Latte-art och en låda pipor

Godmorgon!!! Att man alltid blir lika glad när man vaknar och upptäcker att det är fredag 🙂 Önskar att jag kunde göra såna där fina mönster i latten man får på café ni vet. Nån som vet hur man gör eller om det finns nån stegförsteg-beskrivning nånstans??

God men inte så snygg latte. Hur gör man???

Ska åka ner till Tybble centrum och köpa en fredagsbukett med färska snittblommor (de är super på den blomaffären där!!) och lite fredagsgott. Kvällsgodiset är redan fixat. Köpte med denna låda från taxfreen:

Purfärska lakritspior. Yummi!!!!

Några rum kvar att städa. Uppdaterar dem med bild när jag är klar, så tjata gärna. Låt mig inte komma undan nu 😉 Häpp, nu fångar vi dagen som det så käckt heter. Tjingeling!

 1. Godmorgon! 🙂 Vilket härligt fredagsmys, det var inte igår man åt lakritspipor! Idag ska jag testa det italienska bjudbrödet, så smidigt att man kan förbereda innan! 🙂 Hoppas att ni får en trevlig helg och lycka till med dopet!! kram

 2. Jag vet precis vad du menar, då jag bodde i Ö-o (ca 11 år sedan) brukade jag ofta köpa fina blombuketter i Tybble centrum, så bra att de fortfarande är duktiga på det.
  Ha en skön helg

 3. God morgon!
  Ville bara önska er en trevlig helg och lycka till med dopet!
  Hoppas att ni får lika fint väder som det är idag.
  Kram

 4. har aldrig kommenterat här förut men vill säga att du verkligen inspirerar mig till att laga mat! jag har alltid varit ett hopplöst fall men nu har jag vågat mig på dina recept och det har gjort succé! tack! du verkar vara en himla härlig människa som sprider positiv energi med dina rader- bästa bloggen här på bloggfamiljen! fortsätt så.

 5. Nu hoppas vi på fler bilder 🙂 Alltid lika kul att se. Ha det så bra bland dammtrasor, rengöringsmedel och dammsugare 😉 Åh, nu blev ju jag sugen på att städa…. Ne, hinner inte jag ska ner på spinning 😉

 6. Finns mallar att köpa till att dekorera latten. Har såna själv. Har inte hunnit testa dem, men tror nog de ska funka. Vet ej var de är köpta, har fått mina i present. Men möjligen Lagerhaus.

  Odd mollyn kom i dag som jag vann i din Tradera-auktion 🙂 Satt som en smäck!

  Ska oxå prova Italienska Bjudbrödet i dag. Blir nog, mums !!

  Vill se mer inredningsbilder 🙂

 7. Hej!
  Jag tittar in här titt som tätt varje dag och hoppas på att få se några nya bilder från ert fina hem… väntar med spänning. Lycka till med dopet i helgen, trevlig helg till er alla!

 8. Hej och god fredag!
  Jag har köpt mallar på ikea, dock så var dom mest till för att pudra på kakao, men det var ett kitt med latte saker, kanske finns det kvar!?

  Kul med dop, jag är själv fadder till 2 underbara pojkar! Det är en fin tillställning!

  Kram

 9. Hej Victoria!
  Hoppas att ni får en fin dopdag, ska bli kul att se alla fotona sen och även hur det går med städningen av huset, haha.
  Tänkte bara ge dig ett litet film tips så här en fredags eftermiddag och det är filmen ”Big Fish”.
  Vi hade biokväll på jobbet i går och då visades denna filmen, fantastiskt bra.
  Vet att du vill få lite tips emellanåt om bra filmer, handlingen: William Bloom (Billy Crudup) försöker lära känna sin döende far, Edward (Albert Finney), genom att lägga ihop de olika bitarna i de otroliga berättelser som fadern berättat om sig själv. Den unge Edward Bloom spelas av Ewan McGregor.
  Önskar dig en fortsatt bra dag och trevlig helg.
  Kram

 10. Hej!

  Gillar verkligen att läsa din blogg. Älskar mat och finner mycket inspiration här. Dessuton har vi barn i exakt samma ålder. Min dotter född januari -08 och sonen maj -11.
  Hoppas ni får en fin dopdag. Vi har vårt dop om 3 veckor.

 11. Hej, ju feta mjölk man har desto lättare blir det att göra mönstret. Sen när du gör latten så sparar du live av espresson och häller på den det sista du gör, men bara lite. Och med den gör du mönster i mjölken/skummet. Hoppas det var till hjälp! 🙂 Det kan vara svårt, tog ett tag för mig att lära mig, jobbade på fik så var liksom tvungen 😉

 12. Hej!

  Först och främst, tack för en otroligt bra och inspirerande blogg.
  Går in här och läser dagligen men har aldrig kommenterat tidigare, förlåt, ska försöka bättra mig;-).
  I lördags gjorde jag nutella semifreddo, så galet gott, vi var fyra vuxna och tre barn och allt gick åt……
  Trevlig helg till er alla.

  Kram Heléne

 13. Mmm, laktitspipor. Vad gott! Älskar lakrits. Glassbilen kommer snart utanför oss. Blir lite sugen på att köpa deras nya lakritsglass. Turkisk peppar. Ja, så får det bli. Man blir alltid sugen på något när man går in på din blogg. Antingen i matväg eller att möblera om. För några månader sen visade du hur du hade ordnat med kryddor och dylikt vid spisen. Det såg så fint ut och jag härmade så klart. Är så nöjd med den ändringen ( min man med ). Bebisar lär ju sig genom att härmas. Jag vill ju inte vara sämre. Ha ha. Tack för all inspiration och stort lycka till på Sebastians dopdag. Kram på dig!

 14. Äntligen fredag! Det som räddar mina jobbdagar, är längtan hem till den obligatoriska cappuccinon. Med latteart! Gör jag den själv så blir det sådär, i bästa fall ett halvdant hjärta. Gör däremot min kaffenörd till sambo kaffet så är det bara att välja; löv, hjärtan och till och med en och annan indian. Hemligheten är hur du rör kannan när du häller. Inga mallar, inga konstigheter, det sitter i handleden (och tar ett tag att lära sig). Sök på ”latte art” på youtube så får du tusentals träffar. Bara att börja beta av film och träna, träna, träna. Sambon, här brevid, tipsar också om att investera i en bra mjölkkanna. Tröttnar ögonen så småningom på film får du väl höra av dig och komma över på en kurs 😉

 15. Hej fina du! 🙂
  Mönster i latten gör du med den skummade mjölken. Häll mjölken snabbt i espresson och på slutet gör du en rörelse så märker du att du kommer skapa vissa mönster. Så du ska absolut inte hälla i lite av espresson sist som någon hade sagt. Lycka till 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..