Årets första julpynt

Lovade ju visa julpyntet jag hittade häromdagen. Tycker IKEA hade väldigt fina saker i år! Superfint julpapper och sockersöta små etiketter att hänga på som fick följa med hem.

Även dessa supersöta klassiska minitomtar som kan hängas i granen eller riset eller varför inte fästas på julklapparna.

Sen hittade jag de ljuvligaste små virkade stjärnor ni kan tänka er!! Sååå vackra!! Älskar dem och ångrar att jag inte köpte ännu fler. Vill ha hela granen full av dessa!

Och dessa sockersöta askar hittade jag på ÖoB som jag tänker fylla med hemlagat julgodis och ge bort i present. (9 kr/asken, fynd!!) Lite så där gammeldags gulliga. Inte min smak i vanliga fall men älskar det i juletider!!

I min gran är det en salig blandning av färger (även om det mesta går i guld/silver/vitt), mönster och stilar. Köper några nya väl utvalda julkulor varje år (och brukar fynda på rean efter jul faktiskt, då skänker de ju nästan bort julpyntet!!!) så sakta men säkert börjar den bli så där överfull som jag älskar!!  När jag är pensionär kommer man väl knappt se själva granen. Can´t wait 😀

Nån mer som inte kunnat hålla sig i från julpyntet redan?! 😉

 (Vår gran förra året kan ni se HÄR, behöver fyllas på ;-))

 1. Så fint julpapper och så söta stjärnorna! Tror bestämt att det får bli en tur ut till Marieberg i helgen! Bra tips på dom söta askarna att ge bort hemlagat julgodis i. Har ju tänkt ge bort julkaffe och något gott till, så det kanske vore en bra idé.
  Jag har tittat på julpynt och det har kliat lite i fingrarna att köpa något, har dock inte gjort det än, men har faktiskt köpt ett par julklappar! Jag brukar ta fram allt julpynt till 1:a advent, även julgranen, efter nyår vill jag ha bort allt och under decmeber brukar jag vilja njuta av allt det ”juliga”.

  1. Jag är likadan, fram med allt så fort man bara kan med och sen njuter jag i fulla drag hela december. efter nyår vill jag inte se en tomte!! 🙂

   kram

 2. Jättefina saker, ska absolut inhandlas även till detta hem!! 😀 De små aksarna var ju underbara, tusen Tack för tipset Victoria!!! Hade jag inte skadat foten, bröt tån i lördags 🙁 så hade jag kastat mig iväg direkt och storhandlat allt…. är såååå sugen på jul nu!!! Kom precis på att det var ju förra året som du tog in din gran så tidigt, så den barrade väl innan julen ens börjat då? 😉
  Din 3-rätters meny tänkte jag knycka tills på lördag 😀 Vi har båda rest genom jobbet så mycket nu så vi knappt setts här hemma. Så till ”Så mycket bättre” som jag gillar jättemycket, blir det nog lite myyys med skumpa! Stoooor kram! <3

  1. haha jaaa i år tar vi in granen liiiite senare så den håller sig snygg över julafton 🙂

   ser sååå fram emot ”så mycket bättre” jag med!!!

   krya på stackars tån. kram!!

   1. ps. Jag skickade iväg min sambo till ÖoB igår för att köpa de små söta änglaaskarna. Han var jättegullig och köpte hem 10 st olika, alla lika söta!! Hurraaa!!! 😀 Nu börjar julmyset… 😉 kram!! ds.

 3. Detta härliga inlägget fick mig att tänka på vår julgran förra året….. Vi kom på i mellandagarna att pyntet satt upp till halva granen ungefär fast belysningen var över hela 🙂 Ja så kan det gå när de 2 smågossarna fick fria händer att klä den 😉 Den ene var då nästan 2 år och den andre ca 5,5 år.
  Tycker du handlat massa fina julsaker !

 4. hej ja visst är YRSNÖ på IKEA vakra iår!
  supersnygga grejer!
  gllade påsarna som ser ut som godispåsar med tomtetryck på.
  men alt är så himla fint i år tycker jag !
  i år har de verkligen lyckats få fram en FIN serie julprodukter!
  va nere på ikea igår och köpte mig ett juleljus för 10kr.
  man får inte börja för tidigt vettu för då har man tappat all julekänsla när det väl ÄR jul.
  /ha en bra dag!

 5. Jag ska skaffa mig en fin plastgran (allergisk…) och pynta tillsammans med mina små ♥
  Lite ovant blir det nog att ”bara” ha en lägenhet att pynta när man är van vid ett hus men det här mysiga som advent och jul innebär ska ingen separation i världen få sätta stopp för!

  Jag orkade inte ens kommentera galenskapen som du drabbats av i helgen på nätet, det kändes överflödigt. Men jag tror du vet vart du har oss trogna läsare som inte är missunnsamma. ”Sköt dig själv & skit i andra” har man fått lära sig när man bor i en liten by där alla vet allt om alla. Det dom inte vet hittar dom på så det är alltid en massa rykten & skitsnack men till slut rinner det av en lika som vatten på en gås. Det finns så mkt annat viktigare att bry sig om.
  JAG är iallafall glad att du inte tappade suget efter att blogga för jag tycker din blogg ger mig som läsare väldigt mycket bra 🙂

  Kram!

  Ps. Jag får bara felmeddelande när jag försöker lägga in en liten bild på min profil. Är det fler än jag som har det problemet?

