Julmacka

Ni är inte så tokiga på att gissa ;-) Får ju erkänna att det var en liten liten julskinka som griljerades!!!! Har haft mamma-bebis-häng här hemma med ett gäng goa tjejer så det blev julmackor till lunchfika.

Hönökaka med julskinka (+ majonnäs & senap), köttbullar, rödbetssallad, cheddarost, vindruvor, tomat, gurka och sallad. Yummi!! Julmust till detta såklart. Det är ju ändå advents-månad nu, så jag har inte ens dåligt samvete över tjuvstartandet! ;-)

Funderar på att svänga i hop ett liiiitet minijulbord, men det får bli lunch i morgon isåfall. I kväll väntar matkassemenyn! Återkommer med tisdagsrätten lite senare.

0

0 reaktioner på “Julmacka”

 • Skatten skriver:

  Men JÖSSES vad hungrig jag blev nu!! Meeeen det blir till att hålla sig till imorgon. Då blir det raka vägen till affären för att handla diverse julplock :-)
  Tack för en underbar blogg!

 • Annelie1976 skriver:

  Mmmm, så gott!!

 • kiwielin skriver:

  Ååå så gott, gissa om jag blev sugen på julmat nu!

 • juliaspyssligheter skriver:

  Men mums vad gott det där såg ut. Åh vad jag blev sugen på julmat nu. Men jag ska nog hålla mig ett tag till. Apropå jul så tänkte jag tipsa om att Willys (Almby) sålde saffran för 25 kr för två påsar. Förra året var ju saffranet rekorddyrt, och jag kan tänka mig att det bara blir dyrare ju närmare jul vi kommer (större efterfrågan osv). 12.50 kr/påse är ju riktigt bra. Ett litet tips bara! :)

 • detgodalivet skriver:

  Åååh smarrigt! Jag ska vara tidigt ute och jaga julskinka, jag vill ha ekologisk såklart och dem brukar det bli rusning efter.
  Men julköttbullarna tycker jag blir godast om man rullar dem själv. Köpeköttbullar är friterade i kotalg, det är därför de har konsistens som studsbollar mend et är också därför de är så sablarns runda. Man kan fuska sig till samma resultat genom att snabbkoka dem i vatten inför infrysning, dessutom är det det enklaste sättet att massproducera färdiga köttbullar för frysen. Stekyta får de sedan när man plockar fram och steker upp dem. Man kan göra ett hundratal på nolltid. http://regnavdagar.blogspot.com/2010/11/hemligheten-bakom-klotrunda-kottbullar.html

  • Victoria skriver:

   jag brukar göra köttbullar i långpanna i ugnen! men just till julmackor tycker jag det är himla gott med mamma scans kalla färdiga köttbullar :-D

   kram

   • detgodalivet skriver:

    Jag gjorde alltid i ugnen innan men kastrullmetoden går mycket snabbare, man kan göra mer åt gången och det blir mindre disk. Ska jag vara ärlig blir mina långpannebullar oftast halvrunda också. Jag är för lat med att passa dem tror jag.

 • norrlandssus skriver:

  Ser gott ut.Jag blir sugen på skinka och senap. Gör du egen rödbetssallad?
  Otroligt att det snart är advent. Ser fram emot härliga julrecept från dig.
  Kram !

 • matskafferiet skriver:

  Åh, vad gott. Själv väntar jag nog en månad till ;)

 • cekey skriver:

  Tjoho, vad glad jag blev av den bilden! Måste nog också leta rätt på en liten skinka o smygstarta…var köpte du din?

 • lizie skriver:

  Åh vad gott, nu blev jag sugen :)

 • lotte skriver:

  Ååå det är ju sååå gott med julskinka. Då kan t o m jag äta macka, annars är jag inte så förtjust i bröd ;-)

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen