Mätt åt alla håll och kanter

Känner mig lite låg??! Usch! Har inte ens lust att blogga (men ni verkar inte direkt vara på hugget heller 😉 *pik pik*) och det hör inte till vanligheterna. Ska försöka lägga mig tidigt och vakna pigg glad och på fredagshumör i morgon hoppas jag! 

Är så mätt så jag känner mig fyrkantig! Goa svärmor var här i kväll med hämtmat som hade räckt att mätta hela gatan.

Hämtmat från Shanghai. Såg knappt ut som vi tagit något när vi var färdiga och ändå höll alla på att spricka..

Och som om vi inte var mätta nog efter detta så hade jag bakat en daimkladdkaka som vi smällde i oss efteråt. Och nu sitter jag här i matkoma..

Men ett litet budget-tips ska ni få innan jag rullar i säng. Har länge letat efter lite mindre springformar (bakformar med löstagbar kant) och nu hittade jag såna som är 20cm diameter på ÖoB!! Perfekt att baka tex kladdkaka och andra kakor i då de inte blir så platta utan knubbigare och saftigare! Ca 35 kr st. Fynd!!! Jag köpte 3 st 🙂 Dit och fynda med er!!!

 1. Jag älskar din blogg! (bara så du vet 🙂 ) Man läser så ofta men ”hör ju av sig” så lite.
  Önskar dig en mysig helg liiiite i förtid men hey visst är väl torsdagkväll starten på helgen ändå 😉 Ciao!

 2. Då får vi väl skriva en rad =0))
  Läser dig varje dag och nu måste jag berätta att
  jag har köpt en Branting tunika liknande din.
  Så tack vare dig blev jag jättefin.
  Hoppas ni får en trevlig helg….

 3. Åh vad gott med asiatiskt. Får nog lov att bli lite Thaimat i helgen. Det var länge sedan. =) Trevlig helg! /Anna-Karin

 4. Men 17 också!:P

  Jag som va där idag! O jag har letat överallt efter sådana.. ÖoB va sista stället jag trodde dem skulle finnas! Men tack för tipset då ska jag skutta dig o shoppa lite mer imorgon inför helgens bak då:)

  Ps. Blev thaimat här med, men egengjord Tom Kha Gai-soppa, smaskens!:)
  Kram

 5. Såå bra… Såna har jag letat efter men dom är ju så himla dyra när man ska beställa dom på diverse butiker på nätet. På ÖoB kan man ju fynda både det ena och det andra. Synd bara att dom har så dålig tv-reklam :-/ Hoppas att du känner dig piggare imorgon 🙂

 6. Tack för tpset, passar mig bra för jag hade tänkt åka dit imorgon =)
  Hoppas att du känner dig piggare imorgon.
  Gillar din blogg jättemycket och all mat ;=)

 7. Victoria! Jag har så länge tänkt att nu ska jag kommentera.. Men så blir det liksom inte av! Ska bli bättring:) din blogg är min absoluta favorit! Roliga recept, mode, familj, jag tycker den har ALLT! Stor kram o tack för all inspiration!

 8. Kan ju passa på att fråga en sak jag har funderat på ett tag nu då. =)
  Vet du om det finns nån öppen förskola i Örebro?
  Kram! /Kattis

  1. Om det är okej att jag svarar!?! Det finns öppna förskolor och familjecentraler, sök på Google efter förskola och ditt område eller på familjecentral!! Lycka till!

 9. Hej hej,
  tänkte bara att det har nog försvunnit en hel del läsare eftersom din nya blogg inte har samma rss-adress som tidigare vilket gör att man missar dina inlägg. Jag kom på att jag inte läst något från dig på ett par dagar men nu så har jag lagt in din nya rss-adrss.

  Kram Karoleen

 10. ÅÅ va smarrigt 🙂 Blir sällan asiatisk mat här hemma då sambon inte är så förtjust i de :-/ Men brukar unna mig nått sådant smarrigt när han är iväg 😉 hihi! Älskar kinamat!!!
  Du har en riktig kanonblogg!!!!
  Ikväll blir det pizzabak här hemma, ska testa Leilas pizzadeg.Har du testat hennes?

  En trevlig fredag på er! 🙂

 11. Åh tack för tipset! I kväll ska jag test Thai-köttbullarna som du la upp receptet på verkar så goda 🙂

  Önskar dig en trevlig helg!