  1. Och just ja, jag är glad att Ikea ligger 13 mil bort för mig. Annars hade jag förköpt mig på en massa julpynt redan nu. Vad fina dom små virkade stjärnorna var! Ser ut som dom som min mormor/gammelmormor virkade när jag var liten. Dom hängde både i julgranen & påskriset.

 6. jag ÄLSKAR julen. men jag har inte börjat än, är faktiskt lite petig att inte börja för tidigt.
  men det bästa av allt? vi flyttar till hus om TRE (!!) veckor, åh vad jag ska pynta! förstå – ett helt hus att fylla! och vilken stor gran vi ska ha! ohlala!

  1. Vad härligt att pynta ett hus för första gången, vet känslan!!!!!

   Jag pyntar såklart inte än även om jag köpt lite och lagt i julgömmorna 🙂

   kram

 7. Vilket fint julpapper, etiketter IKEA hade, helt i min smak. Får nog bli en sväng dit snart. Är ju lite tidigt att börja tänka på julen, men det är ju så mysigt.
  Kom på mig själv sitta och designa pappersomslag till julkolan här om dagen… =)
  Bra tips med askarna, kan man ju lägga kolan i och ge bort. Fint, fint!

  Åååå vilken jul längtan jag fick nu! Men 1:a advent är här snart här, tiden går så fort.

  Kram

 8. Hittade hit via den numera berömda tråden på FL.. (herregud att folk orkar) Behöver massor av inspiration till jul… vi ska fira jul med sambons släkt hos oss för första gången i vårat ”Nya” hus, vi har inte haft gran på massor av år men nu bor vi liksom i skogen så vi måste nog… har inget granpynt whatsoever och dessutom har vi ett stort (med våra mått mätt) hus… första steget blir att kliva in på ICA-Maxi i Alingsås och köpa på oss sisådär 15 st adventsstakar (49 kr st för de små elektriska)..är det ett steg i rätt riktning??

 9. Vilka bra tips du kommer med! De där askarna att ge bort med hemmagjort godis var ju inte så dumt! Jag ska bestämt göra nåt liknande=). Kram Minna

 10. Håller verkligen med. var på IKEA igår och köpte små ljuslyktor med små blommor på i går, helt i glas. mannen blev helt tokig – julsaker redan!!!! Men nästa gång vi är där kanske de är slut ;). Och ljus inhandlades också……..Kul med lite tips från dig också. askarna var ju verkligen utsöta. håller med dig om att man lever ut sin prylnoja under julen – resten av året är det mer rena ytor och linjer som gäller.
  kram

 11. Åh vilka fina julpapper! Måste bege mig dit innan det tar slut. Har redan köpt några julklappar till barnen även om det kanske är lite tidigt 🙂 Kram

 12. Hej V och som vanligt; TACK för en underbar blogg! Jag fyndade sånna burkar på ÖoB jag åxå. Perfekta att fylla med julgodis och ge bort 🙂 Jag antar att det var där du köpte lightmusten? Gjorde samma misstag :-S

  Kram Sara

 13. Här åt vi tomtegröt å pepparkaka till midda 🙂 och om en stund ska jag till posten å hämta ut första,julklappen! Längtar såååå till första advent å julen

 14. Hi hi!
  Är precis likdan! Älskar julpynt, köpte mitt första i lördags!
  Fyndade en del på rea förra året 🙂
  Ser fram emot lite julpynt/julgodis inspiration på din blogg!

 15. Ja det var riktigt fina grejer du har hittat. Ska själv försöka uppdatera med mer inslagningspapper, så tack för tipset. Det är så jobbigt när det ofta är slut eller lite kvar när man beböver det. Kalas o födelsedagar hit o dit och så kommer Julen. Ska verkligen ladda upp så att det finns här hemma. Du hade ju gjort ett sånt fint lager kommer jag ihåg med olika färger och diverse paketsnören.
  Det var nog några månader sedan du visade oss. Men fint var det. Sånt ska jag också ha, nån gång! Hi hi! Ha en fortsatt trevlig kväll!

 16. Jag tycker att det är aaaaaaaaaaaaaalldeles för tidigt för julpynt REDAN. Mitten på november går bra, men inte slutet på oktober. Suck. Julmust och pepparkakor och julgodis redan. Snark.

  Men jag kan inte låta bli att undra var du har köpt ditt julpynt? Eller allt kanske är från IKEA som du skrev från början? I så fall jag överse min bojkott av det varuhuset till december och åka dit nu innan allt tar slut 😉
  Kram!

  1. Asch man kan ju vara ute i tid och planera och dona, annars tar det ju kanske slut 😉 däremot behöver man ju kanske inte börja pynta hemma än 😉 julpyntet kommer rån Ikea. allt utom askarna.

   kram

 17. Hej! En fråga som inte alls har med julpynt att göra, men jag har försökt söka i högerspalten men jag är lost….

  Om man gillar plockmat och vill köpa lite goda charkuterier mm; har du tips på vad man kan göra/köpa? Goda grejer som passar till ett glas rött på en fredagkväll?!

 18. hi hi har köpt nästan precis lika fint grått papper på det blåvita varuhuset me. men hittade inte de fina namnlapparna blev vitgråa. var hittade du dina?

  Victoria ,.. va det inte du som skrev här inne om ett tyskt u med prickar över du vet? hur man gjorde.? . blir galen hittar inte i din blogg o vet inte hur man gör :/
  Hoppas du har en bra onsdag kram

 19. ”Det blir en tur till ÖoB……”
  Tack för tipset på dom små (lite för mycket, men ändå söta) lådorna som kommer passa alldeles utmärkt till vissa ge bort presenter i Jul 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..