Spiskumminkryddade kycklinglår med krämig couscoussallad

Onsdagsrätten i matkassen kommer här. Spiskumminkryddade kycklinglår med krämig couscoussallad.

4 port:

Kycklinglårfiléer ca 700 g
Turkisk yoghurt 4 dl
Gurka 100 gr
Cous cous 3 dl
Spiskummin, malen 1 msk
Paprikapulver 1 msk
Svartpeppar, grovmalen 2 tsk
Salt
Vitlök, klyfta 2 st
Vatten 3 dl

Värm ugnen till 200 grader. Blanda kryddorna, gnid in dessa i kycklingen och lägg de i en ugnsfast form. Ugnsbaka i cirka 15 minuter.

Koka upp vattnet och häll ner cous cousen, dra av från plattan och lägg på ett lock. Låt cous cousen svalna och rör om med jämna mellanrum. Finhacka vitlöken, skala och tärna gurkan och blanda ihop med yoghurten och cous cousen smaka av med salt.

Detta var faktiskt väldigt gott! Lät inte så gott i beskrivningen tyckte jag men det var det ju 🙂 Ett litet minus dock för att det var mycket man förväntades ha hemma. Salt & peppar, olja etc, sånt har man ju oftast, men här skulle man ha couscous och alla kryddor hemma. Couscous äter vi aldrig så det fick jag åka i väg och köpa. Och när jag kom hem såg jag att vi hade slut på spiskummin också så jag fick improvisera lite och tog garam masala i stället (innehåller en hel del spiskummin). Men det funkade utmärkt.

Kycklinglårfiléer lagar vi alldeles för sällan har jag insett, det blir ju sååå mycket saftigare och mörare. Och snabbt och enkelt gick det ju att tillaga dem såhär. Bra tips!!

LOADING..