Fjunig lillsnoris och något ovanligt i koppen

Hela familjen är mer eller mindre förkylda här. Som alla andra misstänker jag? Sebbe är dock gladare än gladast trots täppt näsa som rinner och nyser 😉

Och ser ni att han börjar bli alldeles fjunig på det lilla huvudet?! Kanske blir en kaluffs av det här snart. Eller så gör han som syrran och är skallig några år till att börja med. Vi får väl se 🙂

Jag har fått sån där reeeetlig rethosta. Så där så man försöker hålla andan för det bara kittlas och man måste fjant-hosta hela tiden. Går väl an på dagtid men såå irriterande när man ska sova (för de andra med misstänker jag 😉 ). Försöker lindra det hela med en kopp te just nu, och det ska ni veta är en ovanlig syn. Dricker nästan aldrig te och när jag väl gör det är det en och samma sort som gäller:

Har aldrig riktigt förstått tjusningen med smaksatta frukt-teer. De luktar ju så gott men smakar nåt helt annat?! Men jag är inte den som är den, jag testar nya smaker i bland. Har ni kanske tips på nåt jättegott smaksatt te? Eller kör ni klassikerna typ English breakfast och Earl Grey?

 1. Jag dricker för det mesta klassikerna English breakfast och Earl Grey men nu i höstrusket så kan jag verkligen rekommendera Twinings apple, cinnamon & raisin. Doftar ljuvligt och är riktigt smaskens 🙂

 2. Jag är helt tokig i Twinings Chaite med kanel, sååå gott. När jag vill lyxa til mitt te så häller jag ner en msk med vaniljvisp (vanlig sådan som finns på tetra i kyldisken). Då bli det verkligen en njutning.

  Kram Åsa

 3. Jag brukar jämt prova massa lösteer från Kahls. Sencha Lime, Stora Kina och Summer of passion är riktigt goda 🙂

  Krya på er!
  kram

 4. Om du tror att alla teer smakar samma MÅSTE du prova blåbär från Friggs. Ett rött te som är helt underbart. Smakar som det luktar. Annars gillar jag mitt lösviktste med aftereight. Ett te som smakar både choklad o mint, det kan inte bli bättre.

 5. Friggs blåbär och kanel teer är jättegoda!
  Och du måste bara testa Clippers jordgubbste (brukar finnas på hälsokost) Det är ett grönt te som smakar

 6. Jag förstår precis hur du menar med teét!!
  Jag ääääälskar te, men egentligen mest lukten 😉
  Har dock 2 favoriter. Den 1:a är det gröna citrus teét från Lipton!
  Det 2:a är ”Citron Maräng Paj” från the spice tree…. det är ett lösvikts te som är sååå gott!! Finns att köpa på bl.a Village.

  Seså… prova nu, loooova mig det (som du brukar säga om dina recept ;-)) och provar det gör vi här inne!!! Har nog gått upp några kilo sen jag började läsa din blogg, grr 😉
  Grannar o gästar är iaf. glada över allt fika som ställs fram.

 7. Älskar te!! Men det är som allra godast när man köper lösviktste från en riktig tehandlare! Inte i mataffären o inte heller i inredningsbutiker (förlåt) utan hos de som kan. Löste ska ju förvaras i plåtburk, inte pappersförpackning eller platslåda. Det är verkligen skillnad! Hemma i Göteborg är Tehuset på Kungsportsplatsen (granne med Saluhallen) favoritstället. I Stockholm har jag förstått att NK har bra sortiment..
  Tycker om nästan allt, svart, grönt, rött, kryddigt, citrus, blommigt, gräddigt, klassiskt….
  Men just nu är mitt bästa tips till dig att köpa chaite som löste, bara hälla på ngn dl vatten o låta det stå o dra lite längre än normalt så att det blir starkt te. Sen värmer jag mjölk i min Nespresso maskin, o så i med teet först o mjölken sen i en stor kopp så har du en telatte!

  Hoppas du ändrar dig en dag! 😉 För te är verkligen gott!

 8. Du kan ju inte bara dricka påste, du måste prova löste!
  Väck med Earl Grey 😉
  Sedan flera år tillbaka har jag endast en favorit som inte slår något annat te och även jag dricker te med mjölk i.
  Det heter Calypso med massa ljuvliga blommor i. Det finns säkert att köpa på ”Carls kaffe”, jag själv köper det i en inredningsbutik där vi bor och de köper in det från en större firma, som jag inte vet vilken just nu…
  Håller med föregående talare att Tehuset i Göteborg slår det mesta!

