Delizie alla Romagnola for dinner

I kväll blir det en gammal favorit till middag. Har ni inte testat det förut så tycker jag det är hög tid att ni gör det. När vi bodde i Stockholm åt vi ofta på Forno Romano, och där hade de en så god Delizie alla Romagnola (fyllda pastastubbar). Men det är faktiskt lätt att göra sin egen 🙂 Här har jag använt mig av färdig bechamellsås och färdig tomatsås men vill man kan man så klart göra egen. Det här är snabbvarianten. Satsa på en riktigt god skinka, gärna i lite tjockare skivor och det ska vara emmentalerost i stubbarna för den rätta smaken, ingen annan 😉

4 port
färsk lasagne på rulle
1 pkt bechamellsås
1 burk tomatsås (typ pastasås)
kokt skinka
zuccini
emmentalerost
salt & svartpeppar

Bred ut två lasagnebitar ungefär lika långa som en vanlig skärbräda. Täck med skivor av emmentalerost. Skär skivor av zuccinin med osthyvel och lägg ovanpå osten. Toppa med skinka. Rulla i hop rullarna hårt (från kortsidan) och plasta in i plastfolie och låt ligga kallt i en stund (då är det lättare att skära dem i fina bitar som håller i hop).

del1

del2

del3

Häll ett lager med bechamellsås i botten på en ugnsform. Skär pastarullarna i ca 4 skivor var. Lägg dessa ”stubbar” med snittytan uppåt i formen. Hälll över resterande bechamellsås. Ringla över tomatsås efter smak. Strö över riven ost (emmentaler även här eller annan smakrik ost). Salta & peppra.

del4

Ställ in formen i 225C ca 20 min. Servera genast. Sååååååå gott!!! 🙂

del5

del6

del7

del8

Servera gärna med lite nybakat vitlöksbröd att doppa i den goda såsen. En perfekt fredagsmiddagsrätt med ett glas gott rött till. Eller en tisdagsmiddag – med ett glas rött till för den delen 😉

Bon apetit!

pssst) nämen, en liten artikel i nerikes allehanda 😉

 1. Själva rätten ser jättegod ut. Men..färdig bechamelsås skulle jag rekommendera att kasta ett öga på innan man köper. Den brukar innehålla mjölk som fåtts att stelna genom xantangummi och modifierad stärkelse, däremot innehåller de sällan någon ost utan smaken kommer från aromer (dvs syntetisk ostsmak). Det drar ju ner kvaliten och känslan på hela rätten (och poängen med att göra själv) att använda sådant tycker jag.

  Men har du hittat en variant med god kvalitet får du gärna dela med dig av tipset!!!

 2. Det är ett nöje att få följa dig! Jag är inte ett dugg förvånad över att du har blivit så stor som du blivit! Heja dig!
  Jag är så glad att jag hittade hit!

  Längtar efter bilder över köket!

  Kram

 3. Den ska jag testa i morgon. Längtar faktiskt! Annars har jag en liten gnällig kille här hemma. Lite missnöjd och allt ska in i munnen men inte nöjd ändå. Tror det kliar lite och att tänder eller tand är på väg. Önskar dig en mysig kväll med din familj. Kram!

 4. Låter supergott, måste testas! Måste bara fråga vart du köper färdig bechamellsås. Jag har letat på ICAMaxi men hittar ingen. Vid vilka hyllor brukar det finnas?

  Detta får bli fredagsmiddag. Tack för tipset!

 5. Hej! Det är första gången jag kommenterar ett av dina inlägg 🙂 Är en hyfsat ny följare, men jag läser din blogg varje dag och jag tycker den är jättemysig! Tänkte tipsa om en blogg där det då och då kommer dyka upp enkla vardagsrecept.. Nämligen min egen 😉 Jag har inte kommit igång så mkt än, men idag har jag lagt ut på ett enkelt recept på en väldigt god thaigryta. Se om det kan vara något för dig! http://ickankickan.wordpress.com/

 6. Nu räddade du min kväll 🙂 Skulle precis börja leta efter något till min tjejmiddag im kväll… Vi är några jobbarkompisar som samlas några gånger per år hemma hos mig och lagar mat. Jag bestämmer vad vi ska laga, inhandlar… sedan lagar vi ihop. Och det skall vara roliga rätter som har det där lilla extra som denna.. tack tack.

  Grattis till priset 🙂 !

  Ha en fortsatt trevlig vecka!
  /Tyglina

 7. Hej! Jag tänkte prova ditt recept, det ser hur gott som helst ut:) Men jag tänkte höra exakt vilken pastasås och vilken ostsås du har använt?

  Mvh Stina Johansson

 8. Å gud så gott det ser ut, det måste jag verkligen testa i helgen. Jag förstår verkligen varför du vann priset. Du kommer alltid med goda recept på både mat och bakning. Jag älskar att titta in här och få en massa bra tips.

  Hoppas du får en fortsatt trevlig dag! Kram Kram

 9. Pingback: Delizie - GoldLife

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..