Färgglatt pepparkaksbak

Årets första pepparkaksbak är avklarat. Barnen tröttnade i vanlig ordning efter 5 min.. Så Emm aoch jag kavlade pepparkaksdeg för glatta livet. Använde färdig deg (Skogaholms och Gilles. Vi tyckte båda den sistnämnda var både enklast att arbeta med, gräddade ett jämnt fint resultat och smakade godast)

De här färdiga kristyrspritsarna var värdelösa. Varken vuxna eller barn lyckades få till nåt vettigt med dem..

 Fick sånt sött pepparkaksset av Åse med mamma pappa syster bror! *tack snälla*

Har ni sett något så färgglatt?! Haha. Knappt så man vill äta dem.. Men kul var det 🙂 Ska göra en omgång med stora pepparkakshjärtan med enbart vit kristyr på nån dag. På hemlagad pepparkaksdeg 😉 Brukar använda detta enkla recept från Santa Maria:

300 g smör
1 1/2 dl sirap
4 dl socker
1 påse pepparkakskryddor
3 ägg
2 tsl bikarbonat
ca 1,3 liter mjöl

Koka upp smör, socker, sirap och kryddorna. Låt kallna. Tillsätt äggen. Blanda bikarbonaten med lite mjöl och rör ner i smeten. Tillsätt resterande mjöl och arbeta degen slät. Låt vila i kylen minst 3 timmar, helst ett dygn. Kavla, stansa och grädda i 175-200 C 8-10 min.

Fina grannarna Emma med lille Svante och ännu mindre Filip var här och bakade med oss. Filip och Sebbe är nästan precis jämngamla och kommer nog ha mycket kul i hop 🙂

Söta småkillarna som nyss var så här små! Tiden går, klyschigt men sant, såååå fort!!

Midsommar 2011

Var på BVC med Sebbe i går och nya matchvikten (8 månader) låg på 9230 g. Min lilla dunderklump ♥

 1. Alltså de där peppisarna skulle gärna fått flytta in här! Jag undrar minsann inte om jag ska ta och rippa stilen!!!
  Sebbelutten är så fin i sin tröja!!!
  *harkel* duktig kille som vägde 9230 😉 (glömde köpa lott i går)

  Puss

 2. Verkligen fina om man har barn! men som du skriver är min favorit också vanliga med vit kristyr och kanske lite silverkulor. Brukar göra stora sådana och hänga i fönstren och som gardinomtag till vita gardiner. Men hur gör man riktigt vit kristyr? ser att din också är lite genomskilning? jag vill ha den tjock, fast och kritvit?

 3. Jag gjorde min deg i går kväll, så det blir lite bakning ikväll. Får se hur länge lillkillen håller på, brukar ju inte vara så länge ; )

  Ha det gott, kramis

 4. Hej! Vilka fina pepparkakor ni gjort! Vad förvånad jag blev när våra vänner tydligen är gemensamma 🙂
  Hälsa Emma m fam från Maria m fam i Getskär!
  Nu blev det ännu roligare att följa din blogg!
  Kram

 5. Men vilka fina pepparkakor och barn, men vilken dreggelkuse sebbelutten är, hela tröjan är ju alldeles blöt 😉 Det finns jättefina dreggelscarfar till småttingarna!

  1. Haha jo tack jag vet. Vi har en hel drös med dreggellappar. Hade just tagit av hans (dyngblöta) och 5 sek senare är hela han blöt.. Misstänker tänder på G.

   kram

 6. Hej hej! Första gången jag kommenterar här, har tänkt göra det många gånger men det har aldrig blivit av att jag blivit medlem. Men jag måste bara säga att du har en helt FANTASTISK blogg. Jag har provat några av dina recept och de har varit kanonbra och smarriga (saffransbullarna provade jag igår, goda blev de och stooora) det är ju så himla smidigt att kika in på din blogg när man inte vet vad man ska laga, tack!

  Snälla snälla kandu svara på vart Sebastians byxor och tröja kommer ifrån? De va det snyggaste jag sett på länge och bara måste ha dem till min lille plutt här hemma som också är 8månader snart.
  Ha en fin kväll!

  1. Tar mej friheten att svara även fast frågan inte var riktad till mej… ;o)
   Bodyn är från Mini Rodini och byxorna tror jag är ifrån Polarn o Pyret…

 7. Vilka fina peppar kakor, ska oxå ta och baka lite men nu storhandling. Har nyss gått igenom din blogg och fått lite insperation…Gött ska det bli!!!!

 8. Hej!
  Jag och min systrar bakade med exakt samma degar, men vi tyckte bättre om skogaholms iaf att äta som deg 🙂
  Krånglar massa när jag vill kommentera, jag loggar in men sen är det som jag är utloggad när man läser kommentarar och trycker jag på logga in står det redan att jag ör inloggad…

 9. Dunderklump… hmpf… Elvira väger 8030 gram och är (snart) 5 månader 😉 Men då är hon också ca 68 cm lång (vägde 4092 och var 53,5 cm vid födseln så hon var ju ‘stor’ redan då).

 10. Mums så gott med ”kristyriga” pepparkakor, själv har jag precis satt mig i soffan efter att hängt upp adventskalender paket till tjejerna (48 st), men i morgon kommer det vara värt varenda timma det tagit att hitta små paket, slå in och hänga upp, när de kommer ner och ser alla – LYCKA.
  Så söt han är lilla Sebbe, min minsta tjej fyller snart 3år och väger 11kg – kul vilken skillnad det kan vara på små barn.
  Hoppas du snart får sova bättre.
  Kram Ulrika

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..