Blå favorit i repris

Mmmmm den här är så himla god!!! Så testa den om ni inte gjort det 🙂 Cheesecake är lätt med i toppstriden på min favoritfika-lista!

Botten
250 g Digestivekex
100 g Smör

Fyllning 1
450 g Philadelphia ost
200 g blåbär
3 ägg
1 1/4 dl Strösocker

Fyllning 2
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker

Sätt ugnen på 180 C. Smula kexen och blanda med smält smör. Tryck ut smuldegen i formen Grädda 5-10 min. Kör ingredienserna till fyllning 1 i matberedaren till en jämn smet. Häll i formen. Grädda i nedersta delen av ugnen 25-30 min.

Blanda ihop fyllning 2 och bred på kakan. Grädda ytterligare 5 min. Toppa med amerikanska blåbär och pudra över lite florsocker strax innan servering. Servera gärna en klick vispad grädde till.

Botten
250 g Digestivekex
100 g Smör

Fyllning 1
450 g Philadelphia ost
200 g blåbär
3 ägg
1 1/4 dl Strösocker

Fyllning 2
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker

Sätt ugnen på 180 C. Smula kexen och blanda med smält smör. Tryck ut smuldegen i formen Grädda 5-10 min. Kör ingredienserna till fyllning 1 i matberedaren till en jämn smet. Häll i formen. Grädda i nedersta delen av ugnen 25-30 min.

Blanda ihop fyllning 2 och bred på kakan. Grädda ytterligare 5 min. Ställ kallt (gärna över natten) och servera kylskåpskall. Toppa med amerikanska blåbär och pudra över lite florsocker strax innan servering. Servera gärna en klick vispad grädde till.

chc4

Har ni plockat några blåbär i år? Finns det några kvar? Funderar på att ge mig ut på jakt och fylla på bärförrådet lite men jag är ganska lat av mig.. Och jag minns hur det gick förra året 😉 Olivia och Micke stod ut max 5 min sen satt de i bilen och muttrade tills jag var klar. Verkar inte vara några skogsmullar i den här familjen direkt. Hoppet ligger på Sebbelutten 😉

 1. Mums, vad gott det ser ut. Jag älskar med Cheesecakes, fast jag tror att jag får vänta ett tag, har ju börjat LCHF igen efter semestern så håller mig från detta ett litet tag iallafall ; )
  Kram kram

 2. Hej! Jag beställde blåbär av en som plockar blåbär…10 liter för 200 kr, rensat och klart..bara att frysa in. Jättelyxigt! Ska nog pröva den här kakan..ser supersmarrig ut och vilka fina bilder du tar.
  Kramkram

 3. Köp blåbärsbuskar å plantera i trädgården! 😀 Mina har gett hur mycket bär som helst! Perfekt om man inte gillar eller hinna plocka i skogen. :
  )

 4. Den ser helt fantastisk ut. Men ser svår ut att göra. har testat men det blir alltid pannkaka istället. Det kan ju också vara gott.

  Ni dricker väl era gröna juicer förresten? Sååå nyttigt.

  Kolla in, och ha en fin dag.

  marita

  http://www.californication.se

 5. Jisses, vad den ser god ut !!
  Här(långt ut på Värmdö)kom blåbären tidigt, mycket o stora men nu är det inte mycket kvar tycker jag …

 6. Köpte blåbär i år, bra pris och man slipper rensa dem! Har en annan variant på blåbärscheesecake och ett tips är att mixa ner mörk choklad i digestivebotten! Denna ser supergod ut, måste nog testa den =)

 7. Hej Victoria!

  Kan v a r m t rekommendera dig att plantera ”amerikanska blåbär”. Mina föräldrar köpte en planta och tryckte ner i rabatten och JÖSSES va bär den ger. Stora, saftiga och supergoda blåbär. Har fryst ner ett gäng – perfekt att plocka fram när man bakar.

  Kram Sara

 8. Hej Viktoria! Fick tips av min väninna om denna sidan och detta receptet. Har bakat den flera gånger och har blivit uppskattad av många!!! Imorgon ska jag och 5 andra grannar baka tillsammans och jag har tipsat om detta receptet. Jag vet att de liksom jag kommer att älska den!!! Väntar spänt på nya recept från dig!

  Kram Rina

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..