VARM pizza :)

I fredags var vi ute och åt på ett riktigt kult-ställe. Lokus pizzeria. Är man av vår årgång (-77) så har man nog ätit en och annan pizza där i sin ugndoms dar 😉 Och med största sannorlikhet en Kenta Galo eller två (eller tvåhundra..) Nån som känner igen sig?!

Inga konstigheter egentligen. Skinka, champinjoner, räkor och bearnaisesås.

Vet inte vad det är som är så speciellt med denna pizza men den smakar inte som nån annan pizza jag smakat. Det är en alldeles speciell smak. Och den smakar EXAKT som den gjorde när vi var små.

Jag glömmer nästan bort hur gott det är med riktigt riktigt varm pizza. Så som den smakar när man äter på pizzerian. Går ju inte att jämföra med den ljumma gummivarianten man äter när man köper med sig hem.

Gudomligt gott var det. Och inte ett dugg LCHF 😉

 1. Åhh…nostalgi även för årgång -79
  Länge sen jag åt där…men nu när min mjölkkänslighet tar paus under graviditeten ska jag nog ta och passa på, tack för tipset:-)

 2. Nostalgi även för en 85:a
  Hände ofta att vi skolkade från nån lektion på Vasa skolan och gick dit!
  Nu blev jag väldigt sugen på en Kenta galo, fast jag precis har ätit massa söndagsstek!

 3. Gryyyyymt goda! Men jag beställer numera pixzan Locus, samma pizza men minus champinjonerna som jag ändå petar bort:) Såå synd ( eller tur kanske…) att don inte har öppet söndagar. Då hade jag nog ätit 2000 pizzor där… Kram!

 4. Åh, det lät inte helt fel! Jag äter inte ofta köpepizza men i helgen slog vi faktiskt till. Köpte pizza från Galejan på väster, kanongott och BILLIGT! De dyraste pizzorna (med oxiflé mm) kostade 60 kr, billigaste 45 kr. Testade Mexicana med kryddig köttfärd och paprika, oh my så gott! Tips. 😀

 5. haha ja fattar inte heller varför den är så god! Och som du säger, vad gott det är att äta Pizza på stället, det är ju så himla gott med varm Pizza.

  Har beställt massa nya kapslar från Nespresso, vad tyckte du om de smaksatta, tog vanilj och choklad.

  Kram kram vi kanske ses i veckan 😉

  1. Choklad var jättegoda till fika (inte frukost!) vanilj har jag faktiskt inte testat än…

   Ja ses i veckan!! Jobbar du i morn tro? Ska upp till ditt hak då 😉
   Kram

 6. Nostalgi så det skriker om det!! Oj vad pizzor man har ätit där i sina dar, nu var det dock väääldigt länge sedan. Kanske får ta sig dit någon dag och återuppleva gamla minnen, haha.

 7. Jag håller med dig, pizza ska vara varm! Helst rykande het direkt ur ugnen. Vi har slutat köpa pizza, det blir ju alltid till att micra de sista tuggorna. Men jag har ett tips! Köp en baksten och baka dina egna pizzor, lika knapriga som på bästa pizzerian. Vi köpte en på ett stenhuggeri innan vi kom på att marksten borde funka lika bra. Så åk till ett byggvaruhus, köp en sten i granit eller kalk och så en bit jäst på vägen hem. Sen är kvällen räddad!

 8. Hahaha, gud så lustigt! Efter en lååååång dag i ruskvädret igår då jag – höggravid och i boandets esse – släpat runt min stackars man i diverse inredningsbutiker samt köpt vår första riktiga julgran, bestämde vi oss för att lyxa till med varsin Kenta Galo från Lokus. Sååå galet gott! Vi kan inte heller riktigt säga vad som gör den så god… jag tycker att det finns en subtil ton av curry på den, men det är nog fel. GOD är den iaf! 🙂

 9. Hej Victoria!
  Jag har ett litet tips angående pizzan som jag har fått av en arbetskamrat.
  När du köper en pizza så ska du säga att du ska ha den halvgräddad och sen gräddar du klart den hemma.
  Sätt den överst i ugnen på högsta effekt och grädda i 4 minuter eller tills den är klar.
  Min arbetskamrat säger att det blir hur gott som helst och det är som att du äter pizzan på stället.
  Önskar dig en fortsatt bra dag.
  Kram

 10. Åhhhhh som jag saknar mina kära Kenta Galo på Lokus! Det är min absoluta favoritpizza och det finns ingen annan pizzeria där man kan beställa en liknande pizza som smakar ens i närheten lika gott! Nästa tur hem till Örebro måste jag slinka in på Lokus för ett nostalgi-besök och mumsa på en Kenta! 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..