Ordning och reda i färgskala och nya funktioner.

Godkväll! Hoppas ni haft en mysig fredag och har en riktigt skön helg framför fötterna.

Blev inspirerad av ny design och ommöblering här på sidan så jag fick ett ryck och möblerade om lite. Flyttade in bokhyllor i vårt sovrum och flyttade ut den stora svarta byrån till Sebbes rum. Bra switch!! Och när jag ändå var i gång så sorterade jag bland kokböckerna. I färgordning 😉 Vågade dock inte räkna dem..

Och det var bara det ena skåpet det här.. Har en lite fler kokböcker så att säga. 😀 Fler än jag som är galen i kokböcker??

Bokyllorna är billiga klassikern Billy från IKEA. Med vita dörrar nertill och frostade blommönstrade glasdörrar upptill

Bokyllorna är billiga klassikern Billy från IKEA. Med vita dörrar nertill och frostade blommönstrade glasdörrar upptill.

Förövrigt är det ju förutom utseendet här på bloggen en hel del nya funktioner. Bland annat är det enklare att logga in (så nu har ni inget att skylla på längre vad gäller att kommentera, right!? 😉 ) och längst ner i inläggen finns en print-knapp så ni enkelt kan skriva ut recepten. Bra va!? Och när man söker i sökrutan (upp till höger) så kommer inte bara en lista med rubriker på inlägg upp utan ett utdrag ur inläggen så man enkelt ser om det är detta man söker. Och jag tror att om ni är på min sida och söker i sökrutan så kommer bara träffar från MIN sida upp (tidigare kom allas bloggar upp, både nya och gamla.. lite rörigt). Och vice versa på de andra bloggarna. Min lilla besöksräknare som hängt med från urminnes tider hänger fortfarande med. Dock verkar den inte visa heeeelt rätt, den är lite snål med besöken ni är många fler, men den har varit med så länge så jag har svårt att släppa den. Man kan ju alltid kika in på tex bloggtoppen.se för statistik mm. om man tycker det är kul. Direktadressen till min sida är nu www.matplatsen.net/wordpress/matplatsen (inte en massa = och ? som tidigare, så har ni länkat/prenumererar/startsida till den gamla adressen ändra det!) Sist men absolut inte minst älskar jag att man kan ha stora bilder i inläggen!!! Lite ovant kanske men jag tror det kommer bli toppen!

Har ätit gudagod middag i kväll men jag får återkomma med den i morn för nu går ögonen i kors och väckarklockan ringer tiiiiidigt i morgon bitti (en lördag, jag vet, galet!). Sov så gott så hörs vi snart igen.

Psssst) glöm inte att vara med i tävlingen nedan! Den pågår endast t.o.m söndag så skynda skynda! 

 1. Godmorgon!
  Vad fin sidan har blivit:) Och det var ju ett bra tips att sätta kokböckerna i färgordning.Skönt att se att jag inte är den enda som är crazy när det gäller kokböcker:) SKA GENAST VISA FAMILJEN,HA!
  Du och dina gulliga familj får ha en skön höstdag.
  Kram Malin

 2. Får hålla med ovan, bilder är svåra att kika på, orkar inte riktigt laddas upp…men anar att det jobbas en del med sidan än!

  Böckerna i färgordning ser riktigt snyggt ut! Tänk vad lite färg kan göra! Jag har också en himla massa kokböcker, men får inte riktigt den färgskalan som på bilden, men fint är det ändå;)

  Ha en fin helg! Ni är underbara här på bloggfamiljen, det första jag läser varje morgon! Kram Marika

 3. Nya layouten är supersnygg! Och va snyggt med färgsorterade böcker *imponerad*!! Skönt att det blev lättare att logga in, ska bli bättre på att kommentera nu! KRAM!

 4. Oj, är det bara kokböcker 🙂 …. hade funderingar på att göra så i min ”vanliga” bokhylla och nu ser jag hur snyggt det blir!!! Jättesnyggt!! Ha en skön lördag, kram

 5. Det ser jättefint ut! kul! Känner igen mig i kokboksträsket……. men det är ju så inspirerande! trots det lagar jag sällan mat som helt kommer från ett recept, det blir lite från det ena och lite från det andra som gäller…

 6. Jag vet inte om det bara är på min dator eller jag som inte riktigt fattar var jag skall titta, men jag ser ingen ”printknapp” Snälla, hjälp? 🙂

   1. Scrollade ner och läste ditt svar 🙂
    Tack så mycket, det funkade. Nu kan man skriva ut alla goda recept utan att först copy-paste till ett worddokument 🙂
    Ha en fortsatt trevlig helg!
    Kram

 7. Som jag förstår det så måste man vara inloggad och gå in på kommentera för att skriva ut-knappen skulle komma fram, och där var i alla fall jag tvungen att ändra till pdf-fil för att det skulle fungera, lite väl omständigt men de kanske jobbar på det, kram 🙂

 8. Åh, så fint det ser ut bland dina kokböcker. Jag vågar inte heller räkna hur många jag har 🙂
  Har nästan samlaramnin på just kokböcker 🙂
  Införskaffade förövrigt den bok som du lottar ut nu. Är sååå nöjd och min plan är att jag ska lagat ett nytt recpet från boken varje fredag. Igår blev det ”lamm Kastrup” fast med entrecote’, men potatisgratängen var gudagod,, testa om du inte gjort det!
  Kramar

 9. Vi har också alla våra böcker i färgordning, läste i någon Feng-Shuibok att det var mest vilsamt för ögonen och det stämmer verkligen. Alltid när vi är hos vänner som inte har det så, så kliar det i mina fingrar:)

  Men jag har också problem med bilderna på sidan, de laddas inte upp om jag inte är inloggad… men det kanske löser sej efterhand, kanske lite barnsjukdomar med nya designen? Fint har det blivit i alla fall!

  Ha en fortsatt skön helg!

 10. Vad snyggt med böckerna sorterade i färgordning. Gillar också kokböcker men har inte lika många. Ha en fortsatt trevlig helg! MVH Lina

 11. Det blev verkligen superfint med böckerna. Jag har också ett sådant skåp, ska nog sätta i belysning, det såg så fint ut som du hade det :)!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..