Kickar i gång lördagen med lite glitter och kantareller

Vem blir inte glad av lite glitter??!! Dags för lite lördags-feeling. Detta får man genast med ett par lager glitterlack 😉

Glitterlack från Make up Store.

Och lite god mat.. Ingen helg utan god mat. Strålande väder här i Örebro i dag med härligt krispig höstluft. Vad passar väl bättre till lunch än en rykande het kantarellmacka. Yummi!! (har dock fusk-plockat kantarellerna på Ica)

Smörstekta kantareller med en skvätt vispgrädde, salt, peppar och socker!

Har ni plockat några kantareller i år? Jag kan gå flera mil i skogen utan att hitta en endaste kantarell, samtidigt som andra går bakom mig och hittar massor.. Jag ser dem helt enkelt inte??!! Trist, för jag äääälskar kantareller. Men det ska vara såna gula vanliga, trattkantareller är bland det läbbigaste jag vet!

 1. Glitterlack blir såå snyggt! Jag och min sambo har hittat massor av kantareller (här i Oskarshamnstrakten) i år, vi har hela frysen full! Har inte tröttnat än så av dagens skörd blir det kantarellsoppa till förrätt, resten förväller jag och fryser in! kantarellmacka är supergott, får testa med en skvätt grädde i nästa gång.
  Kram

 2. Vad är bättre än kantareller?! Mmmm så gott!! Möjligvis mina dumlegrottor som jag sitter och smaskar på varma och goa;=)

  Glitterlacket går inte av för hackor, riktigt nyårsglitter!!

  Kram och ha en mysig lördag!

  Marika

 3. Hejsan,

  Tänkte tipsa dig om världens godaste kantarellmacka. Passar nog dig som både tycker om ost och kantareller.

  Rosta en brödskiva, lägg på skivad brieost som får smälta lite. Toppa med smörstekta kantareller och flingsalt. Sååå gott till ett glas rött vin.

  Trevlig kväll!

  Kram Linn

 4. plockade också mina på ica igår 🙂 lättare där haha. Åt faktiskt också toast igår, så himla gott! Trevlig lördagkväll med dina fina naglar

  kram

 5. Åhh.. Kan man få se en bild på dina naglar 🙂 Jag har aldrig riktigt vågat köpa sånt glitterlack.. Provat nån gång och tyckte bara jag fick upp lack och att allt glitter blev kvar på botten i flaska 🙂 Men MUS lacket kanske är bättre..

 6. 10 liter kantareller plockade i norska fjällen. =) Dessutom ca 40 liter rödgul trumpetsvamp (men gillar du inte trattisar gillar du inte rödgula) som jag tycker är minst lika goda att steka på och ha på mackan eller i såsen. Nu ska jag till thaivagnen och köpa lördagsmiddag. =) /Anna-Karin

 7. Hur blev nagellacket på, är lite nyfiken! Ser gärna en bild… :)! Vi åt sista omgången svenska kräftor igår. Sörjer lite att kräftsäsongen redan är över, även fast vi har ätit en del. Köpte förresten igår Lindts (?) nya choklad med fransk nougat, som en del redan bloggat om. Alltså, den var ju hur god som helst. Om du inte har testat den så måste du köpa den. Riktigt beroendeframkallande. Den tog slut i ett nafs ;)! KRAM

 8. Men börjar inte säsongen för de gula kantarellerna avta nu?! Trattisarna har ju mer smak, varför gillar du inte dem?? 😉 I Marka finns det massor av trattisar! Gå sakta så hittar du dom 🙂 Jag hittade 2,5 liter trattisar där igår.. och för några veckor sedan hittade vi 17 liter i en annan skog, roooligt! 🙂

 9. Jag blev också jättenyfiken på hur glitterlacket blev på. Om det är så snyggt som jag ser framför mig.. 🙂 Hur snyggt skulle det inte vara att ha svart glitterlack!

 10. Nä jag är likadan… Jag ser de liksom inte, men äter gärna 😉 Jag brukar få trattkantareller av pappa som han har torkat, att ha det i svampsås är kanongott med pannbiff 🙂 Igår körde jag ner en näve i risotton, blev också gott! Ha en skön kväll 🙂

 11. Älskar att plocka svamp. Är såå kul tycker jag och såå gott 🙂
  Ett litet tips på doppresent är Sias barnmöbler. Pallarna, borden och stolarna är såå söta tycker jag. Ett annat är barnbestik, Georg Jensen har jätte fina. Tallrik och mugg, Josef Frank. De är också jätte fina.
  Kram 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..