Godaste kycklinggrytan!

Kvällens middag. En gammal klassisker som vi visst aldrig tröttnar på. Kycklinggrytan med avokado i!

4 port:
3 kycklingfiléer
1/2 purjolök
1 tsk curry
salt
smör att steka i
1 hönsbuljongtärning
3 dl vatten
2-3 msk mango chutney
2 d creme fraiche
1 dl grädde
soja
2 mogna avocado, skurna i bitar

Skär kycklingen i små bitar och bryn dem i smöret. Strimla purjo och låt den fräsa med. Pudra över curry och salta. Tillsätt vatten, buljongtärning och chutney. Låt puttra en stund och tillsätt sedan creme fraiche och grädde. Smaka av med en skvätt soja. Ta grytan av plattan och rör ner avocadon.

Extra gott att strö över lite naturella cashewnötter över, yummi yummi! Servera med basmatiris och en god sallad till.

Och efter maten stod den här godingen på lutt:

😀

Nu ska jag kila över till en vännina några hus bort för lite tjejsnack! Hoppas ni får en fin kväll. ♥

 1. Hej, provade denna efter ett tidigare inlägg och älskade den. Slängde i en färsk mango istället för avokadon (hade ingen fin hemma) och det blev med bra. Testade även den med sambal oelek oxå toppen. Super bra tips!
  Tack

 2. Heeeeej, Vickan! Har nu äntligen tagit mig i kragen och skaffat mig ett nytt lösenord hit. Läser oftast här på telefonen, men med min skräptelefon (nej, jag har ingen I-phone…) så funkar det inte att logga in. Vet inte riktigt vad jag gör för fel, men det vill sig inte riktigt.

  Well, well, startade datorn i kväll och var då tvungen att skriva något litet. Hi hi..

  Såg att du ätit Brikabullar. Mmm.. jag har förstått att det är något som kommer från Helsingborg. Ja, jag kan skicka en laddning med äkta Birkabullar till dig om du vill. Fast de lär väl mögla på vägen. Vet i allafall att det är mandelmassa man har i dem. Eller vet och vet, men jag tror det.

  Sedan så läste jag också den där tråden på Familjeliv. Galet. Usch. Såg att de stängt den nu. Fast jag hoppas du inte bryr dig. Du ÄR en fantastisk kvinna, som har bra smak, fina grejor och råd att leva som andra kanske vill. DET sticker i ögonen vet du… Jag tycker du är en varm och fin person.

  Stora och små kramar!

 3. Åh, där åkte jag tillbaks till Grekland där jag åt denna grytan första gången. Ska absolut sparas ner och göra denna.
  Mums, vit chokladmousse med passionsfrukt tippar jag på 😉
  Tänkte göra mousse i helgen men inte riktigt bestämt vilken ännu.

  Ha gott!
  /Susanne

 4. Godkväll! Vi äter färska räkor, ostar och bröd ikväll! Ingen orkade laga mat så det blev myskväll istället :)! Imorgon ska vi testa vår nya glassinsats som vi köpt till vår Kitchen Aid! Det ska bli himla spännande faktiskt!! Har du någon erfarenhet av den glassmaskinen?

  Förresten, tänkte vidarebefordra att glöggen kommer till Systembolaget den 1 november! Jag var där idag och passade på att fråga. Den tar ju ofta slut fort, i alla fall Blossa årsglögg, så det kan vara bra att vara beredd. För mig blir det alkoholfri glögg eftersom jag är gravid. Ingen glögg för maken tror jag, han tycker konstigt nog inte om… Märkligt ;)! KRAM

 5. Så gott, perfekt tips till helgen!
  Finns cheesecaken sedan tidigare? ser supersmarrig ut.
  Ha en skön helg, många kramar Marie

 6. Hej!!
  Jag har följt dig väldigt länge men har inte varit medlem så jag har inte kunnat kommentera. Men nu så!! Vilken härlig blogg du har! Goda recept och en underbar familj! Läste tråden om dig på familjeliv, tror att det är den svenska AVUNDSJUKAN!! Tyvärr.

  Ska göra denna kycklinggrytan ikväll, låter så god! Du skriver 3 kycklingfiléer, är det ca 1 kg kyckling du använder?

  Ha en bra lördag! Kram

  1. Nä så mycket som 1 kg brukar jag inte ta, men kanske 750-800 g? Men det kan man göra som man vill, vill man ha mycket kyckling kan man gott ta 1 kg 🙂

   kram

 7. Hej svej ! Tack för en underbar blogg först och främst ! Ville bara fråga vad för slags soja du menar i detta kycklingrecept ? är det collorit soja eller typ Mrs Chengs soja ? Tack på förhand och ha en riktigt trevlig helg !

 8. Pingback: Godaste maten! |

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..