Simma lugnt..

Grejade i köket och möttes av den här synen på vardagsrumsgolvet när jag kikade till barnen.

Du måste lära dig simma Sebbe tills vi ska till Lollo & Bernie på semester. Så här gör man. Kom igen nu, kääääämpa Sebbe!

Och Sebbe kämpar. Och simmar nog snart 🙂

Han ligger uppenbarligen inte kvar där man lämnat honom längre. Dags att barnsäkra hemmet på nytt. Hur tusan gör man när man har ett större barn som har så mkt småsaker?! Får man plocka bort dessa och låsa in på vinden tills Sebbe fattat grejen att man inte kan stoppa allt i munnen? Varenda leksak hon äger har ju en överkryssad bebis och ”inte för barn under 3 år” på sig. Hur har ni med syskon gjort?? Hjälp!

 

 1. Så gulliga dom är! Känner igen mig, jag har också en yngre lillebror. Tänk vad mycket kul lillkillen har av sin syrra! Fantastiskt.

 2. Ohh, vad söta!! 🙂 Vi har ju bara ett barn än så tanken har inte slagit mig än… Grejen med vårt barn är också att han stoppade ALDRIG något i munnen som bebis!! Ingen sten eller sand och absolut inga småsaker. Det han kunde prova var möjligtvis någon mat som hamnat på golvet och legat där och torkat. Så han var nästan aldrig sjuk, varken som bebis eller första året på dagis. Men NU, när han snart är 4 år så stoppar han gärna fingrarna i munnen och vill ABSOLUT ha sina nappar så ofta han bara kan…. Om vi får ett barn till som då kanske stoppar saker i munnen eller river ner våra grejer som står framme kommer vi att få choken! 😉

 3. Jadu, man försöker hålla koll, det är väl nummer ett och det tror jag nog du gör. Och nummer två är ju att Olivia är såpass stor (som min flicka var när lillebror kom) att hon nog kan hålla koll honom också… det är ju hennes grejer och det är nog inte poppis att lillebror ska stoppa dem i munnen 😉
  Annars kommer jag knappt ihåg, vi försökte nog mest hålla golven fria, i alla fall där lillebror var/är.
  Gåstolen är ju annars ett bra sätt att få bort honom från golven och småpryttlarna 😉 Lycka till 🙂

 4. har tagit bort de allra minsta sakerna och informerat min son om att lillasyster inte får leka med vissa saker. sen måste man ju ha koll…

  har inte varit medlem tidigare, men jag såg att du funderade på tapet med ballonger på…vi var också inne på den när vi skulle tapetsera min sons rum, men när jag såg den i verkligeheten tyckte jag att den var för smutsbeige (speciellt om man tänkte ha vita väggar i övrigt)

 5. Jag har ingen erfarenhet av syskons småprylar men en vän till mig säger till storasyster att hon ska försöka hålla allt som är mindre än typ en femkrona inne på sitt rum och förklara vad som kan hända annars liksom .. Förövrigt stoppar min 13 månaders son allt i munnen!! När ska detta sluta egentligen?! =) Haha.

 6. Hej Victoria!
  Visst är det kul att de rör på sig mer och mer men också lite läskigt. Mitt förslag är att Olivia får ha alla sina saker som är för små och farliga för Sebbe på sitt rum och leka med dem där. Det behövs ju som sagt bara en enda liten sak på fel ställe och olyckan är framme. Det finns ju större leksaker som hon kan ha i samma rum som sin lillebror. Berätta för henne vilka leksaker som är aktuella och låt henne själv välja vilka hon vill ha. Hon kan ju ha dem samlade på ett fint ställe bara för henne. I en fin korg eller låda så hon kan ta fram dem precis när hon vill. Fråga Olivia vart någonstans hon tycker de ska ligga. Då känner hon att hon är delaktig och speciell. Så har vi gjort och det funkar för oss. Det var mitt förslag. Kram och lycka till!

 7. Vilken härlig bild på dina barn! De är så goa när de leker och underhåller varandra :). Vi har två små grabbar på 1 och 4 år och visst är det lite trickigt det där med storebrors småsaker. Vi har regeln att storebror får leka med lego och allt annat smått vid köksbordet. Men det svåra är ju att lillebror vill ha samma saker :). Tack för bra blogg, följer den dagligen! Kram

 8. Aw.. vansinnigt söta små! 🙂
  Alltså.. som sagt.. det berors ju som sagt lite på hur länge han kommer äta på saker.. Min lilla höll på tills hon var tre.. och smakar fortfarande på -allt-.

  Mördarsniglar, sten, sand, papper, handdukar, småpill.. Allt! ;))

  Lycka till… och ha ögonen med dig så är det säkert inga problem!

  Tack för en fin, snygg och inspirerande blogg!

 9. som vi har gjort är att storasyskonets småsaker BARA får vara på övervåningen och sedan bara småbarnssaker nere.
  lillasyskonet får helt enkelt lära sig att bara leka nere i några år.

  vi har haft grind uppe och nere i trappan samt även grind in till syskonets rum på övervåningen så man slipper passa när man är där med lillasyskonet!

  skönt även för storasyskon att veta att man har ett ”fredat rum” dit syskonet inte kommer.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..