 9. Te som kan vara det bästa som finns! Oj oj så mycket gott det finns om man bara letar sig utanför påsteerna. Jag håller med, alla smaksatta teer i påse smakar inge vidare, då är det bättre med Earl grey eller liknande. Men när det kommer till löste finns det ju massor med ljuvliga teer. Mitt absoluta favoritte är NK:s gröna cheesecake te. JA, det smakar cheesecake! Mjukt och lite syrligt. Precis hur gott som helst. I övrigt har NK de bästa teerna. Testa att köpa nästa gång du besöker huvudstaden, lova! 😉

 10. Friggs blåbär är fantastiskt god, och min favorit sen typ 15 år är Lipton citron lägg gärna i en citronskiva oxå.. mumma! 🙂

 11. Hej Victoria!
  Prova med att dricka honungsvatten, det är vidrigt men det lindrar.
  Jag känner igen dina symptom, har haft rethosta i närmare 1 vecka snart, hostar så att jag håller på att bli tokig, nätterna är värst, kan knappt sova.
  När man sen väl har somnat och sover som bäst så är det dags att gå upp och ge sig av till jobbet.
  Önskar dig en fortsatt bra dag.
  Kram

 12. Mitt absoluta favoritte (åtminstone just nu) är lapacho som köps på lösvikt och har smak av granatäpple och vanilj. Fantastiskt gott:)

 13. Du måste gå till ”Oliv och te” på Köpmangatan i Örebro. Massor med underbara teer och trevlig personal. Min favorit där är ”Lust och fägring stor” och ”earl grey cream”.

 14. Du måste prova Johan & Nyströms teer! Jag var inne och botaniserade på deras sida häromdagen och har väl aldrig förr blivit så tesugen (trots att jag satt med en kopp i handen). Där finns lussete med smak av saffran och lussebulle, juliga, kryddiga Röda mulen och så en av de absoluta favoriterna Pepparkaka. De har tyvärr ingen webbshop men Oliv&Te i Örebro har en del ur deras sortiment. Kanske något (mitt nya favoritcaféet på norr) Alla Tiders tar hem också? (Om inte annat så är de värda ett besök för en fantastisk cappuccino – med snygg latteart.)

  Jag ska ut på tejakt i dagarna, det börjar tryta i teförrådet och julteerna är svåra att få tag på under resten av året. Lycka till med upptäcksfärden bortom earl grey 😉

 15. Jag ääääääälskar te, men jag HATAR alla dessa fruktteér, jag tycker bara det smakar konstgjort. Earl Grey är en favorit, jag gillar den typen av smak, men jag vill att du testar Brunkullans svarta te. Det är ett fantastiskt te som görs i Östersund, men säljs på många ställen i Sverige, Vet ej om det finns någon återförsäljare där du bor, men om det inte gör det kan man handla via deras webshop, det har jag gjort många gånger. Detta är alltså också ett LÖSVIKTSTE, som sagts tidigare är det de godaste..(Om man gillar grönt te är Brunkullans gröna också supergott…) Det finns också ett jättegott rött te som jag alltid dricker på kvällarna, det heter champagne.

 16. Jag dricker te flera gånger om dagen:)
  Gillar inte kaffe.
  Det ska vara gult Lipton, bara det och inget annat.
  Gillar inte dom smaksatta som jag tycker smakar parfym. kallar det parfymtèer.
  Tråkigt bara när man ska fika på cafèer för dom har aldrig vanligt gult Lipton:(
  Ha en bra dag!

 17. Jag kan nog inte beskriva med ord hur mycket jag älskar earl grey te, det är såååå fruktansvärt gott och det för mig tillbaka i tiden till min underbara barndom då jag alltid fick earl grey te serverat med mjölk och mycket socker hos min favorit farbror som nu tyvärr gått bort. Fina dagar var det! Så nu dricker jag nästan endast earl grey, men ibland på kvällskivsten kan det bli lite kammomil te så att man kan sova och när jag pluggar och inte ska äta något sött till teet (earl grey med en bit mjölkchoklad är the perfect match) så blir det Green Mango, som går att köpa nästan överallt som lösvikts te eller i fina påsar. Jag köper mitt som lösvikt på city gross..
  Men om du vill prova att baka något med Earl Grey te så har jag en massa goda recept som du måste prova! Det är en helt underbar smaksättare! Jag har faktiskt fått införa mina Earl Grey och smörkola macarons på ”kondiset” där jag jobbar och de säljer som smör 🙂

 18. Dricker inte så te så ofta men ibland kan jag tycka att det är gott med en kopp te på kvällen, då dricker jag Twinings ”Apple, Cinnamon & Raisin”. Jättegott tycker jag 🙂

 19. Hej!
  Om du ändå är i en mataffär så rekommenderar jag Tahiti, från… tror det är Lipton som har de där trekantiga påsarna? Det är jättegott och smakar ananas, vanilj och kokos! Annars rekommenderar jag också löste, det ÄR skillnad.

  Garants kamomillte är dessutom lugnande för magen om man behöver det.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..