Inget heja SJ här inte!!!

På tåget. Släpat upp barn packning och vagn upp för trappan.. Helt svett. Sebbe tokhungrig. Tror ni det finns en micro att värma flaskan i på tåget??? Nej tyvärr säger konduktören och ser glad ut? En som INTE är glad är sebbe som vrålat en timma i sträck. Och en timma har vi kvar. Stackarn är i upplösningstillstånd. Och jag med. Släpade med mig barn och väskor och hittade en dryckesautomat där jag köpte en kopp te och försökte värma flaskan i som ett vattenbad. Men den j***a koppen var som ett snapsglas, flaskan gick inte ner en cm.. Så nu sitter vi här och grinar i kapp.

Världens längsta tågresa ever!!!

Synd, tågresan dit som gick så bra så jag tänkte peppa alla barnfamamljer att ge sig ut på äventtyr. Inte så sugen på det just nu.. Men vi överlever väl 😉

 1. Men gumman, är det pulver du använder? kan du inte ta hett tevatten + kallt vatten?
  Alt gå i restaurangdelen och be dem om en kopp med hett vatten att värma flaskan i. Stora kramen!!!

 2. Huhuhu det DÄR har jag varit med om med mitt första barn !! Dock inte tåg utan i bil och jag hade fått med flaska , kokt vatten , vällingpulver MEN ingen napp till flaskan !! Försökte att få lillan till att ”dricka” ur flaskan men inte lätt för en 2-månaders baby att göra det för hon fattade inte vad jag höll på med 🙁 Hon skrek och jag grät och förbannade världen över att där inte låg en mack/7eleven inom de närmsta milen ! Usch usch ! Stackars lille killen ( och dig ) , hoppas att det löste sig.

 3. Åh vad jag känner med dig 🙁 Stackars dig och lilla Sebbe.
  Vet själv paniken som växer när barnet skriker och folk börjar vrida sig 🙁

  Kram!

 4. Usch, det lät verkligen jobbigt. 🙁 Men jag förstår inte riktigt, SJ är ju liksom inte skyldiga att kunna värma barnmat? :S På de tåg där de inte serverar varm mat i bistron finns ingen micro. Tror det brukar stå på biljetten alternativt hemsidan. Men ingen rolig situation såklart!

  1. Det är väl ingen som är skyldig att kunna värma barnmat, men jag räknade med att de har den servicen på tåg som åker i flera timmar med mycket barnfamiljer, det är väl inte orimligt?? Flyg etc klarar ju tillomed det uppe i luften. Skitdåligt tycker jag! Men det är jag det 🙂

   1. Jo, men jag förstår hur du menar. Men jag tänker bara att tåg är ju ett färdmedel i första hand, att de sen tillhandahåller bistro/kiosk i de flesta fall är ju bara en bonus för oss som åker med. Att man ska kunna mata sitt barn borde ju inte vara SJ:s ansvar. Men jag är nog bara färgad av att ha jobbat på tåg i flera år (som serveringspersonal) och fått skit och utskällningar för precis allt. Ibland verkar folk tro att tåg är en serviceinrättning som ska fixa precis ALLT, inklusive telefonnummer till olika ställen, hotellrum, specialmat, bärhjälp och jag vet inte allt. 😉 Well well, tur att ni kom hem välbehållna i alla fall och hoppas att lillen är mätt och nöjd. 🙂 Tack för bästa matbloggen, det kan inte sägas nog!

 5. Fy….jag lider med dig!
  I bland undrar man liksom om service?? Micro finns ju överallt nu för tiden. Ska inte bebisar och småbarn ha rätt att äta sin mat?
  Stor styrkekram och tack för en fin blogg!! Har använt massor utav dina recept…

 6. Att du inte bytte ut en del av vattnet i flaskan mot det du hade i tekoppen istället för att försöka ställa flaskan i koppen?

  Annars finns en supersmart grej att köpa (har inte i huvudet var) som man sätter runt flaskan och drar i en tamp så värmer den upp på 15 min! så smart hade det till mina barn när de var små och har sett dem för något år sedan med.

  Hoppas allt med tågresan gick bra i alla fall!

  1. Det kom tyvärr inte tevatten utan färdigblandat te ur maskinen, annars hade jag såklart gjort det 😉

   Men det där med grejen som värmer upp flaskan lät ju otroligt smart, ska googla. tack för tips!

   Kram

  1. Vi har en sådan, köpte den 2007 i New York, tror inte den hade kommit ut på den svenska marknaden då, men bra att den finns här nu. Nu drack inte vår dotter välling så vi har inte använt den till så mkt. annatä n värma barnmat med, men kasne borde ta fram den nu, eftersom sonen måste ha ljummen välling :-), men det är en superbra uppfinning!

 7. Stackare, vilket dilemma!!! Men kan han inte dricka vällingen kall så här i en nödsituation? Eller går inte det? Maximilian är inte knusslig han äter den i alla temperaturer men så är det också välling som är nr 1 i födoväg för den lilla killen 😉

  Hoppas allt löser sig!

  Kramar

  1. Nä det är det VÄRSTA han vet, hulkar och försöker kräkas 🙂 Försökte 113 ggr men han blev bara ledsnare och argare av det.. går icke. Varmt ska det va för den här lille killen 🙂

   kram

 8. Jag har köpt en termos, liten smidig på MAXI som jag enbart har till kokt varmt vatten. Håller varmen länge. Perfekt att ha med på lekplatser, i bilen och på tåg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..