Årets glögg från BLOSSA

Alltid lika spännande. Att se vad årets smak blir. I år har BLOSSAS glögg smak av kaffe. Arabica.

13N54’20.11”89W43’33” Mellanamerika. Högsommar. Temperatur: 32°C. Luftfuktighet: 87%. Vidsträckta plantager vilar i skuggan på kaffeodlingen Finca Las Delicias, El Salvador. Arabicaträd sträcker sig mot solen. Samtidigt i Sydeuropa: Eftermiddag. Lätt bris. Solmogna druvor slumrar i tunga klasar på vinodlingarnas sluttningar. Tre sorter väljs omsorgsfullt ut för att förädlas och färdas långt bort. Sverige. Temperatur: -10°C. Rimfrost. I den nordliga midvintern sker det omtumlande mötet; två vita viner bryter av mot den rundade Arabicasmaken, medan det tredje förstärker kaffets karaktär. En ny upptäckt. En förening av mörkrostad elegans och BLOSSA starkvinsglögg.

 Har ni hunnit testa? Vad tyckte ni? Jag tycker faktiskt den var riktigt god. Ingen fullpoängare men klart godkänd. +++ av 5 möjliga får den. Extra plus för den otroligt snygga flaskan. Nästan så den får ++++ faktiskt. Tack vare flaskan.

 

0

0 reaktioner på “Årets glögg från BLOSSA”

 • Sara81 skriver:

  Drack du den varm eller kall?
  Jag testade den först kall och tyckte att den var såååå himla god! Efter det har jag gått och suktat länge efter att få smaka igen (syrran jobbar på Systembolaget, så jag hade turen att få provsmaka ett bra tag innan glöggen släpptes i butik), men blev ganska besviken när jag då drack den varm. Kaffesmaken kom inte alls fram på samma sätt och näe, den var helt enkelt mycket mycket godare kall än varm! Tycker jag iaf :)

 • Strumpan skriver:

  Jag som inte är så väldigt förtjust i kaffe egentligen, tycker att glöggen är riktigt god!! Fick en till i present som står och väntar på att bli öppnad!
  Och som du skriver, flaskan ger halva poängen – och den är ännu snyggare tom ;-)

 • Sputte197 skriver:

  Tycker den med rom och cognac är den bästa!! helt underbar att värma framför brasan!

 • Sputte197 skriver:

  Nej jag ger den inte godkänt, känner inget av smaken de skriver ska finnas där. Flaskan är snygg men inte snyggast, den helvita för några år sen var en fullpoängare både med smak och utseende på glögg och flaska. Var lingonsmak och kraftig glöggsmak!

 • annabanana skriver:

  Jag tycker den var godare kall, för då kände man av smakerna mer. När man värmde den så började den smaka enbart alkohol :p

 • camilla-541 skriver:

  Jag tycker att den var god, men med lite väl lite kaffe smak. Å den var nästan ännu godare kall ;)

 • bbbb skriver:

  Tycker bara det är bra om det inte smakar kaffe.

 • Cissile skriver:

  Min är redan slut ,P

 • Misha skriver:

  Jag tyckte att den var jättegod, men den smakar ju knappt något kaffe alls! Lite besviken är man väl som kaffeälskare, men den smakade ju i alla fall gott :) Drack en annan supergod här om kvällen från Kiviks musteri med smak av apelsin och saffran, rekommenderas varmt!

 • annabelle skriver:

  Är det någon som tycker den smakar kaffe?
  Min favorit är Blossa lättglögg :)

 • Anette L skriver:

  Vi provade årets glögg ifrån Blossa i helgen, och tyckte den var riktigt god, och sen gör det ju inget att flaskan är snygg, är väldigt svag för snygga förpackningar vad det än gäller.

  Här i (Mariestad) så snöar det just nu, äntligen lite julfeeling!!

  Kraam/Anette

 • Jenny. skriver:

  Har precis hittat tillbaka hit efter ett tags frånvaro i bloggvärlden. Och din blogg är lika underbar som jag minns den. Blir så glad av att läsa den, så nu håller jag på att läsa ikapp några månader.
  En lite fråga, vilken Brie är den favorit ?? Har precis börjar prova på dessa ostar och är mer är tacksam för lite förslag på godingar.
  Keep up the good work !!
  Kram.

 • FruBengtsson skriver:

  Gillar inte kaffe så jag tänkte hoppa över årets upplaga faktiskt, ska testa göra egen svartvinbärs glögg och kanske spetsa den lite:)

 • Sommarmamma skriver:

  Tänk att jag tycker inte om ”spetsad” glögg? Vare sig det är färdigköpt eller spetsad hemma.. Nä, glöggen från Peders Aplagård på Kökar i Ålands skärgård – de är mina favvisar (både den vita och den röda)!

 • millashalsoblogg skriver:

  Tycker den är riktigt god.Har haft lite vispad grädde och lite kanel på och toppat med, så gott

 • nikita76 skriver:

  Åh jag tyckte den var jätte god har redan druckit en flaska o är inne på min andra. Inte så söt så just därför tycker jag den var extra god! :-)

 • katten77 skriver:

  Har inte provat ännu men min favorit är Blossas vanliga 10 %. Stor kram <3

 • Alexandra skriver:

  Jag hade bara hört negativt om den innan jag till slut provade den själv igår. Nån kaffesmak tyckte jag inte alls att jag kände, men den var god som glögg ändå :)

 • mrsmalinski skriver:

  Vi har redan druckit upp 2 flaskor, fast kanske inte för att den är så god utan mer för att den är snygg. Känner inte riktigt kaffesmaken o föredrar hellre vinglögg än starkvinsglögg.

 • tiajajja skriver:

  Sen jag började träna har jag inte druckit kaffe (bara grönt te) och sa till min man; jag har kaffeabstinens, jag kommer lätt att hitta kaffesmaken!!
  Men Icke…vart är den? Gick dn förbi mina flaskor..jag har provat igen och igen men jag hittar dn inte. Kan nog inte säga att detta var imponerande, dom får göra bättre ifrån sig nästa år. Men flaskan…dn är läcker!!!

  http://blogg.mama.nu/annorlundaunderbara/
  Att ligga i alla sängar….

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen