Norska gener

Har precis kommit hem från middag hos svärföräldrarna. De är nyss hemkomna från Norge (där Mickes släkt bor) och hade med sig efterlängtade delikatesser. Iallfall om man har norskt påbrå 😉 Jag är tyvärr inget fan av rökt fisk, men Mickes familj är galna i norsk rökt torsk. Viktigt att den är norskt, man röker visst inte på samma sätt i Sverige..

Kokt norsk rökt torsk med bechamellsås, stekt bacon, kokt potatis och morötter. Tydligen en delikatess ;-)

Kokt norsk rökt torsk med bechamellsås, stekt bacon, kokt potatis och morötter. Tydligen en delikatess ;-)

Något som jag däremot tycker är suuuuupergott är detta:

Någon som känner igen och vet vad detta är???!!!

Någon som känner igen och vet vad detta är???!!!

 Och framförallt älskar jag hela lilla familjens nya vantar! har ni sett nåt så sött?? Mickes moster Unni har stickat dessa åt oss *tuuusen tack!*

Mamma pappa barn ♥

Mamma pappa barn ♥

 1. ÅÅÅH, vilka finfina vantar! Din blogg är förövrigt helt fantastisk. Har läst den i drygt ett halvår nu och tänkte att nej, nu måste jag lägga in en kommentar! Jag kommer inte sluta läsa den heller! Kram på dig!

 2. Hihi… kanske fusk att svara eftersom jag bor i Norge men ”Sjokade” är ju ett sött pålägg (som jag faktiskt inte smakat!). Jag är konstigt nog inget stort fan av choklad på mackan. Ser fram emot din uttalelse om ”Sjokaden”. Så kul med släkt i Norge by the way 🙂
  Njut delikatesserna & de otroligt fina vantarna! Kram

 3. Vet inte vad det är men jag får kanske be min stora kille köpa med det hem till mamma när han kommer hem nästa gång (han bor i Norge).

  Nu har alla våra gäster gått och lillkillen somnade nöjd, hoppas att han sover till i allafall nio imorgon, men det gör han säkert ; )
  Kram kram

 4. Choklad pålägg som är mjölk fri … Inte alls som nutella .. Mer lik i konsistensen som brun sirap !! Vi brukar oxå få några burka från norska släkten när de är här på besök men i somras så glömde de ..;(( ganska god mina barn älskar det …

 5. Jag är halvnorsk och Sjokade (och även Nugatti) är sommarlov för mig 🙂 Alltid när jag var hos mormor o morfar i Norge så fick jag o brorsan det på mackorna eller ännu hellre på lompe! Jag trodde såklart att mina kusiner ALLTID fick ha choklad som pålägg, men när jag blev äldre fick jag veta att det bara var när vi ”svenskeungar” var på besök… Superfina vantar ni fick. Ha det gott! Kraaam

 6. Vilka underbara vantar! 🙂

  Jag gillar inte heller rökt fisk och tror att det är äckligt på alla länders vis! Min kille kommer ju från Åland och där har de också någon grej om rökt fisk och att det ska vara på just åländskt vis. Hu!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..