Favoriten bland julgodis

Förutom klassikerna knäck och ischoklad så har jag inte så många måsten på julgodisbordet. Förutom dessa Bountybollar. OMG så goda de är!!! Gjorde en omgång i går och vi får väl se hur länge de räcker 😉

Denna sats ger ungefär 50 stycken (gör dem ganska små)

Fyllning:
50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 krm salt
1 påse kokosflingor (200 g)

Garnering:
200 g ljus blockchoklad

Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg. Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på en skärbräda. Ställ i frysen ca 30 min.

Smält chokladen över vattenbad. Doppa kokosbollarna i chokladen och låt dem stelna på bakplåtspapper. Förvaras kallt.

De tar alltid slut i ett naffs och alla frågar alltid efter receptet. Det tar jag som ett gott betyg. Testa det här nu.

Det är en order!! 😉

 1. Ett måste………
  Min största favorit är Mariannetryfflar och Fudge med turkisk peppar.
  Har även hittat några nya recept som jag måste prova i år, så det blir många sorter, tur att vi är så många så allt går åt, annars hade man väl rullat fram ; )

  Kramis

 2. Jag provade detta igår och jag trodde dom skulle bli goda men inte såååååå goda. De lär ju inte räcka länge mmmmmm. Tack för ännu ett kanonrecept.

 3. God förmiddag Victoria! Ska till affären snart och tänkte bara kika in och kolla kycklingreceptet med saffran du gjorde. Nu gav du ju en order att man måste prova detta julgodis också 🙂 okej då! Ska verkligen försöka. Jag kan ju vara lite feg ibland när det gäller att testa nytt så det är livsfarligt för min feghet att gå in på din sida 🙂 Ha ha. Det jag egentligen menar är att du inspirerar mig att testa nya grejer och det är bara kul. Jag köper nog med mig en aladdin ask också. Ett måste i juletid tycker jag 🙂 Önskar dig en fin dag <3

 4. Hej Victoria! Efter 2 år prövade jag äntligen ditt recept på Rocky road. Har velat pröva det varje år men inte haft tid 🙁 Super gott blev det, kommer garanterat göra en omgång till 🙂 och bounty bollarna är nästa på tur 🙂 tack för en fantastisk blogg 🙂

  Kram Victoria 🙂

 5. Va roligt med ett nytt recept på julgodis. Måste jag verkligen testa för det ser ju super gott ut =)

  Hoppas du får en fortsatt trevlig dag. Kram Kram

 6. Åter igen TACK för all inspiration! Din blogg hjälper verkligen till med att sätta guldkant på vardagen. Perfekt idag när jag ändå lovat min dotter att hon ska få baka pepparkakor på golvet precis som Pippi. Så nu blir det till att skura golv och skriva ihop en inköpslista innan det är hämtning på förskolan 😀

 7. Ja dessa ska jag faktiskt testa att göra! Verkar inte alltför avancerat=) Men blir inte riktigt än att jag gör dom, har en flytt att stå i till nästa helg men efter det så ska jag nog hinna slänga ihop lite bounty bollar mitt i allt annat julstök! Älskar kombinationen av kokos och choklad!!

 8. Jag testade faktiskt att göra dem i helgen och de blev kalasgoda! Jag bjöd på dem på söndagens adventsfika och de blev väldigt uppskattade. 🙂 Så tack för tipset!

 9. Men du så himla gott och enkelt. Brukar göra bountygodis men brukar göra dem i form och ha choklad över och sen skära skivor men det är ju mycket finare med kulor.

  Måste passa på att tacka för det goda receptet med den italienska fläskfilen och sen en curry kyckling båda var kanon bjudrätter som jag fick beröm för så TACK!!

 10. Gjorde dessa för första gången förra julen, min dotter är tokig i kokos så det va mest för hennes skull. Jag och kokos e inte alls kompisar 🙂 Men OMG va goda dessa är!!!! Åt nog mer än min dotter faktiskt 🙂 Blir minst en sats i år också!!

  Tack för receptet! Massor med julgodiskramar på dig 🙂

 11. Jag är inte tjejen som gillar att baka eller sånt. Men jag kände mig tvungen att lyda order och testade att göra dessa. Och jag kan ju säga att de passade mig, lätta att göra och goda att äta. 🙂
  Lite kladdigt med chokladen bara. 😉
  Så tack för ordern. 😉

 12. Måste absolut testa! Någon som vet om det funkar att frysa dem?! Om det nu mot förmodan skulle bli några över 🙂

 13. har precis hällt ner kokosen i smeten, men jag tror nog att det blev för torrt, det binder inte ihop.. kokade jag smeten för länge kanske?? väntade på att den skulle bli lite seg, men då kanske den kokade ihop för mycket…?

  gott var det ju i alla fall, men resultat lär inte bli en fröjd för ögat när kokosen faller isär 🙂

 14. Nu har jag också gjort en sats, och mina blev långt ifrån så fina som dina blir! Har ännu inte hunnit smaka men jag ser fram emot att sätta tänderna i de trots de ser ut som kom och hjälp mig…….

  Tack för en helt underbar blogg!!!

 15. Vad gör jag för fel med dessa? De blir som alldeles smuliga och jättesvårt att rulla till? Men smeten är väldans god ändå 😉

 16. Håller på med dessa nu, men smeten blev inte seg och det var rätt svårt att rulla dom, men det gick till slut. Men stort misstag var att jag inte hade vanlig grädde hemma, så om det blir lika gott med matlagningsgrädde återstår att se. Annars får jag göra nya 🙂

 17. Vilket fantastiskt recept 🙂
  Hade också problem med att rulla bollarna, formade med 2 skedar ist.
  Men när de legat i frysen kunde man rulla till formen hur lätt so
  Helst 🙂

 18. Sitter här och längtar efter jul och kom att tänka på dessa fantastiskt goda Bountybollar! Men jag undrar lite över hur de fått sitt namn….
  De smakar ju inte Bounty utan Co-Co!:)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..