  Kram

 12. Vilken smarrig kladdkaka det där såg ut att vara.
  Har du recptet i bloggen månne??

  Hoppas du vaknade piggare idag, solen strålar iaf från klarblå himmel, sånt hjälper till 🙂

  Trevlig fredag, själv ska jag ladda med shoppingrunda och så ut och äta på Mingla ikväll 🙂

  Kram

 13. tack för tipset. är behov av nya formar men de jag hittat till bra pris innan har varit trepack och jag vill inte ha olika stolekar utan en och samma. måste skynda till ÖoB och fynda :).
  har en bra dag.
  kram

 14. tack för tipset av formarna, behöver verkligen köpa på mig fler av mindre storlek. Jag prenumererar på Matplatsen via Google/reader och sedan uppdateringen så syns inte nya inlägg där….

  Tack för en jättebra och inspererande blogg 🙂

 15. Då borde jag åka dit och köpa! Bakade i måndags och insåg att jag kastat en form i flytten och hade bara en. Blev att baka kaka nr2 i en vanlig pajform. (sambon fyllde år i tisdags så var tvungen att baka fler så det skulle räcka). Men det gick iof oxå 🙂

 16. Hoppas du mår bättre idag, det är ju fredag!!! Idag har jag fjärilar i magen, jobbar halvdag och ska sedan ta min sambo på en hemlig resa över helgen! Ser fram emot resan men oxå själva överraskningen för honom =) Hoppas ni får en mysig helg med massa god mat! Kram kram

 17. Hoho vi ar har allihopa 🙂 varje dag!! Som sagt…bara lata med kommentarerna!

  Jag ser fram emot min helg och tanker baka din ananaspaj som jag inte gjort pa lange.

  Ha en bra helg och softa sa kommer humoret sakert tillbaka pa topp 🙂

 18. TACK för tipset! Letat efter en sådan form länge (som inte kostar skjortan). Lite roligare när kakorna blir ”högre” och inte så platta och tråkiga. Har tidigare fått göra dubbel sats, men i eftermiddag ska jag allt ta mig till ÖoB för att leta formar 🙂

  Önskar dig en riktigt härlig fredag!

 19. Tack för tipset! Mina barn älskar kladdkaka så det brukar bli några sådana, då är det bra att inte behöva göra dubbelt för att få dem högre. 🙂
  P.S. Jag hittade stora smörpaket på Coop i Marieberg som inte var ekologiska så de kostade inte så mycket som de små du hittade (ett tips om du är här ute i krokarna). D.S.
  Ha det så bra!
  Kram Jessica

 20. Dajmkakan ser god ut… Kan du länka till receptet? Svårt att hitta det! Tänkte om jag skulle försöka förstör min sambos födelsedag med att försöka baka den, med diverse svordomar och gaaaaaaah 😀

 21. Bra tips med ÖoB, då blir det ett besök där i helgen. Skulle också vilja ha receptet på daimkladdkakan, låter väldans smarrigt !

 22. Gott med mat från Shanghai 🙂 vad sugen jag blev på det nu!! Får nog bli imorgon 🙂 och daim kakan ska vi inte tala om,, Mums!! Ha en fin helg, vilket väder vi har idag, stålande sol och väldigt frisk luft!! Kram

 23. Daimtårtan såg mumsig ut! Har du några smarriga tips till fredagsmyset ikväll? Är lite inne på egen hemmagjord pizza med extra allt 🙂

 24. Första gången jag kommenterar,trots att jag följt dig lääänge! Ska bli mer av den varan nu ; ) Din blogg är inspererande och rolig att följa! Kram

 25. Jag har också köpt de där mindre springformarna fr ÖB. Tänkte baka en hög amerikansk tårta till Majas fyraårskalas. Men de får nog komma till användning innan dess med, måste ju öva 🙂 hoppas du är mer pepp idag. Kram

 26. Jag som många andra läser din blogg varje dag och trivs med det, du har till och med lockat mig att börja med LCHF, vilket går jättebra (inne på 4:e veckan= -4 kg).
  Dock är det inte alltid som jag skriver en kommentar, vilket jag får dåligt samvete över, speciellt eftersom jag vet att du tycker om att höra vad dina läsare tycker.
  Undrar om det är det typiska svenska, vi är duktiga på att visa vad vi ogillar och pratar/skriver gärna om det, men gillar vi din blogg och återkommer till den dagligen så är vi inte lika bra på att berömma dig, jag skall verkligen försöka skärpa mig (och hoppas att även andra gör det). Gissar att du tycker det är helt okay med ett litet kort inlägg, hellre än inget alls.
  Hoppas du och din familj får en solig och skön helg.

