Osso bucco

Det blev en gryta Osso bucco på kycklinglårfilé här. Gott och mustigt. Servera med ris eller bara en bit gott nybakat bröd att doppa i den smakrika tomatsåsen. Kycklingen blir så mör så den nästan rasar samman!

(recept från recept.nu)

900 g kycklinglår, ca
0.5 dl vetemjöl
1 tsk flingsalt
0.5 tsk svartpeppar, nymalen
Smör och olja till stekning
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
3 st morötter
3 st blekselleristjälkar
2 dl buljong eller fond+vatten
2 dl vitt vin eller matlagningsvin
1 pkt krossade tomater, 500 g
1 st lagerblad
Flingsalt, efter smak
Svartpeppar, nymalen, efter smak

Gremolata
1 st citron
1 knippa persilja
2-3 st vitlöksklyftor

Blanda samman mjölet med 1 tsk flingsalt och 1/2 tsk nymalen svartpeppar. Vänd kycklinglåren i mjölblandningen. Stek dem gyllene på båda sidorna i smör och olja. Ta upp dem. Skala och hacka lök och vitlök. Skala morötterna och skiva dem. Ansa och strimla sellerin. Fräs allt hacket i lite smör en stund. Tillsätt buljong, vin, krossade tomater och lagerblad. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar. Låt allt koka samman några minuter. Lägg ner kycklinglåren och lägg på lock. Låt allt puttra under lock ca 30-45 minuter.

Gremolata
Tvätta citronen och torka den väl. Riv av det gula skalet. Finhacka persiljan. Skala och finhacka vitlöken. Blanda samman citronskal, persilja och vitlök. Strö gremolatan över grytan.

Gott och värmande i höstrusket!! Men gör sig dessvärre inte så värst på bild, haha. (så trist att fota om kvällarna när det blivit mörkt dessutom..)

 1. Den här rätten blev jag riktigt sugen på att testa faktiskt. Finns det ekologisk kycklinglårfilé på Ica Maxi?

  Coop Lillån har inte haft nån kyckling alls på flera veckor känns det som (inte när vi varit där i alla fall). Ungarna börjar klaga! Snart ryker tuppen!

  1. Ingen aning, ring och fråga! Konstigt med coop Lillån, men jag har inte varit särskilt impad när jag varit där och hört många som har dåliga erfarenheter. Annat var det när man var liten och det hette B&W, då var det rena helgnöjet att åka dit och dricka saft och handla!!! 🙂 *nostalgisk*

   kram

   1. Här är det Ica Maxi som brukar bli helgnöjet snarare. De har mycket mer specialvaror, större sortiment över huvud taget + manuella diskar vilket coop ej har.Och så syetemet då…
    Men till vardagslag är det självklart att välja Coop då de ju har väldigt mycket bättre priser på ekologiskt + större utbud av ekologiska basvaror (ffa på grund av änglamark). Det går inte att handla ekologiskt i den utsträckning vi gör på ICA. Men ja..bosarpskcklingen har de bättre leveranser av på ICA, coop har bara ibland. Vissa varor kan jag iofs kompromissa med men snabbuppfödda kycklingar som sopats upp med maskin…där går fanimej nån gräns. Stor kvalitetsskillnad på smaken dessutom, utöver den rent etiska aspekten.

 2. Hej Victoria! 🙂 Tror du det går lika bra att göra osso bucco på vanliga kycklingfiléer? Familjen tycker inte alls om kyclinglår eller -vingar.. Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..