Med mamma på jobbet ♥

Lillskrutt fick följa med mamsen och jobba i dag. Stooora ögon bland allt julpynt och fina ting. Tur han inte kan ta sig nånstans än säger jag 😉 Två julstjärnor från Watt & Weke fick följa med hem och ska upp i vardagsrummet i kväll. Visar bild när de är på plats!

Satt och log så snällt åt alla kunder :-)

Är helt färdig i dag. Usla nätter just nu, lillen sover oroligt (tänder??) och vaknar med ca 30 min mellanrum hela nätterna. Och sen vill han upp för dagen strax innan 06.00 och tjoar så syrran vaknar hon med 😉 Och Micke jobbar sent och kommer inte hem förrän småttingarna lagt sig. All cred till ensamstående mammor därute som kör hela lasset själva!

Har hällt upp en skål räkor på upptining, det blir middagen i kväll. I sällskap av rostade mackor (för den som vill), skagenröra, avokado, kokt ägg, hemlagad majonnäs och lite annat smått och gott. Tror jag ska smaksätta lite av majonnäsen med saffran. Allt för att komma i julstämning! 🙂

Egen majonnäs är verkligen godare än köpt, så har man en gång testat vill man nästan inte äta färdig 🙂 Enkelt är det oxå. Så ni har ingen giltig anledning att inte testa det 😉

Till ca 4 dl:
2 äggulor
½ msk vitvinsvinäger
1-2 krm salt
lite vitpeppar
ca 1  msk dijonsenap
3-4 dl olja (välj en matolja som inte smakar så mkt, tex rapsolja, använd INTE olivolja).

Använd elvisp och en skål som står stadigt. Rör först äggulorna med vinäger, salt, peppar och senap. Tillsätt oljan, först droppvis tills blandningen börjar tjockna, sedan i en fin stråle. Vispa kraftigt hela tiden. Smaksätt sedan majonnäsen om ni vill och förvara i en burk med tätslutande lock i kylen.

Greys i kväll! Tror nästan jag ska slå till och svänga i hop en dessert bara för det. Behöver nåt uppiggande känner jag.

 See ya!

 1. Saknar Örebro nu när man har barn, känner mig alltid lite hemma när jag läser vad du hittar på.
  Är det smultrongården du jobbade på?
  Vad är det för fin tröja Sebastian har, letar ofta till min dito men tydligen svårt att köpa kläder som är lite annorlunda för 50-56or. Får vänta ngt storlek till.
  Kvällsmaten såg oxå bra ut, blev sugen nu.
  Tack för en öppen och härlig blogg
  Pia

 2. Åh, nu blir jag så sugen på att ta med min lilla familj på en helgtripp till Örebro bara för Smultrongårdens (gissar att det är där du jobbar?!) skull (kanske får träffa dig med där, *live* 🙂 )

  Vet hur det är med bebisar med orolig sömn min lillprins hade såna perioder när han var liten, Sömnen rättade till sig när jag slutade amma och han började dricka välling och sedemera började i förskolan, nu är han 2,5 och sover (oftast) hela nätterna och vaknar pigg kl. 06:00!

  Håller med dig angående ensamstående mammor, min man är på jobbresa i Tyskland nu och jag är själv med barnen fram tills imorgon kväll , det är då man inser hur bra man har det som är två, men hittills har det gått helt ok.

  Sedan blev lillprinsen sjuk så nu får jag vabba istället och man slipper lämna och hämta på förskolan 😉
  Har testat göra hemmagjord majonnäs, men jag gjorde nog lite fel för den blev inte så god, får nog testa ditt recept nästa gång!

  Kramar!

 3. Har du börjat jobba igen? Jobbar du i butik? Om det är den som är på bilden så ser det ut att vara en jättemysig butik! Trivs du???

 4. Räkor är så gott! det fick bli vår söndagsmiddag häromdagen:)
  Nyfiken på vilken dessert du svängde ihop?
  Själv har jag bakat lussekatter & saffransbisqotti så det doftar underbart här hemma 🙂
  kramen

 5. Såg förresten att våra minsta gobitar väger exakt lika mycket:) harry blir ju 2 i januari, så han ligger lite efter kan man säga, miniplutten;)

 6. Ser ut som ett väldigt mysigt ställe! 🙂 Har blivit inspirerad av dina fynd på Campadre och idag gjorde jag mitt första köp. Blev två plagg från Vintage by Fé och jag längtar tills de dimper ner! 🙂 Verkligen bra priser! Önskar jag hade en dessert att hugga in på men det blir att gräva i frysen istället, kanske jag hittar några bullar i bästa fall!

 7. Tråååååkigt att höra om jobbiga nätter… 🙁 Men du skrev också för ett tag sedan att lillkillen inte äter något vidare. Det kanske är ett samband? Sover oroligt för att han är hungrig?

  När Molly började äta riktig mat så började hon sova bättre. Men det ska vara hemlagad. Hon VÄGRARA att äta brukmat. Hemlagad mat, med lagom stora bitat är toppen tycker hon. I går åt hon potatismos, morötter och kokt kyckling. Sedan några bitar macka. Och i natt har hon sovit från 19.45 till 6.30 med bara ETT (!) uppvak.

  Så du som är så duktig på att laga mat, sväng ihop något riktigt smaskigt till lillkillen och proppa honom full, så kanske han sover bättre?

  1. Tror dessvärre inte det är det som är problemet. Han gluffsar i sig gröt som om det inte fanns någon morgondag och dricker en massa mjölk på det så nog är han mätt alltid. Kanske för mätt så han får magknip? Skönt att ni får sova så gott iallafall! det är du värd!!

   kram

   1. Aha… hmmm…

    Usch, svårt det där. Jag veeeet… 😉 Molly sover absolut inte hela nätter alltid. Men jag tror (intalar mig själv… ;-)) att hon sover bäst på lagad mat.

    Prova några kvällar med lagad mat?

    Nu ska vi gå och äta fiskpurè eller nåt.. hi hi..

    Kram.

 8. Hu ja det är hemskt att inte få sova! Vi har en aktiv 2 åring, hemma på heltid, som aldrig sovit nåt vidare, och nu en 3 månaders bebis:). Underbart, men guuud så trött man kan vara ibland! Men du låter så himla positiv! Hoppas du sovit bättre i natt och att räkorna smakade, lät så gott!

 9. Usch det är inget vidare när småttingarna vaknar så där , men det blir ju bättre som tur är. Men det kommer igen märker jag när dom är lite äldre…min minsta är fyllda 6 och är just nu inne i en period då hon är rädd för spöken , spindlar och monster. Vaknar och kallar och gråter….usch usch.
  Här har mina flickor också begärt på plockmat så det blir räkor , kräftstjärtar , ägg , avocado och en god ost 😉

 10. Alltid lika kul att läsa din blogg.
  Vilken söt kudde som ligger i vagnen, vart har du köpt den? Ska snart börja inreda min lilla sons rum, så lite mysiga och fina kuddar är ett måste 😉 Ha en bra helg.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..