Drambuie i solnedgången

Godmorgon! Väckarklocka i dag, på en lördag, inte klokt 🙂

I går var vi på knytis-grillfest hos grannarna Gillberg. Jag testade Robertsons korvar, en choritzo och en bacon/vitlök, jisses så goda!!!! Provade även deras egen vitlökssås (med persiljekryddning), supergod! Tack för tips 🙂

dram2

dram3

Är så glad för alla goa grannar! Satte ute och njöt den fina kvällen och blandade drinkar och njöt av en vacker solnedgång. Drambuie stod på menyn och vinnande drink blev drambuie+äppeljuice+fruktsoda med massor av is. Nån som har testat denna likör och har några andra drinktips?

dram1

dram4

dram5

Knallade hem när solen gått ner med två trötta barn som somnade ovaggade och sov till 08.00 båda två utan ett pip. Det får man väl vara nöjd med 😉

Nu ska jag fånga dagen! Får efterlängtat besök i kväll men först en sväng ut till Smultris!

Happy lördag på er!!

 1. Vad är det för smak på den likören? Kan annars tipsa om Xanté och päronsoda 🙂 Eller Päronvodka, sprite och Piggelinglass! 😛

 2. Härligt med grillkväll ute och kul med tips om korvar, det är så gott att grilla ibland! Lycko dig som kan åka till Smultrongården, har varit där en gång och älskade det, bor själv i Göteborg, trevlig lördag!

 3. Hej! Hur dålig som helst på att komma ihåg alla goa drinkar man dricker med goa vänner! Tänk att det ska vara så svårt..den du hade här lät himla god. Kanske ska komma ihåg den nästa gång man besöker Systemet :o)
  Happy lördag önskar jag er med!
  Kramkram

 4. Hej! Jag är nybliven mamma och funderar en del kring det här med att dricka alkohol i mina barns närvaro…Jag reagerar på att det ganska ofta är alkohol i dina inlägg och funderar på hur ni tänker kring det? Detta frågar jag inte alls för att kritisera utan mer för att jag vill höra synpunkter kring dessa frågor. När jag har funderat själv på min kammare har jag ju tagit i beräknande alla de undersökningar som säger att barn kanske inte tar skada av föräldrar som dricker med måtta men att barn ändå kan känna obehag av att föräldrarna ändå förändras av mycket små mängder alkohol…men, ibland vill man ju kanske ta ett glas vin till maten, även när barnen är med… ja, nyfiken på din ståndpuntk helt enkelt 🙂

  1. Vii dricker självklart inga mängder i barnens närvaro, det trodde jag var underförstått ;)Vankas det fest så skaffar vi barnvakt. Men gärna ett glas vin till en god middag. Fast middag äter vi dessutom oftast efter att barnen gått och lagt sig…
   Kram och grattis till nya bebisen!

 5. God kväll! Har inte druckit den här likören, vad smakar den?

  Jag har ett tips på en värmande drink inför hösten (älskar höst och vinter) som min kompis bjöd mig på. Hon hade köpt den drinken när hon var i fjället;

  Xanté
  äppelmust
  kanel

  Värm äppelmusten i mikro/kastrull. Mät under tiden upp Xante i glas. 4 cl/drink är lagom (små glas). När äppelmusten är varm häller du över den i glasen. Strö över kanel & servera. Mamma mia!

  Häll gärna upp dem i låga glas, som typ Ikealjuslyktor om du fattar vad jag menar 🙂

  Kram Sara

 6. Hej!
  Har varit borta ett tag och har last ifatt. Fick ett akut habegar efter den dar munkjacke-klanningen du modellade, sa idag har jag varit i High Street Kensington, Westfields OCH Regent Street dar jag till slut fick tag pa den. Supermysig! Favvoplagget redan. 😉 Tack for tipset.

 7. Hej! Jag undrar vad du har för storlekar på dina ostronskålar från Mateus? Tack för en jättebra blogg. 🙂

  1. Jag har dels de små (de använder jag till yoghurt, desserter etc), mellan storleken (de använder jag till sallader, soppor, pasta) och de stora (de använder jag till uppläggning av oliak rätter, som snacksskål osv).
   kram

   1. Jaha, du hade alla storlekar 🙂 Då var det inte så konstigt att jag hade svårt att se vad det var för storlekar på bilderna. När jag ändå är inne på Mateus. Vad har du för storlekar på de med spets? Hade tänkt att önska mig dessa nu när jag snart fyller år. Både spetstallrikarna och ostronskålarna är mina favoriter. Kram

 8. Drambuie är en söt likör gjord på whiksy och örter (mkt godare än det låter), perfekt att blanda drinkar med!! På flaskan står det att receptet härstammar från 1745, så det har funkat i många hundra år.

  Min favoritdrink med Drambuie är
  Xanté, Drambuie lite färsk rabarber toppat med fruktsoda. Gudomligt gott!!
  Extra kul att anv ingredienser som inte alla andra gör.

  Tack för en bra blogg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..