Chokladbegär!

Blir lite så där hysteriskt sugen på choklad i bland. Bara att gilla läget och go with the flow 😉 I dag stillas begäret med en läckerbit till kaka. Browniefudgecheesecake. Ja ni hör ju 😉 Sååå  gott!! 

Cheesecakesmet:
300 g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
¾ dl strösocker

Browniesmet:
2 ägg
100 g smör
2 dl strösocker
3 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 dl grovhackade cashew eller pecannötter

Fudgeglasyr:
40 g smör
1 msk mjölk
1½ dl florsocker
2 msk kakaopulver
cashew eller pecannötter till garenering

Använd en ganska liten form med löstagbar botten och kläm fast ett bakpapper i botten.

Ceesecakesmet: Rör samman cream cheese, vaniljsocker och socker. Ställ åt sidan.

Browniesmet: Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Häll smör och kakao i en kastrull och värm på svag värme tills smöret är helt smält och blandat med kakaon. Rör ner smöret i äggblandningen. Vänd ner mjölet blandat med bakpulvret och de hackade nötterna.

Häll hälften av smeten i formen och släta till ytan. Bred försiktigt på ostsmeten ända ut i kanterna. Täck med resterande Browniesmet. Grädda i nedre delen av ugnen, 180 C, i ca 30 min. Låt kallna i formen.

Fudgeglasyr: Smält smöret med mjölken. Rör ner florsocker och kakao. Låt sjuda upp någon minut. Bred ut glasyren med en slickepott i ett jämnt lager över kakan. Dekorera med nötter. Låt kakan stå kallt tills glasyren stelnat.

Allra godast kylskåpskall! Låt gärna stå över natten, eller iallafall några timmar i kylen. Servera med en klick vispad grädde. 

ka1

ka

ka3

Sluuuuurp 😀

 1. Dreggel dreggel över tangentbordet här 😀 Fantastiskt det ser ut! Är ju en chokladoman utan dess like! Jag brukar ibland tycka att det är pinsamt med alla chokladrecept som jag har på bloggen. Det ser ju ut som att jag lever på choklad. Jag kan iaf inte leva utan den 😉

 2. Vilket sammanträffande, jag plockade fram det där receptet och bjöd på som efterrätt i lördags. Fantastiskt god!:)

 3. vilka recept du radar upp. hur ska jag kunna visa mig i Turkiet i bikini om 3 veckor 🙂 ja,ja – det finns ju det som är värre. gjorde din svärmors kladdkakemuffins i helgen när vi hade lite fest. mycket uppskattade. min man älskar att jag följer din blogg – fikabrödet har blivit så mycket bättre 🙂
  ha en bra dag. Kram

 4. Denna är helt underbart god. Jag gav mig på hallon och lakrits macaroons i helgen, kan meddela att det inte alls gick bra. Jag rekommendera verkligen inte att gör det är luftfuktigtheten är hög, skit väder, med åska och massa regn, marrängen ville inte om man säjer så. Men dom smakade helt underbart. Speciellt lakrits ; )

  Ha en skön dag, kram kram

 5. Hej Victoria!
  Var får du all energi ifrån?
  Avundas dig som bakar den ena läckerheten efter den andra, efter arbetsdagens slut så har jag ingen energi till någon bakning, hade dock önskat att jag hade det.
  Däremot går energin till att laga något gott till middag.
  Önskar dig en fortsatt bra dag.
  Kram

 6. ar vilket smarrigt recept, men jag maste erkanna att alls som har lager, da man maste bred ett tager pa nagor som ar varmt ar kanske svart o fa det snyggt…men ack den som ger sig, en liten fraga:
  180C varm luft eller vanlig ugnsvarme? och jag har en digital ugn som bara visar 150 el 175 eller 200, vad skulle du rekommendera 175 grader o langre tid eller 200 o kortare tid? hade lite problem med den goda blåa cheesecaken hade den inne pa 175 grader men lite langre men den blev inte som din fina..men jag ska testa den igen.

  Ha det gott
  Kram

 7. Ja, med en sådan skapelse kan man inte annat än just ”go with the flow”, något annat vore ju tokigt:)
  Vi stillade också vårt chokladbegär i helgen och gjorde en makalöst enkel chokladefterrätt på gräddfil (!) och choklad, så god!
  För övrigt är väl chokladbegäret ett väldigt trevligt begär…

 8. Hejhej!
  Gillar din blogg och läser den i stort sett varje dag. Sidan blev fin och jag blev jätteglad att det nu finns en skriva ut-knapp men tyckte det blev lite omständigt när man skulle skriva ut, man måste alltså som jag förstår det vara inloggad och gå in på kommentera för att skriva ut-knappen skulle komma fram, och där kunde jag inte bara trycka på print utan måste ändra till pdf-fil. Men det kanske jobbas med? För det hade ju varit smidigt om det bara hade varit till att trycka på knappen och skriva ut med en gång. Ha det bra och jag ser fram emot många goda höstrecept.
  Kramizar 🙂

 9. Hej Viktoria! Älskar dina recept o varje gång jag har bjudning väljer jag nått härifrån! Bakar just nu denna kaka, söndag kväll, som ja ska bjuda på på tisdag. Hur ska jag ‘förvara’ den tills dess? Hoppas du kan hjälpa mig 🙂 keep up the good work!! Kram Sophia

 10. Min absoluta favoritkaka, alla älskar den!
  Kan tipsa om att man kan smaksätta cheesecake-smeten, jag gjorde med mosad banan och det blev ljuvligt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..