toppen så de går att fylla. Lika med någon tomat. Stek köttfärssås som inte är så vattning och vräk de som blev kvar att de du gröpte ur från auberginen. Ta även i lite lök, chilisås, kryddor och champinjoner. Vräk på lite olivolja på auberginen så den inte får träsmal. Fyll tomaterna, auberginen och paprikan med fyllningen´och lägg i ugnsfast form. Häll över lite ost, mozzarella eller annan valfri ost! in i ugnen i 175 grader. Servera med Ris, eller LCHF variant med en god sallad. SÅ jäkla gott!

 12. Snittblommor kan vara riktigt fint! 🙂

  Klänningen vart super fin, passade dig perfekt! Hoppas du hitter en lika dan i rätt storlek då 😉

 13. Moussaka så klart! Koka en sats köttfärssås tillsätt dock ett par vitlöksklyfot och ca 1,5 tsk oregano och 3/4 tsk kanel samt hackad persilja i köttfärsåsen. Häll upp skivade stekta auberginer (som du stekt i olivolja) i en form. på med köttfärssåsen och ett lager aubergineplattor. Gör en bechamelsås efter eget recept, jag kokar några dl grädde + cf med muskot. låter svalna blandar i något ägg så såsen sätter sig på köttfärsen. på med riven ost och in i ugnen ca 45 min i 175 grader. Det är sååå gott så jag lovar att du inte blir besviken! Jättegott med en grekisk sallad till ev tzatziki alt egengjord tomatsås till. Mättande och helt perfekt måltid!!

 14. Jo, det jag skulle säga var att det var en fin bild på fina blommor! Men det låter synd att klippa bort de gulorange ”fröställningarna” för det är de som gör liljor så fina tycker en makrofotograf som jag…

  /Karin

 15. Vi gör ofta thailändsk kryddstekt färs..

  fräs lök, ingefära och chili tills löken är lite glansig, fräs sedan med färsen (500g). Häll i ett par deciliter vatten, 2 msk thaisoya, 3 msk fisksås, en matsked röd currypasta, ett par matskedar krossade limeblad. låt puttra lite. Ha sedan i två tärnade tomater o låt dem bli varma.

  servera med jamineris eller äggnudlar (jag föredrar nudlar)

  det är så himla gott och görs nästan en gång i veckan här 🙂

  – Ida

 16. det blir lasagne här idag..GI-varianten med keso..yammi!fin klänning,är det underkjol du har också eller?kram

 17. Hej Victoria! Får man vara så fräck och fråga om den svartvita tapeten (?) som du har bakom dig? Love it! Tack för en alltid kul att läsa blogg;)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..