Lunchpaus på Tures

Målaren dök äntligen upp strax efter 14 (!). Bara för att meddela att han inte hann göra något utan förhoppningsvis kommer i november i stället.. ?! Jaja bara att skratta år det 😉

Hann redigera en massa bilder i väntan i stället så här kommer ett restaurangtips i Stockholm. Ni är många som efterfrågar såna!

Lunchen i lördags intogs på favoriten Tures i Gallerian (finns även i Sturegallerian, vet inte om det är samma kedja egentligen? Men snarlika är de..) Bästa shoppinglunchen!

Här åt vi lunch tillsammans i stort sett varenda fredag när vi bodde i Stockholm. Och åt nästan alltid Ceasarsallad så vi kallade det Ceasar-fredag 🙂

Tungt för armarna att shoppa.. Behövlig lunchpaus!

Men de har mycket annat gott på menyn med. Bla köttbullarna, yummi!! Denna gång blev det en Krämig kantarelltoast för mig och en Toast skagen för Micke. Supergott!!

Och ett glas vitt, mitt på blanka dan. Det hör till 😉 Älskar myllret av människor, fart och fläkt! Är det något jag saknar med Örebro så är det den här pulsen. Och fullsatta restauranger. Avskyr att äta på halvtomma restauranger där det varken finns spännande människor att titta på eller tjuvlyssna på 😉 (inte tjuvlyssna direkt, men ni fattar vad jag menar..) Men man kan väl inte få allt. Tur det inte är såå långt dit så man kan få sig en dos i bland. 😀 På Tures är det iallafall alltid fullt av folk, en och annan kändis, spännande människor med olika klädstilar och ett ständigt sorl av intressanta diskussioner runt om. Älskar det!

 1. Fast egentligen är väl Gallerian ett väldigt omysigt ställe? Jag tycker överlag att det är dåligt utbud på mysiga shoppingställen i Sverige. Sturegallerian är….okej….men inget Westfields direkt…;) Vad sugen jag blev på kantarelltoast!!! Det finns inte ens kantareller att köpa här i England!

  1. @Londonmorsan: De säljer kantareller på Borough Market, men det är enda stället jag hittat.

   Tycker nog inte Westfield heller är så mysigt, men det kanske säger mer om mig än shoppingcentrat. 🙂

 2. Så olika man kan va.. 🙂 Jag blir bara irriterad om det är för mycket folk på en restaurang. Tycker det blir för skrikigt och gapigt och ibland känns det som att man sitter i famnen på herrn i bordet bredvid om det är trångt. Det får gärna vara folk på samma restaurang, men inte massor. Då kan jag inte riktigt koppla av och njuta av maten fullt ut.

 3. Åh, just ”pulsen” i Stockholm saknar jag också sanslöst ibland! Bodde ett tag i Stockholm, träffade min älskling där, men nu bor vi på andra sidan landet! Älskar västkusten, men just pulsen i Stockholm kan jag sakna så. En mys helg med älsklingen i Stockholm står överst på min önskelista! Skönt för er som inte har så långt!

  Fast västkusten har ju sina fördelar… 🙂 Kram, och tack för mysig blogg!

 4. Saknar också Sthlm! Bodde där innan jag hamnade på Västkusten (precis som ovan 🙂 ) men jag har turen att jag i mitt jobb måste åka dit var och varannan månad 😀 Var där förra veckan och ska dit på torsdag igen. Det som är fördelen då är att man kan ”turista” där och då slippa all den stress och de höga kostnader som det drar med sig när man bor där. Jag saknar framför allt anonymiteten, som jag hade så svårt för att vänja mig vid i början, då jag egentligen kommer från en liten by i Småland. kram!

 5. Tack för daglig trevlig läsning!
  För några dagar sedan provade jag receptet ”Möra kycklingfiléer i krämig sås med smak av soltorkade tomater”. Ett grymt bra recept!! Hade ingen vitlök hemma, men det gick utmärkt ändå. Du skrev att den här rätten kunde varieras. Har du testat några andra varianter? Tips? Älskar recept på mat som går snabbt med enkla råvaror och som smakar så här gott. Fast vem gör inte det i och för sig… 🙂
  Kram

 6. Tjabba, en undran skall jag skriva in hela bloggfamiljen`s adress /matplatsen när jag skall rösta eller räcker det med Matplatsen ? Vill ju att min röst skall komma till rätt person 🙂

 7. Ok så målaren hade ingen telefon så han kunde ringa er, hm det var lite kasst gjort och speciellt när ni väntade honom.
  Ska se till och rösta på din blogg, håller tummarna för vinst =)
  Trevlig kväll till er

 8. Hej!!

  Längtar så till helgen, då ska vi göra sthlm!

  Jag har en lång lista på butiker jag vill besöka, N hade ingen lista, så det blir ju bra då får han följa med mig 😉

  Har inte bestämt vart vi ska äta middag än, har du mer bra tips än Grill?

  Kram kram

 9. Mycket gott på tallrikarna 🙂

  Jag är precis tvärtom, för mycket folk får mig att vilja gå upp i rök. Sorlet kan lätt få mig att sopa till någon. Det är tur att vi alla är olika 😀

 10. Nja, Tures är inte alltid så bra. Åt där senast idag och fisken var väldigt torr. För två veckor sedan hamnade jag på akuten efter att ha ätit deras tonfisk men de hade säkert bara otur (speciellt kocken som tydligen också blev sjuk). Efterrätten som ingår är god i alla fall och så är det trevligt att titta på folk.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..