Mutti

Olivia har börjat kalla mig för Mutti helt plötsligt?! Låter skitkul när hon ropar Muuuuuttttiiiiii när man är ute, haha. Tror inte det har med tomater att göra (snarare Micke som brukar kalla mig Mutti på hemmasnickrad tyska) men mina absoluta favoriter bland konserverade tomater är de från Mutti. Men det vet ni väl vid det här laget. Och om ni håller utkik så kommer snart en tävling upp här där ni kan vinna massor med Mutti-produkter!

Krossade tomater är en bra basvara som används flitigt i matlagning över hela världen, men det är skillnad på tomat och tomat. Det italienska familjeföretaget Mutti har lång erfarenhet av tomatprodukter och kungen bland produkterna är Polpa – krossade tomater av högsta kvalitet. Med Polpa får du doften och smaken av färska tomater året runt, utan tillsatser eller konserveringsmedel.

Tomaterna som ingår i Polpa har alla långsamt fått mogna under den italienska solen innan de skördas,vilket gör att de smakar mycket mer än tomater som drivits fram i växthus. Konserveringen sker samma dag efter att tomaterna skalats, silats och hackats i små bitar, samt de gula och gröna delarna närmast stjälken avlägsnats. Man tillsätter inga konserveringsmedel eller smakämnen, den goda smaken kommer enbart från de högkvalitativa tomaterna.

Inte konstigt att de är så mycket godare!!

Så håll utkik som sagt, strax kommer det en tävling här 🙂

I samarbete med Mutti.

LOADING..