Tagliatelle med köttfärssås med champinjoner och rosmarin

Tisdagsrätten i Evasmatkasse var pasta med köttfärssås. Eller Tagliatelle med köttfärssås med champinjoner och rosmarin för att vara exakt 😉

4 port:
500 g Köttfärs
100 g Champinjoner
1 gul lök
ca 60 g Parmesanost
2 klyftor Vitlök
1 msk Rosmarin
Strösocker
Salt
Olja
Passerade tomater

Koka pastan enligt anvisningen på paketet.

Dela champinjoner, skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Bryn köttfärsen i oljan till fin färg och lägg sedan ner champinjoner, lök och vitlök. Bryn i ytterligare ett par munter. Häll på tomaterna och låt det koka cirka 10 minuter (späd eventuellt med lite vatten). Krydda med rosmarin och smaka av med en nypa socker och salt. Vänd ner tagliatellen och riv över parmesanost.

En väldigt klassisk basic köttfärssås. Rosmarin brukar jag inte ha i min så det blev en lite annorlunda smak på kryddningen, men annars var det inga konstigheter eller överraskningar. En sån variant som säkert går hem hos de allra flesta. (Sen kan man ju krydda den med lite vad man vill om man vill piffa till den!)

Överbliven köttfärssås är ju toppen att frysa ner om man inte vill äta matlåda dagen efter. Finns ooooooooändligt med saker man kan göra med köttfärssås. Fyllda frallor, omelett, lasagne, gulaschsoppa, chili con carne, piroger, you name it!

 1. Såg gott ut!
  Idag provade jag receptet på Pasta Rigatoni, som du tipsade om. Alla kidsen och jag gillade det skarpt! En ny vardagsfavorit här hemma rentav!

  Ha en fab kväll!
  Kram Mia

 2. Ja köttfärssås kan man ju krydda på olika sätt. Har aldrg provat rosmarin i. Tror inte det är min typ av kryddning, men man vet ju aldrig. För oss blev det renskavsgryta idag vilket var jätte längesen jag gjorde. Det var så gott. Julskinka är ju inte helt fel det heller. Och goda mackor hade du gjort! Men lite tokig är du som startar så tidigt. Du får ju inte tröttna på julmaten före jul. Du är för härlig. Önskar dig en trevlig kväll! Kram

 3. Tagiatelle är en god pasta sort tycker jag 🙂 köttfärssås med svamp i är godast.
  Men gillar även med färsk basilika i det blir fråscht.
  fina foton o tjusigt ljust o fint sovrum ni har,

 4. Jag älskar verkligen köttfärssås, men är det inte litet tråkigt att man i en matkasse har det som en rätt? Tänker att just köttfärssås är en sådan rätt som de flesta familjer redan har som en av sina ”standard”-rätter ändå? Är väl lite nytänk man är ute efter annars kan man ju köra på med sin egna mat 🙂

  Ha en fin kväll!

  Kram

  1. Det beror kanske på vad man är ute efter. Jag testar gärna nya rätter och idéer, men många som använder sig av en sån här tjänst kanske gör det pga. tidsbrist och mest vill slippa planera veckomenyn och åka och handla. Och har man barn som ska äta är det ju bra med hyffsat okoplicerade rätter. Detta var enda rätten hittills Olivia gillade 😉

   kram tillbax!! ♥

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..