 27. Hoppas du känner dej piggare idag. Är inget roligt att gå omkring och känna sej låg, men då och då gör man ju det tyvärr. Kladdkakan såg grymt god ut men jag ska inte baka för en gångs skull, går på LCHF och ska inte falla för frestelsen att äta nåt gott när jag är av med sötsuget för tillfället. Ha en bra fredag! kram på dej

 28. Nu kan jag också kommentera, tycker det varit krångligt förut med mitt lösenord? Ja nu funkar det iaf, följt din blogg rätt länge nu, o jag säger bara DU ÄR BÄST!, har testat många av dina recept o många har gillat dom, sen ser jag att vi har rätt lika stil hemma, gillar Mairo s grejor också:) Sen är ju dina barn söta som bara den, hoppas din dag är bättre idag, kom med nåt smarrigt recept, ska ha gäster till veckan, många kramar

 29. NEEEJ, du får inte tappa sugen.. Din blogg är UNDERBAR!!!!!!!

  Om du tycker att kommentarerna sinar så är det för min del iaf, en ren lathet att logga in…;) Det vore enklare om man bara kunde skriva några rader direkt..Men förstår varför ni vi ha lite koll…

  Hoppas du får upp ångan snart för vi är många som älskar att läsa det du skriver. Underbara bilder och många fantastiska tips och berättelser!!! kram Malinapralina

 30. Mums, kinamat som är så gott!! Förstår att du är mätt, man brukar ju äta till man nästan spricker, haha!!
  Tack för tipset med formarna, får åka till ÖoB och spana in dem.
  Ha en trevlig helg

 31. Hej!
  Jag läser ju Din blogg varje dag, ibland in flera gånger om dagen. Jag är väl inte så duktig på att kommentera. Tycker Din blogg är så inspirerande. Så fina bilder och så klart alla recept och tips. Tack för det igen.
  Hoppas Du mår bättre idag. Önskar Dej och Din fina familj en skön fredag.

 32. Hey Victoria! Det är ju SOL och FREDAG idag!!! 😀 Och jag leder fortfarande budet på din tunika 😉 Stor kram på dig!

 33. Jag blir alltid ”o-bloggig” när jag är sådär fyrkantigt mätt. Det är som att jag inte riktigt kan tänka, bara pusta, stånka och ångra att jag åt de där sista tuggorna, haha.

 34. Skyndade mig till ÖB, nu på morgonen för att köpa en lika bakform…perfekt!!
  Så nu ska här bakas:)
  Din blogg är fantastisk, läser den flera ggr per dag. Blir både glad och inspirerad av fna bilder och bra recept!!
  Ha en bra fredag 🙂

 35. Hejsan!! Var på Ö&B i förra veckan och köpte en springform i form av ett hjärta, men missade nog dom mindre runda formarna. Får åka dit igen. Hoppas du känner dig bättre idag, det är ju fredag och solen skiner, härlligt!
  Ha det nu så bra i dag.
  Kraam/Anette

 36. Ahh..inte tappa suget =)…
  Bästa stunden på dagen att gå in och läsa här ju!
  Hoppas du får en fin helg!
  Jag tycker så mycket om din blogg, härligt att du delar med dig så som du gör! Kram

 37. Förlåt att jag inte skriver så ofta till dig men jag läser din blogg varje dag och jag älskar den! Trevlig helg! Kram från Skåne

 38. Nu ska jag komma igång att kommentera. Mums vad gott med kinamat.
  Vi ska äta ryggbiff och rotfruksgratäng ikväll tänkte vi.

 39. Hej Vickan!!
  Härligt med sån god hämtmat! Tänkte kika in och önska dig en mysig fredagkväll. Bloglovin funkar fortfarande inte till enbart DIN blogg… :/ Ha de gott nu o hoppas du känner dig piggare och med mer blogglust idag! 🙂 KRAM!!

 40. Åh, jag måste skynda dit – tusen tack för tipset 🙂
  Läser din blogg VARJE dag, inga undantag, och får så mycket inspiration!
  Trevlig helg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..