Stående meny

Hellooooo! Har haft gäster över helgen, nämligen min kusin Niclas med fru Victoria (och lille beeeebis i magen). Menyn är inte så svår när de kommer på besök, det är nämligen stående tacopaj som gäller!!

Pajdeg:
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 g margarin
1 ½ dl filmjölk

Blanda ihop allt till en deg. Tryck ut i en pajform. Gärna en med höga kanter och löstagbar botten. Förgrädda 10 min i 225°.

Fyllningen:
600-700 g köttfärs
1 st gul lök
1 1/2 påse taco-kryddmix
1 dl vatten
2 st tomater
4-6 st feferoni

Bryn köttfärsen och löken. Tillsätt vatten och kryddpåsen. Koka så att köttfärsen blir rätt så torr. Lägg allt i pajskalet.

tac1

Hacka tomater och feferoni efter smak. Lägg överst på köttfärsen.

tac2

Topping:
2 dl crême fraiche
4 msk majonnäs
2 dl riven ost
3-4 st pressade vitlöksklyftor

Blanda och bred toppingen ovanpå pajen. Grädda 10-15 min i 250° tills ytan fått vacker färg. Servera med en stor blandad sallad.

tac3 tac4 tac5

Det ÄR faktiskt gryyyymt gott med tacopaj!! Kan vara en av mina absoluta favoriträtter faktiskt. Och alla gör visst lite olika… Vad använder ni för recept på tacopaj??!

0

0 reaktioner på “Stående meny”

 • TylerDurden skriver:

  Verkligen en snygg paj (och väldigt god som tur är :) Vilken storlek på form använder du? Diameter och höjd? Tack för en bra inspirationskälla!

 • matskafferiet skriver:

  Mums, det är så gott!

 • mammasegen.com skriver:

  Åh gud vad sugen jag blev på både tacopaj och tacogratäng!!! Har faktiskt aldrig gjort något av dem!! Måste testa den här veckan! Tack för alla tips!!

 • paulina skriver:

  Jag gör nåt liknande din…Lite beroende på vad som råkar finnas hemma. Nu Lchf:ar jag och gör en pajdeg a´la lchf istället. 4 dl mandelmjöl, 1 dl riven parmesan, 1 ägg, 25 g smör. Kör i matberedare. Tryck ut i form. Förgrädda 10 min 225 grader låt svalna och fortsätt sen som vanligt.

 • Marypoppins skriver:

  Jag brukar göra din variant, dock utan feferoni då det blir för starkt för barnen. Annars gör jag en variant som jag fått recept av en kompis. Det är kesella i pajdegen, inte så mycket smör och inget bakpulver. Goda båda två!

 • Ankim skriver:

  Vi käkade också tacomiddag i fredags, evigheter sedan sist. Denna tacopajen har vi också gjort några gången och den är verkligen riktigt god. Men vår absoluta favorit är gratinerad tacofärs med en blandning av crème fraiche och philadelphiaost i botten och sedan en köttfärsröra ovanpå, riven ost på toppen och sen in i ugnen.
  Blir du sugen på att prova hittar du receptet här:
  http://martenssonskok.blogspot.com/2010/02/tacokvall.html

  • Victoria skriver:

   Mmm den brukar vi oxå göra (tacogratäng) fast utan creme fraichen och har stekta champinjoner, tomat och lök ovanpå köttfärsen innan den toppas med ost. yummi!
   kram

 • Hannis78 skriver:

  Gör samma tacopaj som dig :-D

 • towe skriver:

  Sadar fin blev inte min tacopaj. Den dar ser enormt god ut. Ikvall blir det myssondagsmat hos oss, typ flygande jakob fast utan banan for det fanns inte hemma. Gott gott! Skona sondag! towe.

 • Home of M skriver:

  Min fyllningen är ngt annorlunda/enklare, består av:
  500-600g nötfärs
  1 påse tacokrydda
  1/2dl vatten
  2dl crême fraiche
  5-6 stora tomater
  1/2dl jordnötter

  Har ingen ”topping” till min.
  Underbart gott & snabbt att sno ihop! =)

 • Biia skriver:

  Är inte förtjust i matpajer och tacopaj är nog den jag gillar allra minst :/ konstigt igentligen för tycker om tacos men men smaken är som baken hehe! Men måste säg att din ser jättegod ut :)

 • casaofmia skriver:

  Det måste jag göra, har inte gjort tacopaj tidigare men det ser så gott ut! TAck för bra tips, som alltid!

 • Villa Humlebo skriver:

  Jag har ätit någon liknande Tacopaj hos en väninna.. och det var den godaste paj jag ätit!
  Sen gillar jag din ”annorlunda kycklingpaj”. :)

  ..fast jag skippar ofta pajdegen.
  Kram Mia

 • LollloZ skriver:

  Vi brukar göra fyllning med köttfärs, tacokrydda och green chili. Sen i med det i pajskal och sedan bre över creme fraiche paprika/chili på köttfärsröran, skivade tomater ovanpå det och sedan strö över riven ost o in i ugnen! Mums!!!

 • Sofie Mumsfillibaba skriver:

  Perfekt med stående meny! Blir så mycket enklare då. Jag gör ofta tacopaj. Eller, egentligen är det min sambo som gör den. Vi kör efter Arlas recept: http://mumsfillibaba.blogspot.com/2011/07/tacopaj-igen-och-igen.html

  Smaskens!!

 • linruz skriver:

  Jag har samma recept som dig, men har fått andra när jag varit borta. Bla en med krossad annanas i som var grymnt god.
  Ha en fin sönadg.
  Kram Lina

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen