Smaksatt creme fraiche??

Här kommer en enkel men väldigt god laxrätt! Att använda smaksatt creme fraiche i matlagningen är ett snabbt och tacksamt knep till goda rätter. Finns många goda smaker på marknaden. Har 2 st favoriter till fisk, saffran & tomat (arla) och denna:

Denna blandar jag med ca 2 dl grädde, lite salt & peppar. Lägger en bit färsk lax (eller portionsbitar) i en ugnsform och slår på gräddblandningen. In i ugnen 175 C ca 15 min (beroende på hur tjock laxbit, överlaga den inte då blir den torr!).  Ta ut ur ugnen och strö på räkor. Servera med ris och en god salsa (här på tomat/gurka/mango).

Mums! Enkelt att omvandla till en LCHF-vänlig rätt genom att skippa riset.. Så funkar det ju med de flesta recept här inne (förutom bakverk 😉 ) men det vet ni väl vid det här laget !

Har ni tips på fler goda smaksatta creme fraicher och vad man kan använda dem till??

 

 1. Åh vad gott det ser ut! Jag tycker att creme fraiche med smak av franska örter är god att lägga i stekpannan tillsammans med kycklingfilé, annars är det också supergott att bre på den med tomat och basilika på hemmagjord pizza istället för tomatsås. En annan favorit är den med chili, till tex fläskfilé.

  Måste säga att den nya sidan har blivit jättefin, gillar verkligen dina kort du har i bannern, det ser så välkomnande ut 🙂 det enda jag saknar är att man inte kan se vilken tid inläggen skrivits, vilket egentligen kanske är en onödig funktion men det är något jag nästan alltid kollar.. I fredags gjorde jag din blåbärspannacotta, och igår den där pannacotta liknande desserten med passionsfrukt, vanilj och maräng, båda hur goda som helst! Tack för bästa bloggen 🙂 kram

 2. Smaskigt! 🙂 Jag brukar precis som Sannaev använda franska örter med kycklingfilé och koka pasta till.
  Sen använder jag alltid den med chili och paprika till min kycklingpaj!
  Pajskal (hemmagjort då min sambo är glutenintolerant), sen steker jag kyckling i kuber, hackar gul och röd paprika och rödlök och häller allt i pajskalet, sen blandar jag vanlig creme fraiche med den smaksatta till bra styrka, häller det över och så på med ost innan den ska in i ugnen 🙂
  God sallad till är ett måste!

  Ha en skön kväll 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..