Brunch

Skrapade i hop en brunch av kylskåpsrester. Går ju att göra på lite vad man vill och det mesta av det här finns för det mesta i vår kyl..

Förutom köttbullar (hemlagade!) bacon, korv, halloumi, omelett och avocado med skageröra så gjorde jag en blomkålsgratäng. Älskar gratänger, särskilt om hösten!! Förkoka blomkålen något, lägg i en smord ugnsform och koka en bechamellsås att hälla över. Gärna med mycket ost i, yummi! In i ugnen och gratinera tills den fått fin färg och blomkålen är mjuk. (funkar liak bra med broccoli, eller en blandning av båda)

Nåt annat jag är grymt sugen på nu är grytor av alla de slag. Gärna en mustig härlig köttgryta som får puttra länge länge på spisen och blir riktigt mör och full med smak. Sitter ni inne på några goda tips och recept kanske??!!!

 1. Hej Victoria

  … jag älskar blomkåls gratäng….jag gjorde en porterstek igår med sås av skyn ….herreminskapare vad det var gott….det blev succe vid bordet…

 2. Vad sugen jag blev på blomkålsgratäng, var ett tag sen man gjorde det.

  Du har inget recept på vad man gör med Nötbog? Har en bit hemma men vet inte vad jag skall göra.

  Kram kram

 3. Köpte du någon väska? Själv avstod jag faktiskt. De är ju inte direkt gratis trots kampanj :-).
  Tack för en fin och inspirerande blogg.

  Kramelikram

  1. Jag var inne och kikade och de var verkligen inte gratis trots att det var nedsatt pris på dem. Har länge drömt om en LV-väska men alltid tyckte dom vart för dyra….
   Nån som vet ån bra shop dä’r desäljer Burberry-väskor för outlet-priser???

 4. Jag vet ett recept! 🙂 Du behöver:

  – Fläskfilé
  – Gul lök alt. schalottenlök
  – Cream Fraiche 2 dl (beroende på hur mycket du gör såklart, men det där kan ju du!)
  – En del grädde
  – Dijonsenap
  – Lite vanlig senap
  – Kalvfond
  – Soja
  – Champinjoner (Faktiskt gärna på burk, men inget måste!)
  – Massor med DRAGON.
  – Salt och lite peppar.

  Servera med riiis!!! Det här blir riktigt gott, ska ställa mig vid spisen och koka ihop nu! Angående mått så brukar jag mer eller mindre bara köra på… blir alltid bäst så, eller hur?! Du får smaka av. Eller är jag otydlig nu… jag har fått receptet utav mormor och har det tyvär inte kvar. 🙁 Men PROVA!!!

 5. Den här grytan tycker jag är kanongod och köttet blir så mört och gott. Den är mustig och jättegod tycker jag.

  1 kg högrev
  1 purjolök
  1 äpple
  4 vitlöksklyftor
  4 msk curry
  1 buljongtärning
  4 msk soja
  5 msk tomatpuré
  2 dl rödvin
  Vatten tills det täcker köttet.
  Låt det koka 45 min – 1 t

  Gör så här:
  Skär högrevet i bitar.
  Skiva purjolöken.
  Skala äpplet och skiva i bitar
  Pressa vitlöken
  Lägg allt tillsammans i en stor kastrull tillsammans med curry, soja, tomatpuré, rödvin, buljongtärning.
  Låt det koka 45 – 1 t.

  Tillsätt sedan:
  3 msk Mango chutney
  2 dl vispgrädde OBS: Måste vara vispgrädde annars risk att det skär sig.
  Kardemumma
  Låt koka ytterligare 15 min.

  Servera tillsammans med Jasminris, pressad potatis
  samt tillbehören efter smak som man strör på maten.
  Tillbehör.
  Ananas krossad eller bitar
  Jordnötter
  Mango Chutney
  Skivad banan
  Kokos
  Russin
  Du bara måste pröva denna gryta.

  mvh
  Lotta
  Ps: Älskar din blogg och ”snor” ofta dina recept som ser så urläckra ut.

 6. Oj vad god blomkålsgratängen såg ut! Jag brukar göra en med broccoli, den är gudomlig. Den finns i rutiga kokboken.

  Jag ska baka brödet du skrev recept på för ett tag sedan, de med ost på eller med sånna där svarta saker:) Försvann helt från huvudet vad de heter…I alla fall…återkommer om hur det gick! De såg i alla fall jättegoda ut!

  Kram

 7. Jo föresten…på din logga här uppe har du en bild på nå runda chokladbollar som ser riktigt goda ut. Kan du inte skriva ut receptet på dem? Då har jag något att se fram emot att göra när jag slutat amma och kan börja äta mjölkprudukter igen.(min son som jag ammar får ont i magen om jag äter nå med minsta mjölk i) Det svåraste att inte få äta är choklad, för jag är en riktig choklad älskare och det vattnas i munnen när jag ser på bilden 🙂

  Kram

 8. Hej Victoria!

  Vad god din brunch såg ut – du är så duktig att få till det.
  Jag sitter och ler för mig själv för just nu ligger det ett paket salami och ett smörpaket i mitt kylskåp:-)
  Men i morgon ska jag laga din goda kräftsoppa med laxbitar.
  Må så gott!
  KRAM Helene

 9. Fläskfile Sinkadus.

  Tomater Fläskfile,champinjoner ,bacon,grädde,senap.gratängost.

  Smörj en form.Skiva tomater och lägg i botten skiva fläskfilen i skivor krydda stek och lägg i formen.Klipp bacon i bitar bryn upp tillsammans med champinjoner.Ta gärna 2 pkt.bacon det blir en sådan god smak.Ta ca. 5,5 dl grädde gärna vispgr. rör i 2-3 msk senap.Häll över i formen på med gratängost.In i ugnen på 200 gr.i ca.15 min.Serveras med ris och en god sallad.Jag kan lova dig att denna rätt är fantastiskt god.

 10. Jag råkar faktiskt sitta på de två bästa grytrecepten ever! 🙂 Det ena är en banangryta gjord på nötstek, och det receptet lade jag ut på min blogg igår faktiskt. Det andra, en otroligt mustig gryta med glögg i, kan jag maila om du vill ha det.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..