Drömmer mig bort till värmen

Oh Lord vad kallt det är i dag. Och då är det ju inte ens vinter än. Glömmer visst från år till år hur frusen jag är 🙂 Längtar mig bort till värmen!!

(Typiskt killar, eller vad säger ni 😉 Spelar visst ingen roll hur gamla de är..)

Vi funderar på vad vi ska hitta på i sommar. Man måste ju vara ute i så god tid, annars tar resorna slut!! Vid den här tidpunkten förra året hade vi redan bokat sommarresan!! Några bra restips? Var ni nånstans i somras (eller nån annan gång) som ni kan rekomendera? Nåt ställe ni INTE rekomenderar? Tänk barnfamilj med en då 5 åring och 1 åring.

 1. Vi funderar på antingen cypern eller kreta.
  Men cypern blir det nog i mitten av september isåfall,hört att det är såååå varmt mitt i sommaren!
  Måste bara säga att jag älskar din blogg,följer den slaviskt varje dag 🙂

 2. Om man ska på semester under sommarsäsongen kan jag absolut rekomendera Kroatien, det är oerhört vackert och det finns fina lugna ställen. Vi var i Rabac som är ett gammalt fiskesamhälle.. där kunde man hitta sin egna lilla bukt att sola i.. Vi besökte även ön Krk i adriatiska havet där det också var väldigt fint! 🙂

  http://www.idalottas.se

 3. Jag har varit både i Turkiet (som jag inte gillar) maten är inte ens god. Grekland älskar jag. Spanien älskar jag framför allt för att maten är 10 poängare. Grekland för alla sina goda sovulaki o goda tzatsiki, Spanien för sin tapas o skaldjur. Mums 🙂 Älskar din blogg! Du borde skaffa heltids jobb på att blogga, man går o väntar på update hela tiden 🙂
  Trevlig helg! En fråga, har ni byggt erat hus själva?

  Kram Mitta

 4. Jag håller med här ovan om Kroatien. Toppenställe, god mat och helt underbart vatten att bada i. Dock, det vimlar inte av sandstränder om man vill ha det. Är mycket klappersten, men som sagt helt underbart hav att bada i.
  Kan även rekommendera Algarve i Portugal. Fantastiska stränder och vackra omgivningar, och framförallt är portugiserna väldigt vänliga. Jag har rest till båda de här ställena med stora tonåringar dock och beställt bara någon månad innan avresa, så jag har ingen koll på vilka ställen det finns för småbarnsfamiljer men borde absolut finnas. Vi brukar beställa via Sembo. kram Milla

 5. Vi var till Kreta för några år sen och det var helt underbart. Finns en hel del bra hotell som passar barnfamiljer, människorna där, precis som på andra ställen bara älskar barn. Vi längtar tillbaka jätte mycket och förhoppningsvis så kommer vi iväg ev nästa år igen.
  P.S Vi var till Agia Marina (stavning? ). Inte alls långt från flygplatsen (tänkte på barnen)

 6. Då har jag ett väldigt bra tips! Jag har rest väldigt mycket och i somras var vi på Makarska Rivieran i Kroatien! Jag har aldrig sett ett så fint land, god mat också! Inga sandstränder dock utan det är sten i hela Kroatien men det gjorde oss inget alls då man köpte badskor 🙂

 7. Vi är numera på Kreta varje sommar, underbart för barnen där! I somras var vi två veckor i Agia Marina, nära Platanias där det är lite fart på kvällarna och det finns många Fun Parks för barnen i området. Stränderna är tyvärr steniga i Agia Marina, men våra barn vill helst bada i poolerna så det kvittar. Vill man ha bättre stränder är det Agii Apostoli 4-5 km närmare Chania som gäller, långgrunt och riktigt fint och även där finns en stor Fun Park för barnen – dock lite lugnare område men det kan ju vara skönt det också. Då har man ju dessutom bara en kort bussresa till Chania där det är desto mer fart och fläkt på kvällarna.

 8. Kan varmt rekommendera sunwing resort och spa Makrigialos på Kreta! Helt underbart! Finns olika hotellbyggnader att välja på. Nya OCB rekommenderas!!!

 9. Slutar aldrig att bli roligt 😉

  Jag kan verkligen INTE rekommendera Tunisien. Vi har varit där två gånger. Första gången i maj och då var havet fint, hotellet fint, personalen bra. Men om man gick utanför hotellområdet?! Nej tack, påflugna, tjatiga och obehagliga människor. Andra gången var i augusti och då var halva stranden och 100 meter ut i havet tjockt av tång. Hysteriskt mycket turister och lika hopplösa invånare utanför hotellområdet. Nej tack, aldrig mer!
  Ha en god fredagskväll. 🙂

 10. Jag var i Kalabrien (Syditalien) i september. Det var sjukt fint! Det är inte alls så turistigt, mest italienare som åker dit på semester (även endel tyskar och schweizare) men Solresor har charter. Vi bodde på en anläggning som heter Costa Degli Dei och var supernöjda med det. Vi hade helpension och maten var hur god som helst. Ingen buffé utan trerätters till lunch och fyrarätters till middag. Varje dag fick man välja vad man ville ha till varmrätt dagen därpå, fanns två alternativ. Till förrätt fanns det också alltid två olika alternativ men det fick man välja vid bordet, de kom in med en vagn. Alltid lika spännande att se vad man skulle få 🙂 Det enda problemet med just det här hotellet, iaf om man har barn, skulle isf vara att det bli djupt snabbt i vattnet. Men det finns ju även pooler…

 11. Blev lite nyfiken på om ni kommit fram till något resmål??
  Rekommenderar du Cala Bona till en 3barns familj på 8,6,6år nästa september?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..