Det blir så mycket bättre

Äntligen dags för nya säsongen av Så mycket bättre. Så nu blir lördagsunderhållningen på tv så mycket bättre 😉 (kommer ni ihåg sist det gick, den ena fyndiga statusuppdateringen efter den andra dök upp på FB så fort ett avsnitt gick!?) En av favoritserierna genom tiderna faktiskt så förväntningarna är skyhöga!

Hade familjen S på middag i går. Till dessert testade jag ett recept ur nya kokboken från arla:

Det var ju fredag och allt ;-)

Jag älskar arlas recept. De är oftast enkla, avskalade men goda och perfekta vardagsrätter. Den här boken innehåller en massa fredagsgott i olika kategorier. Det är allt från varianter på tacos, tapas, drinkar, festligare rätter och desserter!

Vi testade Kladdkaka med polkagrädde.

8-10 bitar
200 g Svenskt smör från Arla
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
1 krm salt

2 ½ dl vispgrädde
1 ½ msk kakao
1 msk florsocker
200 g polkachoklad

polkagodis till garnering

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen och låt den smälta i smöret. Vispa ägg och socker och blanda med chokladsmeten. Rör ner mjöl och salt. Häll smeten i smord och bröad form med löstag bar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Låt kallna. Vispa grädden tillsammans med kakao och florsocker. Hacka chokladen, vänd ner den i grädden och bred på kakan. Garnera med polkagodis strax innan servering.

Återkommer lite senare med en finfin tävling som jag tror ni kommer gilla!! Och gårdagens middagsrecept. Ha en skön start på lördagen fina ni! ♥

(nån undrade hur man gör ♥, tryck ner ”alt” + ”3”, men obs det ska vara 3:an i sifferfältet till höger på tangentbordet)

  1. Oj sorry, det är ju det värsta jag vet när folk provlagar något och lägger ut receptet utan att skriva något om hur det smakade??!!! Den var jättegod men väääldigt mastig. Och jag tycker man ska ha den MAX 15 min i ugnen, snarare 10, så den blir ordentligt kladdig. Gillar man polka/mintchoklad gillar man den här!

   kram

   1. Tack för smakrecensionen! Jag älskar choklad med mint i så det kommer nog bli en hit här! Bra att du skrev att det är bättre att ha den kortare tid i ugnen, i nyare ugnar som både ni och vi har så upplever jag att man får minska med ca 5 minuter än vad som står angivet i bakrecepten.
    Kramar

 1. Åh, den kokboken tipsade jag om i min blogg häromveckan, man blir glad av att bara kika i den tycker jag!
  Kladdkakan med polkagrädde är den dessert jag tänkte testa först av alla desserterna, blir nog nästa helg då två väninnor deras bebisar och respektetive kommer hit på middag.
  Igår provade vi Cosmopolitan baby, och det var bara jag som gillade den 🙂

  Jag önskar dig en fin helg och hoppas du avslöjar vad ni åt till varmrätt!
  Kramar

 2. God morgon!

  Ser också fram emot säsongens första ”Så mycket bättre” men innan dess en tur till Örebro där bla Ikea ska besökas.
  Ha en fin lördag!

  Kram

  1. Tar mig friheten att svara; Jag köpte min på ICA , men den finns säkert på Coop, Willys etc. ochså. På ”mitt” ICA fanns den i tidningsstället.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..